نوشته شده توسط : مریم هاشمی

افزایش اعتماد به نفس

افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان در هر نوجوان با دیگری متفاوت است  برای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان ابتدا باید نوجوان را شناخت نوجوانی در واقع سن هویت یابی است  در قرن گذشته نوجوانی به دوران بعد از کودکی یعنی بین 11 تا 19 سالگی اطلاق میشد دکتر سوویر و تیمش نتیجه تحقیقات خود را در زمینه نوجوانی در ژورنال لندست منتشر کردند آنها اعتقاد دارند سن نوجوانی تا 24 سالگی تغییر یافته است  آنها میگویند نوجوانی فازی از زندگی بین کودکی و بزرگسالی است .

نوجوانی شامل عناصر بیولوژیکی و انتقال نقش اجتماعی است به این ترتیب با افزایش یافتن سن نوجوانی زمان نسبتا بهتری برای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان را داریم افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان هم مانند تمام رفتارهای روانشناختی به فاکتورهای زیادی بستگی دارد محیط دوران کودکی و حتی  دوران جنینی در افزایش اعتماد به نفس نوجوانان تاثیر گذار است .

افزایش اعتماد به نفس و مهارت های زندگی

افزایش اعتماد به نفس نوجوانان بحثی بس ژرف و قابل تامل است  نوجوانی خود مقوله مفصلی است که نیاز به کنکاش  ، مطالعه و آسیب شناسی دارد اعتماد به نفس نوجوان نیز به بررسی نیاز دارد افزایش اعتماد به نفس نوجوانان خود مطالعه در زمینه نوجوانی و اعتماد به نفس نوجوان را میطلبد یک نوجوان دوران کودکی را پشت سر گذاشته و اکنون منتظر است با او  به گونه ای متفاوت رفتار شود .

از طرفی ظهور علایم بلوغ در چهره و رفتار او باعث جلب توجه بیشتر اطرافیان میشود برخورد خانواده ومحیط اجتماعی تاثیر بسزایی در شکل گیری شخصیت و در نتیجه اعتماد به نفس نوجوان میشود نوجوان در این سن با مهارت های زندگی  شنا میشود اعتماد به نفس باعث بروز بهتر این مهارتها در جامعه میشود چه بسا رفتارهای اجتماعی نوجوان در آینده او تاثیر گذار باشد . نوجوان اگر عاقلانه بیاندیشد حتما به مرکز مشاوره خانواده مراجعه میکند .

در نوجوانان دختر و پسر

راه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

راه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان کم نیستند  از مهارتهای رفتاری در این سن باید با ظرافت استفاده شود در این سن نوجوان کمی عصبی و بد خلق میشود آرامشی که خانواده به او میدهد باعث افزایش اعتماد به نفس نوجوان میشود جوانمان را با علایم بلوغ آشنا کنیم راههای کنترل رفتار را به او نشان دهیم استعدادها وابزارهای ذاتی اورا تقویت کنیم از ظاهر او تمجید کنیم البته متعادل به نوجوانمان امید بدهیم حرفهای نگران کننده نزنیم اگر در مهارتی ضعیف عمل میکند به او غیر مستقیم کمک کنیم به خاطر داشته باشیم غرور نوجوان زود جریحه دار میشود برای اینکه خود را بزرگ نشان دهیم اورا تحقیر نکنیم با او با احترام برخورد کنیم شوخی هایی که مستقیم یا غیر مستقیم اورا به تمسخر میکشد ، نکنیم بزرگ شدنش را بازگو کنیم از او بخواهیم که با کارهای نیک ما را شاد کند

راه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان  بسیار زیاد و در عین حال ظریف است اعتماد به نفس نوجوان مانند نمک در غذا است کم آن باعث بی مزگی و زیادی آن سبب شوری میشود . برخی خانواده ها آنقدر در دادن اعتماد به نفس به نوجوان خود زیاده روی میکنند که به او آسیب وارد میکنند  اعتماد به نفس نوجوان وقتی بیش از اندازه شوداز خیلی کارهای مفید سرباز میزند .

یک نوجوان به مشورت نیاز دارد او در جامعه باید راه زندگی گروهی کردن را بیاموزد یاد بگیرد از دیگران کمک بگیرد بتواند به دیگران کمک کند اعتماد به نفس نوجوان اگر بیش از اندازه شود به غرور کاذب تبدیل شده و به او آسیب میرساند چه بسا آینده این نوجوان به گونه ای دیگر تغییر یابد اعتماد به نفس بیش از اندازه باعث میشود او در خود مانده شود وحتی ممکن است باعث بروز فوبیا شود

نشانه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

نشانه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان مشخص است  اگر نوجوان شما خود و توانائیهایش را میشناسد  اگر نقاط ضعف خود را میداند اگر میخواهد از پس نقاط ضعف خود بربیاید اگر با قدرت شروع میکند اگر اراده دارد و کارهایش را به اتمام میرساند اگر رویایی بار نیامد و واقع گراست  اگر خود را بازوی خانواده میداند اگر میداند از جامعه چه میخواهد و احتمالات را به درستی بررسی میکند اگر از نداشته هایش کوهی از مشکلات نساخته اگر داشته هایش را دوست دارد اگر بلد است چگونه از مشکلاتش برای پیروزی بهره بگیرد  اگر نگاهی محکم و گیرا دارد اگر زیادی خجالتی نیست اگر هنگام عصبانیت میتواند حرفهایش را به آرامی بزند و کسی را نرنجاند اگر تصمیم هایش فقط در حرف نیست و عملی میشود اگر برای آینده اش برنامه ریزی میکند و آنرا با شما در میان میگذارد  نوجوان شما اعتماد به نفس بالایی دارد

نشانه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان واضح است  از نشانه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان که بگذریم باید ببینیم  اعتماد به نفس نوجوان ما با ظرفیتهای درونیش هماهنگی دارد یا خیر .  اگر فکر میکند میتواند همزمان هم درس بخواند و هم در یک رشته آموزش ببیند در عمل میتواند ؟ اگر فکر میکند بازوی خانواده است آیا قدمی هم در این راه بر میدارد ؟ آیا خواسته های او از جامعه امکانپذیر است ؟ مشکلاتش را عاقلانه کنار میزند یا با لاابالی گری ؟ بی خیالی و اعتماد به نفس در کنار گذاشتن مشکلات متفاوت است اگر مستقیم در چشمان مخاطب خود نگاه میکند از روی لیاقت است یا خورد کردن دیگران ؟ ویا خود بزرگ بینی ؟ اینجاست که میگوییم دادن اعتماد به نفس به نوجوان بسیار ظریف و حساس است  حتما برای چگونگی رفتارمان با نوجوانمان با مشاوران زبده مشورت کنیم .

ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان دختر

ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان دختر مسلما حساس و نقش آفرین است  نقشی که در آینده دختر به عنوان مادر آینده و در نتیجه جامعه فردا تاثیر گذار است  ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان دختر بستگی به شناخت ما از روحیات دختر نوجوان دارد دختران همه یک جور نیستند روحیات آنها متفاوت است  در صورتی میتوانیم بر روی آنها تاثیر بگذاریم که با خلق و خو ، علائق و روحیات آنها آشنا باشیم چون در جامعه از زن و دختر به عنوان جنس ضعیف یاد میشده پس با احتیاط بیشتری باید بر روی دختران کار کنیم دختر نوجوان ما در جامعه ای بزرگ شده که خیلی از ارزشها برایش ضد ارزش تعریف شده در خیلی از موارد حق او به عنوان دختر ضایع شده است  همین مسئله اعتماد به نفس اورا در جامعه به زیر کشیده است ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان دختر بسیار حساس است .

اگر نوجوان دختر احساس امنیت و آز ادی و آرامش نکند نمیتواند مربی خوبی برای فرزندانش باشد . اگر نوجوان دختر ما از اعتماد به نفس کافی برخوردار نباشد نمیتواند از عفت و حیثیت اجتماعی خود دفاع کند نمیتواند برای خود ارزش قائل شود نمیتواند نه بگوید نمیتواند حریم خود را حفظ کند اعتماد به نفس نوجوان ما زمانی افزایش میابد که ما نقش اورا درجامعه فردا برایش تعریف کنیم  توانمندیهایش را در آماده سازی زیربنای جامعه به او یاداوری نماییم و به او اطمینان دهیم که با آگاهی میتواند جامعه فردا را بسازد ارزش و مقام دختر و زن را برایش بازگو کنیم و یاداور شویم فقط اوست که میتواند حرمت و ارزش زن را در جامعه حفظ کند اعتماد به نفس نوجوان دختر تمام دارای اوست با برخوردی منطقی و توام با آرامش اعتماد به نفس اورا برایش حفظ کنیم .

در نوجوانان دختر و پسر

ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان پسر

ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان پسر نیز حساس و ظریف است اعتماد به نفس نوجوان پسر نیز چون دختر نیاز به آگاهی دارد شناخت جایگاه او در اجتماع و خانواده . با توجه به نقش پاسداری از جامعه برای نوجوان پسر اورا باید قوی و توانمند بار بیاوریم خواندن کتابهای اسطوره ای نقش زیادی درتقویت اعتماد به نفس نوجوان دارد  کتابهایی مانند شاهنامه که با فرهنگ پاسبانی از ناموس و میهن عجین است  با ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان پسر بنای جامعه را با اطمینان و امنیت بگذاریم . از نوجوانان پسرمان مردان مردی بسازیم که حافظ امنیت و قدرت جامعه باشند در عمل نیکو واندیشه ای نیکتر در سر داشته باشند  مردانی با صلابت و قدرت و با اعتماد به نفس کامل .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان  به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:8 Essential Strategies for Raising a Confident Teen 

 

 


:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

راه های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان

اعتماد به­ نفس در نوجوانان را به جرات می­توان یکی از مهارت­ های اساسی دانست که در تربیت و پرورش نوجوان باید مد نظر قرار داد. به­ دلیل اهمیت بالای این دوره سنی برخی روانشناسان آن را مرحله طوفان و آشوب زندگی می­دانند. با توجه به تغییرات و تحولاتی که در این سن برای نوجوان پیش می­آید برای بسیاری از والدین تربیت و نوع برخورد با فرزند نوجوان­شان به­ یک معضل و دغدغه تبدیل می­شود. متاسفانه کم نیستند تعداد والدینی که مسیر اشتباه و نادرست را برای رفتار با فرزند خود پیش می­گیرند که پیامدی جز غرق شدن در مشکلات بیشتر ندارد. یک ضرب المثل معروف چینی هست که می­گوید:" اگر می­خواهی کسی را یک وعده سیر کنی، به او ماهی بده؛ ولی اگر می­خواهی یک عمر سیرش کنی به او ماهی­گیری یاد بده".

این مثال به درستی منظور ما از آموزش مهارت های زندگی و تربیت درست نوجوان را بازگو می­کند؛ هدف ما درست یاد دادن ماهی­گیری و به­ عبارتی کمک به رشد و استقلال نوجوان و قرارگرفتن در مسیر درست زندگی است. نوجوانی دوره استقلال تدریجی از خانواده و ورود به دنیای جدیدی است که طی کردن این مسیر بدون مجهز بودن به مهارت­های ضروری همچون اعتماد به­ نفس در نوجوانان غیر ممکن و حتی خطرآفرین خواهد بود. در این مقاله سعی ما براین است یک ابزار و مهارت مهم یعنی اعتماد به­ نفس در نوجوانانرا آموزش دهیم  و هم چنین به روش­های ارتقا و افزایش آن نیز توجه کنیم.

اهمیت تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان

اهمیت تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان خیلی گسترده می­باشد. اما بدیهی­ ترین دلیل اهمیت تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان این است که کودک خردسال شما با ورود به نوجوانی تغییر و تحولات جسمی و روانی گسترده و متفاوت از دوران کودکی را تجربه می­نماید.

دوره بلوغ و تحول جنسی و فیزیولوژیکی به خودی خود ملموس و حائز اهمیت هستند که به آموزش و مدیریت والد و نوجوان نیاز دارد؛ اما بخش نگران­کننده در این سن متوجه رشد روان و دگرگونی فکری و هیجانی است که باید مورد توجه اساسی قرار گیرد. تحقیقات نشان داده است که در دوره نوجوانی "قشر پیش­ پیشانی" که مسئول تصمیم­ گیری و برنامه ­ریزی برای انسان میباشد نسبت به "بادامه" به عنوان مرکز عواطف و هیجانات، رشد کندتری دارد؛ این بدان معناست که فرزند شما در این برهه زمانی در معرض احساسات و تصمیم­ های عاطفی بیشتری قرار دارد که بدون مدیریت و کنترل صحیح می­تواند عامل مهم آسیب برای نوجوان باشد.

آموزش و تربیت صحیح اعتماد به­ نفس در نوجوانان

یکی از روش­های کنترل هیجان به ­طور غیر مستقیم میتواند اعتماد به نفس و حل مسائل در سایه آن باشد که با به­ کارگیری آن بیشتر به اهمیت تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان پی­ خواهید برد. متاسفانه برخی والدین از راهکارهایی مثل محدود کردن افراطی و کاهش روابط فرزندشان با همسالان و جامعه استفاده می­کنند و با وابسته کردن بیش­ازحد آن­ها ، به غلط تصورمی­کنند به او کمک کرده اند. اما این روش چقدر جواب می­دهد؟ ما که نمی­توانیم تا ابد او را حبس و به خود وابسته کنیم چرا که دیر یا زود، از طرق دیگر به اجتماع وارد می­شود و آن­جاست که اهمیت آموزش و تربیت صحیح خود را نمایان میسازد. اعتماد به­ نفس یکی از این مهارت­ هاست که در ادامه به آن می­پردازیم.

راهکارهای افزایش اعتماد به­ نفس در نوجوانان

راهکارهای افزایش اعتماد به­ نفس در نوجوانان

راهکارهای افزایش اعتماد به­ نفس در نوجوانان بسته به اینکه نوجوان چه شخصیت و ویژگی­ هایی دارد تا حدی متفاوت می­باشد اما به ­طورکلی می­توان در خصوص راهکارهای اعتماد به­ نفس در نوجوانانبه روش­های زیر اشاره کرد:

  • نقاط مثبت و توانایی­ های خود را بشناسید: ممکن است نوجوانی بگوید "من هیچ ویژگی خوبی ندارم "، " من سرتا پا اشتباه هستم"، " من هیچ توانایی ندارم" و مواردی از این دست که پیشنهاد می­کنیم با مراجعه به مشاوره خانواده در جست­وجوی صفات مثبت خود باشید و آن­ها را دسته بندی و یادداشت نمائید. با تهیه فهرست توانمندی­هایتان شگفت­زده خواهید شد و نسبت به خود حس مثبت پیدا می­کنید. این مرحله یکی از مهم ترین راهکارهای افزایش اعتماد به­ نفس در نوجوانان می باشد، که اهمیت پرداختن به ­آن را دو چندان می­کند.
  • مسئوولیت پذیر باشید: خیلی از نوجوانان هستند که احساس همه­ توانی و قدرت لایتناهی دارند که از آن­ها در برابر هر مشکلی حمایت می­کند. به­ همین­ خاطر وقتی در واقعیت دچارخطا و اشتباه می­شوند شوکه می­شوند و به­ جای پذیرش خطای­شان و احساس مسئوولیت در مقابل آن­ها دیگران را مقصر و سرزنش میکنند ، و از آن­ها اجتناب می­کنند.
  • دست از سرزنش کردن خود بردارید: "من احمق هستم"، " بازم گند زدم"، " دست و پا چلفتی هستم"؛ صحبت خیلی از نوجوانان در مورد شکست­هایشان­ است. فراموش نکنید هیچ فردی کامل و بی­عیب و نقص نیست و همه افراد شکست و ناکامی را کم و بیش تجربه کرده­اند، پس شما اولین و اخرین نفر نخواهید بود.
  • حضور فعال درجمع: عضویت در باشگاه­ های ورزشی، فعالیت­ های فوق برنامه مدرسه ، حضور در انجمن های محله، رفتن به مسجد محله و تقویت باورهای معنوی و ارتباط با خدا، از جمله روش­ها در القای حس مهم و مفید بودن و تعلق گروهی در این دوره می­باشد.

تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان

در بحث شرکت کنید: تعدادی از افراد دراین دوره سنی به ­دنبال تایید و رضایت دیگران هستند به همین­ خاطر از اظهارنظر و ارائه عقیده مخالف با جمع خودداری می­کنند و مطیع و گوش­ به­ فرمان هستند. به ­یاد داشته­ باشید هر فردی برای خود رای و طرز تفکر خاصی دارد که برخی مخالف و برخی موافق آن هستند و هیچ کس نمی­تواند همه را از خود راضی نگه دارد.

  • نه گفتن: امروزه شاهد آمار رو به­ رشدی از افراد مصرف­کننده ­مواد هستیم که وقتی علت آن را جویا می­شویم اکثرا به ناتوانی در رد پیشنهاد دوستان برای مصرف مواد اشاره می­کنند که علیرغم میل باطنی­شان نتوانستند در مقابل خواسته­ های نابه­جای دوستان نه بگویند. اگر فکر می­کنید در این مهارت ضعیف هستید حتما به مشاور مراجعه و تحت آموزش قرار بگیرید.
  • به خودتان محبت کنید: در مقابل موفقیت­ها ولو کوچک و ناچیز، با خرید یک هدیه ساده، گفتن جملات مثبت و انرژی ­بخش به خودتان پاداش دهید.

لازم به ذکر است در اختلالات طیف افسردگی و اضطراب و برخی اختلالات شخصیت با کاهش ­اعتماد به­ نفس در فرد رو به­ رو می­شویم که حتما باید تحت مشاوره خانواده و روان­درمانی قرار گیرند.در ادامه لازم می­دانیم درخصوص روش­هایی که والدین می­توانند با رعایت آن­ها به تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان شان کمک نمایند اشاره­ای داشته باشیم.

تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان

راهکارهای تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان توسط والدین

راهکار­های تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانانتوسط والدین  نیز بی­شمار  می­باشد که ما در این مقاله  کاربردی­ترین راهکارهای تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان  توسط والدین برای شما آورده­ایم.

 

  • الگوی عملی باشید نه صرفا کلامی: یکی از شکایت­های اصلی والدین این است­:

" دوست دارم پسر یا دخترم در مهمانی­ها که دعوت می­شویم، احوال پرسی­کند، صحبت کند؛ اما همیشه پشت من یا پدرش قایم می­شود یا خود را با گوشی مشغول می­کند. پیشنهاد ما به والدین این است، از موثرترین راهکارهای تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان توسط والدین، یعنی "الگوی عملی" استفاده نمایند. بدین صورت؛ هر آن­چه را که مایل هستید به فرزندتان یاد دهید را در مثال و نمونه به او نشان دهید. البته نباید جنبه مقایسه با همسالان و ایجاد حس تبعیض و سرزنش داشته باشد.

  • ابراز محبت کنید: فرزندتان را نامشروط و بدون هیچ اما و اگری دوست بدارید.  شما نباید او را از محبت خود محروم کنید حتی اگر اشتباهی از او سر بزند.
  • برای تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان با صفات مثبت آنها را خطاب کنید: پسرعزیزم.... دختر قشنگم.... عزیزه­دلم... پسرباهوشم.... دلبندم.... دخترمهربانم....، با این­ لحن به او نشان می­دهید که متوجه ویژگی­های مثبتش هستید وآن­ها را به او یادآوری می­کنید.
  • برای تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان با آنها مشوت کنید: در مورد حل مسائل و امور منزل دورهم جمع شوید و راجع­ به نحوه حل مشکلات نظرخواهی کنید. در مقابل نظرات یکدیگرجبهه نگیرید و راه­کارهای مختلف را با هم امتحان کنید.
  • برای تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان به آنها حق انتخاب دهید: فرزند شما حق دارد در مورد نوع لباس و پوشش و نیازهای خود نظر بدهد و نباید او را از این حق محروم کنید چرا که با این کار جرات و جسارت و نیاز به استقلال او را سرکوب می­کنید و این برای یک نوجوان اصلا خوشایند نیست.

سوالات متداول

اهمیت اعتماد به­ نفس در نوجوانان در چیست؟

با توجه به تغییرات و تحولاتی که در این سن برای نوجوان پیش می­آید برای بسیاری از والدین تربیت و نوع برخورد با فرزند نوجوان­شان به­ یک معضل و دغدغه تبدیل میشود و این خود گویای اهمیت این دوره از زندگی است.

اعتماد به ­نفس به چه معناست؟

اعتماد به­ نفس به زبان خیلی ساده «داشتن ایمان و باور قلبی نسبت به خود و توانمندی ها در مواجه با مسائل» تعریف می­شود.

راهکارهای تقویت اعتماد به­ نفس در نوجوانان چیست؟

ابراز محبت کنید، با صفات مثبت او را خطاب کنید، با فرزندتان مشوت کنید و به او حق انتخاب دهید.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اعتماد به نفس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: 8 Essential Strategies for Raising a Confident Teen

 


:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

علائم و درمان

کمبود اعتماد به نفس را میتوان به عنوان یک اختلال شخصیتی تعریف کرد  شخصی که دارای کمبود اعتماد به نفس است در کارنامه خود پنداره اش نمرات مثبت کمتری به خود میدهد  کمبود اعتماد به نفس منشا بسیاری از بزهکاریها است  شخصی که کمبود اعتماد به نفس دارد قدرت مقابله با دخالت وتصمیم گیری دیگران را ندارد این دیگری ممکن است یک تله اجتماعی باشد کسی که کمبود اعتماد به نفس دارد توانایی نه گفتن ندارد دیگران به راحتی برایش تصمیم میگیرند و او به سادگی تن میدهد این تن دادن ممکن است به هر بزه و آسیب اجتماعی ، روانی و یا شخصیتی باشد کمبود اعتمادبه نفس اورا مطیع و رام بار آورده است  او میپندارد همیشه حق با دیگران است  دوست ندارد کسی از او برنجد حتی اگر آن شخص یک بزهکار باشد  همه را دارای قدرت و خود را ضعیف میپندارد بطور کلی قدرت نه گفتن ندارد .

مشاوره تلفنی و آنلاین برای کمبود اعتماد به نفس

متاسفانه کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند در درمان نیز دچار مشکل هستند وقتی به آنها پیشنهاد میشود به یک روان درمان مراجعه کنند نه نمیگویند ولی مراجعه هم نمیکنند برای از زیر بار در رفتن میگویند باشه میرم ولی آنها وحشت دارند اگر به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی مراجعه کنند شخصیتی را که در درون خود پنهان کرده اند برملا شود آنها کمتر در مورد خود حرف میزنند اگر هم حرف بزنند راجع به خود واقعیشان صحبت نمیکنند انها به مهارتهای زندگی نمی اندیشند چون شخصیت مستقلی ندارند وابستگی به افراد نزدیک خانواده از ویژگی های بارز آنها است بخصوص وابستگی به مادر . آنها همیشه در پی یک حامی هستند چه در خانواده و چه در اجتماع  همین اختلال نگران کننده است این حامی هر کسی با هر ویژگی میتواند باشد پس بهتر است هرچه زودتر اعتمادبه نفس خود را باز جوییم .

علائم و درمان

علائم کمبود اعتماد به نفس

علائم کمبود اعتماد به نفس کم نیستند بازگویی تمام آنها دشوار است چون کسی که اعتماد به نفس پایین دارد در هر مورد واکنش خاصی دارد واکنشهایش بستگی به کنشگر و شخصیت و حالات او دارد اگر حالت کنشگر تند و پرخاشگرانه باشد سرعت عمل در فرد مورد نظر ما بیشتر و عجولانه تر میشود اگر از موضع بالا با او برخورد شود او مطیع تر عمل میکند اگر به او لطف شود او با وارفتگی رفتاری عمل میکند علائم کمبود اعتماد به نفس در روابط جنسی نیز بارز و مشخص است  در روابط زنا شویی چون مرد یا زن رفتار نرمی دارند و کوتاه می آیند همسرشان طلاق نمیگیرند با هم زندگی میکنند ولی  منجر به طلاق عاطفی و جنسی میشود و در پی آن اقتصادی . این طلاق بسیار بدتر است که در فرصت مناسب در مورد این طلاق ها نیز صحبت خواهیم کرد.

نشانه های کمبود اعتماد به نفس

علائم کمبود اعتماد به نفس در کودک ، نوجوان ، وجوان متفاوت است تعریف اعتماد به نفس مدیریت خود و محیط اطراف است میزان اعتماد به نفس نیز به میزان این مدیریت بستگی دارد برخی در مدیریت محیط تبحر دارند ولی در نظارت بر وجود خود عاجز هستند علائم کمبود اعتماد به نفس در اینگونه افراد متفاوت است او شاید مدیر خوبی باشد به مقامهای بالایی دست پیدا کند اما از درون پوشالی و پوچ است اینگونه افراد معمولا با طناب دیگران بالا کشیده میشوند برخی نیز برعکس در درون مدیران خوبی هستند اما در برخورد با اجتماع ضعیف عمل میکنند  ضعف شخصیتی اینگونه افراد در جامعه بروز میکند اینگونه افراد ممکن است در خانه دست به خلاقیتهای بسیار خوبی بزنند ولی در اجتماع نه  در اصطلاح میگویند ای کیو آنها پایین است اینگونه افراد هنرمندان خوب و خلاقی هستند یک نقاش ماهر یک کوزه گر ویا ...

درمان کمبود اعتماد به نفس

درمان کمبود اعتماد به نفس در وحله اول به خود او بستگی دارد او باید بپذیرد که نیاز به درمان دارد بپذیرد که در رفتار او اختلال وجود دارد  وجود او دچار اسیب شده است  و مهمتر از همه بپذیرد برای درمان کمبود اعتماد به نفس به یک مشاور و بعد درمانگر قوی نیازمند است درمان کمبود اعتماد به نفس فقط با صداقت در مقابل مشاور و درمانگر امکان پذیر است در مقابل او بی ریا باید باشیم به تمام سوالاتش پاسخ درست بدهیم او نه میخواهد ما را قضاوت کند نه با ما خویش وقوم میشود و نه زندگی مارا به خاطرش خواهد سپرد او از ما سوال میکند تا مشکل رفتاری و روحی مارا ریشه یابی کند تا درمان اساسی و ریشه ای باشد پس لزومی ندارد در برابر او احساس ضعف کنیم درمان کمبود اعتماد به نفس زمانی درست انجام میشود که اولین قدم را درست برداریم.

مراحل درمان کمبود اعتماد به نفس

اولین گام ما در راه درمان اینست که قوی باشیم و با خود زمزمه کنیم من به کمک مشاور و درمانگر در بهبود این آسیب توانا هستم خواهیم دید که با وجود اینکه به یک کمبود می اندیشیم احساس قدرت میکنیم به خود بقبولانیم که میتوانیم با کمک مشاور با کسانی که قبلا اعتماد به نفس نداشتن صحبت کنیم و ببینیم که نتیجه گرفته اند دیدن موفقیت دیگران اعتماد مارا به درمان بیشتر میکند به خود تلقین کنیم که که دوران ضعف ما به پایان رسیده است این تلقین قدمهای ما را برای درمان محکمتر میکند جلو آینه به چشمان خود انرژی ببخشیم  مستقیم در چشمان خود نگاه کنید  با قدرت لبخند پیروزی بر لب جاری کنید شانه هایتان را بالا بگیرید بهترین لباستان را بپوشید  ژست بگیرید این ژست عامرانه هویت اصلی شما را به شما باز خواهد گردانید از پشت ضعفتان بیرون بیاید و  به خود ایمان بیاورید .

راه حل کمبود اعتماد به نفس در کودکان

راه حل کمبود اعتماد به نفس در کودکان فقط یاری رساندن به اوست تا بتواند توانایی خود را ببیند و باور کند  کودک شما زمانی به خود اعتماد پیدا میکند که در کنار او باشید دستش را بگیرید و او را تا قله های موفقیت بالا بکشید راه حل کمبود اعتماد به نفس در کودکان با ریشه یابی حل میشود شما باید اول دلیل این کمبود را پیدا کنید وقتی منشا آسیب شناخته شد جبران اثرها ساده تر است کودکان بیش از هر چیز نیاز به محیطی آرام و دوستانه دارند باید با آنها با زبان خودشان حرف بزنیم تا بهتر درک کنند تا مفاهیم برایشان مانوس تر باشد چون که با کودک سرو کارت فتاد پس زبان کودکی باید گشاد  کودکی که اعتماد به نفس ندارد باید همراهی شود ابتدا استعدادهایش را کشف کنیم بعد استعدادهایش را در جهت علاقه هایش پرورش دهیم.

نقش علایق در اعتماد به نفس چیست؟

شاید این سوال پیش بیاید که اگر علاقه واستعداد کودک با هم همخوانی نداشت چه کنیم ؟ کودکی به موسیقی علاقه دارد اما استعداد نقاشیش بیشتر است قلم به دست گرفته و از او میخواهیم برایمان تصویر یک ساز را بکشد از سازهای ساده تر شرزع میکنیم مانند کاخون یا طبل که کشیدنش آسانتر است اگر با خطوط آشنا نیست مداد را به دستش بدهید و خودتان با مهربانی دستش را بگیرید و با هم نقاشی کنید آنگاه آنرا رنگ کرده وبه دیوار اتاقش بچسبانید به کسی که میدانید او را تشویق میکند نشان دهید یا با تلفن به او بگویید که کودک نقاشی کشیده او اکنون مورد تشویق شما و یک نفر دیگر واقع شده همین گام اول است برای اینکه بداند کاری انجام داده است او با موفقیتی که شما به او بخشیده اید قدرت میگیرد و اعتماد به نفسش تقویت میشود.

راه حل کمبود اعتماد به نفس در بزرگسالان

راه حل کمبود اعتماد به نفس در بزرگسالان  به دور کردن استرس، تشویش و جایگزین کردن آرامش با آن است  تند خویی و پرخاش مستقیما در سیستم عصبی تاثیر مخرب میگذارد و منشا بسیاری از آسیبهای روحی و روانی است  بعد از آرام کردن محیط زندگی و روح و روان با مشاوران و درمانگران در ارتباط باشیم خود ما مهمترین عامل بهبود هستیم باور کنیم که درمان خواهیم شد اگر برای درمان شخص دیگری اقدام میکنیم باید نکاتی را رعایت کنیم مدام با او مانند یک بیمار رفتار نکنیم این رفتار باعث پر رنگ شدن کاستی اعتماد به نفس خواهد شد برای او تکرار کنیم که بیش از اینها توانایی و استعداد دارد به او با کلمات مثبت انرژی بدهیم به او تلقین کنیم که سزاوار بهترینهاست

 راه حل کمبود اعتماد به نفس در بزرگسالان تمرین سخن گفتن در جمع است به زبان آوردن افکار و عقایدش کمک کنیم تا بتواند مخالفت کند با این روش : از او بخواهیم از ما انتقاد کند از او خواهش کنیم نظر واقعیش را در مورد اخلاق و یا ظاهر ما بگوید هر گاه دیدیم واقعیت را نمیگوید به او اخطار دهیم اگر خود ما نقصی در صورت یا بدنمان داریم از او بخواهیم صادقانه در موردش حرف بزند بعد وانمود کنیم کمی اغراق کرده و ابراز ناراحتی کنیم بعد که او حرفهایش را توجیه کرد دوباره با او راحت وعادی صحبت کنیم تا درک کند در گفتن عقاید هیچ اتفاق بدی نخواهد افتاد  سپس از او بپرسیم به نظرش کدام بخش صورت یا بدنش ایراد دارد  وبخواهیم با ما در این باره صحبت کند به این وسیله روح او تخلیه میشود همین تمرین را با رفتارها انجام دهیم.

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کمبود اعتماد به نفس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: بهترین رویکردهای مشاوره خانواده کدام است؟ 

 



:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

کمبود عزت نفس از ویژگیهای افراد فاقد جرات مندی است که در افراد خجول، ترسو، کم حرف ،افسرده، مضطرب و افراد مبتلا به اختلالات شخصیت وابسته و اجتنابی دیده میشود. خصیصه اصلی این افراد ترس از بودن در جمع و ابراز وجود و بیان خواستهها و عدم رفع آنها میباشد. مشکل کمبود اعتماد به نفس در هر سنی و هر قشری از افراد ممکن است دیده شود؛ تنها تفاوتشان در شدت علائم و کیفیت آنها است، به طور مثال کودکان با مشکل کمبود اعتماد به نفس بر روی طیفی از خفیف، متوسط و شدید قرار میگیرند. در خصوص سایر گروههای سنی همین طیف برقرار است.

پیامدهای کمبود عزت نفس

پیامدهای کمبود عزت نفس از مواردی است که با آگاهی یافتن از آنها به اهمیت حضور اعتماد به نفس در زندگی مصمم تر میشوید. هر فردی نیاز به پیشرفت در زمینه های متفاوتی از جمله شغل، روابط، زندگی زناشویی دارد، در واقع رقابت سنگینی برای موفقیت بین افراد وجود دارد. اما آیا تمام افراد مسیر موفقیت را تا پایان طی میکنند؟ چند درصد افراد واقعا موفق میشوند؟ دلیل اینکه برخی پیروز و برخی بازنده و از ادامه رقابت حذف میشوند چیست؟

آیا تا به حال به این سوالات فکر کردهاید؟ به نظرشما جواب چیست؟ حتما شما در اطراف خود شاهد افرادی بودهاید که همه از آنها به عنوان اشخاص موفق و پیروز یاد میکنند. اگر دلیل موفقیت را از آنها جویا شوید بیشک به یکی از رموز پیروزی یعنی مهارت اعتماد به نفس اشاره خواهند کرد. اعتماد به نفس به معنی باور به تواناییهای خود در رسیدن به هدف و انجام امور است؛ یکی از گام های اصلی در رسیدن به تعالی و شکوفا شدن استعدادها میباشد. بنابراین پیامدهای کمبود عزت نفس نقطه مقابل پیروزی، رشد و تعالی خواهد بود.

پیامدهای کمبود عزت نفس

درمان کمبود عزت نفس

توجه به پیامدهای کمبود عزت نفس مانند زنگ هشدار عمل میکند و حاوی این پیام است: از مسیر زندگی سالم منحرف نشوید و برای موفقیت موانع را دور بزنید. یکی از موانع همانطور که در بالا ذکر شد کمبود اعتمادبهنفس میباشد؛ پس بد نیست در ادامه به پیامدهای کمبود عزت نفس اشارهای کنیم.

کارمند خجول و مضطربی را در نظر بگیرید که در مقابل بینظمی همکارش سکوت میکند و مسئولیت کارهای او را به دوش میکشد و خستگی و کلافگی کار زیاد را به خانه میبرد، چه تاثیر منفی بر روابط زناشویی و فرزندانش خواهد گذاشت؟

دانشآموزی با کمبود کمبود عزت نفس و ترس از حرفزدن، در پاسخ به سوال معلم سکوت میکند . یا همیشه ردیف آخر کلاس مینشیند و پشت بقیه همکلاسیها قایم میشود، چه نگرش منفی نسبت به خود پیدا میکند؟

نوجوانی به دلیل نداشتن جسارت و نه گفتن درجمع همسالان، گرفتار مصرفمواد و رفتارهای خطرناک و غیرقابلجبران میشود. از طرفی مایه سرافکندگی و شرم خانواده در مقابل دیگران میشود.

زوجهایی که بهدلیل فقدان مهارت های زندگی (جراتمندی، اعتمادبهنفس، مهارتهای ارتباطی)، در حل مشکلات خود به روشهای ناسازگاری چون: زور، قهر و دعوا متوسل میشوند و بچه بغل در دادگاهها به دنبال طلاق میدوند.

حالکه با پیامدهای کمبود عزت نفس آشنا شدید، به دلایل ایجاد کمبود اعتماد به نفس در افراد نگاهی میاندازیم. اینکه چه افرادی دچار کمبود اعتماد به نفس میشوند.

علائم کمبود عزت نفس

علائم کمبود عزت نفس دامنه گستردهای را شامل میشود که در ذیل به بارزترین آنها اشاره شده است.

عدم شناخت تواناییها و ویژگیهای مثبت خود: از جمله علائم کمبود عزت نفس، نداشتن درک درستی از توانمندیها و نقاط مثبت خود میباشد.

عدم مسئولیت پذیری: افراد با علائم کمبود عزت نفس از پذیرش مسئوولیت و تعهد در زمینه های شغلی، روابط بینفردی، فراری هستند؛ ریشه آن به عدم باور و ایمان به توانایی در انجام امور محوله میباشد. بهعنوان مثال: وقتی در خانه مسئوولیت پذیرایی از مهمانها به آنها واگذار میشود، بهدلیل ترس از خرابکاری و آبرو ریزی با بهانه تراشی و سپردن به افراد دیگر، سعی میکنند از زیرکار در روند.

مقایسه گر هستند: مدام خود را با دیگران مقایسه میکنند و ویژگیهای مثبت این افراد را بزرگ جلوه میدهند و خود را ضعیف و ناتوان میبینند.

بی تحرک و منفعل هستند: معمولا این افراد با ورزش، تفریح کردن، میانه خوبی ندارند. زمان خود را صرف فعالیت های بیتحرکی مثل: تماشای تلویزیون، شنیدن موسیقی میکنند.

خودکم بینی دارند: موفقیت های خود را ناچیز و بیاهمیت میپندارند و معتقدند از پس هیچ کار سختی برنمیآیند.

ریسک پذیر نیستند: اهل خطر کردن در مسیر موفقیت نیستند. معمولا از فعالیتهای هیجانی و تجارب تازه دوری میکنند.

از جمع فراری هستند: برخی از افراد با علائم کمبود عزت نفس از حضور در جمع و صحبت در مقابل دیگران امتناع میکنند. معمولا خود را با گوشی، تلویزیون، کتاب سرگرم میکنند.

به تنهایی علاقه دارند: علیرغم میل باطنیشان جهت حضور در فعالیتهای گروهی، ترجیح میدهند به تنهایی کاری را انجام دهند؛ بهاصطلاح "سعی میکنند تو چشم کسی نباشند".

درمان کمبود عزت نفس

مهمترین علائم کمبود عزت نفس

فاقد مهارتهای ارتباطی: این افراد در برقراری و تدوام رابطه مشکل دارند. کم پیش میآید فردی که از عدم اعتماد به نفس رنج میبرد، شروعکننده یک گفتوگو باشد، معمولا در روابط خیلی قاطی نمیشوند و سرد و انعطاف ناپذیر رفتار میکنند. تماس چشمی ضعیفی دارند و خیلی اهل حرف زدن و توضیح دادن نیستند. در مقابل سوالات دیگران کوتاه جواب میدهند و دنبال راهی برای قطع صحبت و ترک موقعیت میگردند. این مورد در بین افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی بیشتر دیده میشود ، مشخصه اصلی این افراد، گریز از جمع، بهدلیل ترس از تحقیر شدن و مورد تمسخر واقع شدن توسط دیگران میباشد.

بد بین هستند: به جنبههای منفی هر رویدادی بیشتر توجه میکنند. موفقیتهای خود را به عوامل بیرونی، چون: شانس، تقدیر، افراد نسبت میدهند؛ در مقابل خود را عامل اصلی شکستهایشان میدانند و خود را سرزنش و نقد میکنند. این مورد در افراد افسرده به وفور دیده میشود، این دید منفی نه تنها خودشان، بلکه دیگران و دنیای اطراف را هم در بر میگیرد.

من نمیتوانم: جمله خیلی معروفی که به کرات از زبان افراد با اعتمادبهنفس پائین شنیدهای میشود.

امیدی به تغییر ندارند: برای این افراد تغییر، واژهای نامانوس و غریب است. آنها معتقدند همانطورکه هستند باید به زندگی ادامه دهند و هیچ راهی برای حل مشکل و تغییر ویژگیهای منفی وجود ندارد. بههمیندلیل، معمولا در مقابل پیشنهاد اطرافیان جهت مراجعه به مراکز مشاوره روانشناسی و تحت درمان قرار گرفتن، مقاومت به خرج میدهند؛ البته این طرز تفکر در همان مراحل اولیه بیشتر دیده میشود و به مرور با قرار گرفتن در روند مشاوره خانواده و درمان از میزان آن کم میشود و به مراتب انگیزه و امید فرد به تغییر و اصلاح سبک زندگی و ضعف هایش بیشتر میشود.

دلایل ایجاد کمبود عزت نفس

دلایل ایجاد کمبود عزت نفس و چه افرادی دچار کمبود اعتماد به نفس هستند؟ در این بخش مقاله توضیح داده میشود. دلایل ایجاد کمبود عزت نفس را به تفکیک دوره های سنی در پائین آوردهایم.

کودکی - نوجوانی: والدین سختگیر یا سهلگیر، تنبیه بدنی، سوء رفتار جسمی، جنسی توسط مراقبین ، والدین سرد و انعطاف ناپذیر در ابراز محبت، محیط سرزنشگر و نقاد، تبعیض بین فرزندان، مقایسه با همسالان، نادیده گرفتن موفقیتهای کودک و نوجوانان، اغراق در شکستها و نقاط ضعف، افتتحصیلی و ترکتحصیل نوجوان، محیط خانگی نامعتبر و آلوده به مصرفمواد، مشکلات روانی (افسردگی، اضطراب فراگیر، اضطراب اجتماعی و سوءمصرفمواد).

بزرگسالی: از جمله دلایل ایجاد کمبود عزت نفس در بزرگسالی، میتوان به این موارد اشاره کرد: مشکلات مالی، محیط کاری پر از استرس و ارزیابیهای منفی، زندگی زناشویی ناموفق، اعتیاد، تجارب کودکی آسیبزا، مشکلات روانی(افسردگی، اضطراب اجتماعی)، اختلالات شخصیت(اختلال شخصیت وابسته و اجتنابی)، محیط خانوادگی سرزنشگر، نادیده گرفتن موفقیتها و بزرگنمایی شکستهای افراد توسط دیگر اعضای خانواده، معاشرت با افراد بدبین و منفی، ناامیدی و درماندگی.

علائم کمبود عزت نفس

سوالات متداول

اعتماد به نفس چیست؟

اگر شما از میزان بالایی اعتمادبه نفس برخوردارید، باید به شما تبریک گفت، اما لازم است بدانید که اعتماد به نفس یک مهارت است و در صورتی که تقویت و تربیت نشود احتمال دارد همانند هر مهارت دیگری افت کند و برای شما دردسرساز شود، پس حتما راهکارهای ارتقا و بهبود آن را هر روز با خود مرور کنید.

اگر اعتماد به نفس نداشتیم چکارکنیم؟

شما باید بتوانید میزان اعتمادبه نفس خود را بسنجید. مشخص کنید در چه سطحی از آن قرار میگیرید. اگر پس از بررسی خودتان به این نتیجه رسیدید که در سطح پائینی از اعتماد به نفس قرار دارید، در اولین قدم به روانشناس و مشاور حرفهای مراجعه کنید و در خصوص بهبود و ارتقای مهارت اعتماد به نفستان تلاش نمائید.

اعتماد به نفس به سن خاصی محدود میشود؟

خیر اعتماد به نفس به سن خاصی محدود نمیشود و باید در سراسر عمر و دوره های رشدی انسان مورد توجه قرار گیرد.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اعتماد به نفس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: چرا برخی افراد از مشاوره خانواده می ترسند؟

 


:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

­

اعتماد به نفس غیر واقع بینانه

برای پاسخ به این سوال باید بار دیگر به دوران کودکی برگردیم و درآن به­ دنبال عواملی باشیم که فرد را دچارعزت نفس منفی می­کند. ازجمله این عوامل می­توان تجارب پی ­درپی موفقیت را دانست که توسط والدین بیش ­از­حد مورد توجه و تشویق قرارگرفته­ اند و این تصور واهی را در کودک خود ایجاد کرده­ اند، برتر و بهترین است و هیچ کس نمی­ تواند با او رقابت کند و تنها او برنده میدان است. از طرفی در نوع ارزیابی والدین هم میتوان عوامل بروز اعتماد به ­نفس­ کاذب را پیدا کرد، والد سخت­گیری که برای موفقیت و پیشرفت معیارهای کامل و بی عیب و ­نقصی را انتخاب کرده­اند و تلاش و رفتار فرزند خود را با آن­ها محک می­زنند.

کودکی که نتواند طبق ملاک­ های والدش به موفقیت برسد مورد تحقیر و تنبیه و سرزنش قرار می­گیرد و همین عامل مهمی در ایجاد عزت ­نفس ­شکننده و خودپنداره منفی فرد می­شود، در بزرگسالی هم برای جبران و حفاظت از عزت­نفس آسیب دیده­اش به راهکارهای ناسازگاری مانند: مبالغه در موفقیت­های خود، کوچک جلوه دادن تلاش­ها و دستاورد­های دیگران، احساس برتری شخصی، اهانت به دیگران و تحقیر و سرزنش آن­ها، خود را سزاوار تحسین و تمجید فراوان دیدن، مقصر جلوه دادن دیگران برای شکست ­هایش می­داند. جالب است بدانید اعتماد به­ نفس ­کاذب و عزت­ نفس ­ضعیف از ملاک­های اصلی در طبقه­ بندی و تشخیص افراد خودشیفته دراختلالات شخصیت می­باشد.

بروز اعتماد به نفس کاذب در فرزندان خانواده

از دیگر عوامل  بین تک ­فرزندان است، والدین این کودکان به سبک لوس و نازپرورده کودک را تربیت می­کنند، طوری­که تمام نیازهای کودک به محبت، توجه و پاداش را بدون هیچ درنگی برآورده می­سازند. کودکی که در چنین خانواده ه­ای بزرگ می­شود هیچ کس را یارای رقابت با خود نمی­بیند، همیشه خواهان برتری و در راس بودن است، دیگران باید نیاز او به توجه و تمجید را رفع کنند در غیر این­صورت، آن­ها را طرد و سرزنش می­کنند. دیگران آن­ها را به­ عنوان افراد پر­توقع و خودخواهی توصیف می­کنند، و خود را لایق برتری و دیگران را لایق حقارت و بی­ارزش­شدن می­دانند.

معایب اعتماد به نفس غیر واقع بینانه

معایب اعتماد به نفس کاذب با پیامدهایی منفی همراه است مانند:

طرد شدن و تنهایی و انزوا، روابط­بین­فردی ناموفق، زندگی زناشویی ناسازگار.

عوامل بروز اعتماد به نفس غیر واقع بینانه

اعتماد به نفس غیر واقع بینانه در نوجوانان

اعتماد به نفس غیر واقع بینانه در نوجوانان مقوله بسیار مهمی است که دربرخی نوجوانان دیده می­شود. دوره نوجوانی که با بلوغ شروع می­شود و به یکسری تغییرات فکری و روانی ختم می­شود، دارای ویژگی­ هایی است که در نوع خود می­تواند خطرساز و شروع اعتماد به نفس غیر واقع بینانه در نوجوانان باشند. از جمله آن­ها، تصور "همه ­توانی" می­باشد، در این نوع نگرش نوجوان خود را سرشار از قدرتی جادویی و لاینحل می­دانند که جسارت انجام کارهای باهیجان و خطرناک را برای آنها فراهم می­­کند؛ اما در واقعیت با موانعی برخورد خواهد کرد که با تصورش در تضاد است وخودپنداره او را خدشه­ دار می­کند، همین می­تواند عامل آسیب­ های دوران نوجوانی چون مصرف­مواد، روابط جنسی نامشروع، رانندگی پرخطر و هیجان­خواهی افراطی باشد.

از دیگر ویژگی­های این دوره، وجود "تماشاگران خیالی" می­باشد که نوجوان و رفتارهای او را نظاره­گر هستند و نباید مرتکب خطا و اشتباه شوند؛ دراین­ صورت، ارزیابی­های منفی دیگران را به دنبال خواهد داشت. نوجوان که جایی برای شکست و ناکامی تعریف نکرده است، در صورت ارتکاب اشتباه، دچار ناامیدی و درماندگی می­شود و برای جبران آن دست به تحقیر و سرزنش دیگران می­زند و دیگران را عامل شکست خود می­داند، خود را لایق بهترین­ها می­داند نه باخت و شکست. همه این موارد توجیهی برا اعتماد به­ نفس­کاذب در نوجوانان می­باشد.

مقابله با اعتماد به نفس غیر واقع بینانه

مقابله با اعتماد به نفس غیر واقع بینانه به راهکارهای بهبود اعتماد به ­نفس اشاره دارد. همان­طور که بالاتر ذکر شد اعتماد به نفس غیر واقع بینانه، از علائم اختلال شخصیت خودشیفته و سبک فرزند­پروری نازپرورده است؛ بنابراین برای درمان، لزوم مراجعه به مشاوره روانشناسی و متخصص مشاوره خانواده در این حوزه مهارت های زندگی ضرورت پیدا می­کند.

اعتماد به نفس غیر واقع بینانه بهمعنی اغراق در توانایی­ها و شایستگی­های خود است. به­عبارتی افراد با اعتماد به نفس غیر واقع بینانه دارای تفکر غیر­منطقی و مبالغه ­آمیزی در مورد خود هستند  و خود را عامل اصلی هر موفقیت و پیشرفت می­دانند. برای مثال، حضور خود در شرکت را عامل اصلی در کسب میزان بالای درآمد می­دانند و آن را مدیون تلاش و توانایی­ های خود می­دانند، حتی معتقدند بدون حضور آن­ها، شرکت حتما با مشکل مواجه میشود و نمونه­ های دیگری از افراد با اعتماد به نفس غیر واقع بینانه  که در اطراف خود دیده­اید. هدف ما در این مقاله، معرفی افراد با اعتماد به ­نفس کاذب و عوامل بروز آن، هم­چنین ارائه راهکارهای مقابله ­ای می­باشد.

اعتماد به نفس کاذب

بد نیست این نکته را بدانید افراد با اعتماد به ­نفس کاذب یک شبه و ناگهانی دچار این رفتار نمی­شوند،  بلکه ریشه آن به تجارب گذشته و موفقیت­های پی­در­پی بر میگردد و به مرور این تصور را در فرد شکل می­گیرد:" من فردی فوق­ العاده مهم هستم"،" من از بقیه برتر هستم"، "همه باید مرا تحسین کنند"، "به من احترام بگذارند"؛ به زبان ساده ­تر دید از بالا به پائین به دیگران دارند و همه را مستحق توهین و سرزنش می­دانند.

همین­ جا این نکته را متذکر می­شویم که فرق افراد با اعتماد به­ نفس ­بالا و اعتماد به ­نفس کاذب در باورهای غیرواقع­ بینانه و غیرمنطقی است که افراد با اعتماد به ­نفس کاذب در مورد توانایی­ های­شان دارند. ما هیچ ­وقت در افراد سالم و با اعتماد به ­نفس تحقیر و اهانت نمی­بینیم، برعکس این افراد خیرخواه و یاری­گر هستند، برای رفاه حال دیگران تلاش می­کنند و برای آن­ها ارزش و احترام قائل هستند.

عوامل بروز اعتماد به نفس غیر واقع بینانه

عوامل بروز اعتماد به نفس غیر واقع بینانه را باید در تجارب آسیب­ زای دوران کودکی، مانند: بدرفتاری­ های جسمی و جنسی، عزت­ نفس شکننده و ضعیف، سبک فرزند­پروری والدین و عوامل محیطی بی ­اعتبار و خطرساز  جست­و­جو کرد. سوالی که ممکن است برای شما هم پیش ­آید این است: عزت­ نفس چطور باعث بروز اعتماد به نفس­ کاذب می­شود ؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا شما باید تعریف عزت ­نفس را بدانید. عزت­ نفس خودپنداره­ای است که فرد بر مبنای ارزیابی­ های خود و دیگران بدست می آورد. حال این عزت­ نفس می­تواند مثبت باشد یا منفی. منظور ما در این مقاله از عزت­ نفس شکننده همان نوع منفی آن است.

اعتماد به نفس کاذب

 

درمان اعتماد به نفس غیر واقع بینانه

طرحواره درمانی: یکی از رویکردهای روان­درمانی در زمینه مقابله با اعتماد به نفس غیر واقع بینانه است. در این روش درمانی، به کمک خود فرد به ریشه باورهای نادرست در مورد خود و دیگران می­روند و با شناسایی عوامل زمینه ساز بروز عقاید غیرمنطقی و ارائه راهکارهای درمانی مناسب به مبارزه با آن­ها و جایگزینی با باورهای سالم و سازگار اقدام می­نمایند.

درمان شناختی رفتاری اعتماد به نفس غیر واقع بینانه

شناختی – رفتاری: در این رویکرد درمانی هم­چون طرحواره­ درمانی، با باورهای نادرست افراد سروکار دارد، با این تفاوت که در این روش­درمانی، بر زمان حال و مشکلات فعلی تاکید می­شود و فارغ از گذشته مشکل به درمان و تغییر افکار خودآیند منفی و قواعد ناسازگار می­پردازند. دراین نوع درمان افکار فرد را در 3سطح، افکارخودآیند، قواعد ناسازگار و فرض ­های بنیادین و زیربنایی بررسی می­کنند. افکارخودآیند، همان افکاری هستند که بدون دخالت، خودبه­خود و در لحظه به ذهن خطور می­کند و با محتوی منفی واقعیت را به سود خود تحریف میکند(فردی که به خاطر کسب نمره پائین در امتحان خود را ضعیف­ترین فرد تصور می­کند). قواعدناسازگار، شامل چارچوب­ ها و باید و نبایدهایی می­باشد که فرد از طریق  آن­ها خود و دیگران را برآورد میکند. در نهایت فرض­های زیربنایی که ریشه در تجارب دوران کودکی دارد و از طریق والدین برای فرد شکل می­گیرد.

 

معایب اعتماد به نفس غیر واقع بینانه

سایر درمان های اعتماد به نفس غیر واقع بینانه

در این رویکرد با استفاده از تکنیک­های شناختی و رفتاری متنوع و البته متناسب با مشکل هر مراجعه، او را در کسب باورهای منطقی و سالم کمک می­کنند. از جمله تکنیک­های شناختی می­توان، ثبت افکارخودآیند­منفی، پیکان رو پائین، بررسی شواهد تائیدکننده و ردکننده افکار، گفت­گو­یی ­سقراطی، بررسی­ احتمال، فاجعه­ زدایی، تکنیک پیوستار اشاره کرد.

تکنیک پیکان رو به پائین : در این روش­درمانی، تک­ تک افکار­خودآیند­منفی فرد را شناسایی و پس از تشخیص در برگه­ای جداگانه و در بالای صفحه یادداشت می­کنند، سپس با رسم فلش در زیر آن، معنی و مفهوم فکر را با فرد بررسی می­کنند، این­کار را تا جایی تمرین می­کنند که فرد به غیر­منطقی ­بودن آن پی­می­برد، به همین ترتیب، تمام افکار اورا بررسی محتوایی می­کنند و با کشف غیر واقعی بودن­شان ، با باورهای درست جایگزین می­کنند.

تکنیک فاجعه ­زدایی: در این روش، فرد را با افکارش روبه­رو می­کنند و بدترین حالت ممکن را برای آن در نظر می­گیرند، به­عبارتی، فاجعه­ سازی می­کنند، بعد از آن فرد در پیوستاری معنی و مفهوم هر میزان از فاجعه را بررسی می­کند و در جایی از پیوستار متوقف می­شود که افکار برایش فاجعه­زدایی می­شود و با باوری منطقی جایگزین می­شود.

روانکاوی:  جست­و­جوی ریشه مشکل و باورهای نادرست فرد در گذشته و تجارب آسیب­زای کودکی، روش درمانی این نوع رویکرد به­عنوان یکی از راهکارهای مقابله با اعتماد به نفس غیر واقع بینانه می­باشد. هیپنوتیزم­درمانی، تکنیک مهمی است که در این نوع درمان به منظور کند و کاو ریشه مشکلات فرد به ­کار گرفته می­شود.

سوالات متداول

تفاوت اعتماد به نفس بالا و اعتماد به نفس غیر واقع بینانه در چیست؟

فرق افراد با اعتمادبه­ نفس­ بالا و اعتماد به نفس غیر واقع بینانه در باورهای غیرواقع ­بینانه و غیرمنطقی است که افراد با اعتماد به ­نفس کاذب در مورد توانایی­های شان دارند

افراد دارای اعتماد به نفس پایین چه کسانی هستند؟

برای پاسخ به این سوال باید بار دیگر به دوران کودکی برگردیم و درآن به­ دنبال عواملی باشیم که فرد را دچارعزت نفس منفی می­کند. ازجمله این عوامل می­توان تجارب پی­ درپی موفقیت را دانست که توسط والدین بیش ­از­حد مورد توجه و تشویق قرارگرفته­ اند و این تصور واهی را در کودک خود ایجاد کرده­اند، برتر و بهترین است و هیچ کس نمی­تواند با او رقابت کند و تنها او برنده میدان است

شروع اعتماد به نفس غیر واقع بینانه در نوجوانان چه زمانی است؟

اعتماد به نفس غیر واقع بینانه در نوجوانان مقوله بسیار مهمی است که دربرخی نوجوانان دیده می­شود. دوره نوجوانی که با بلوغ شروع می­شود و به یکسری تغییرات فکری و روانی ختم می­شود، دارای ویژگی­هایی است که در نوع خود می­تواند خطرساز و شروع اعتماد به نفس غیر واقع بینانه در نوجوانان باشند.

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اعتماد به نفس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

 

 


:: بازدید از این مطلب : 213
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 10 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

کاذب چیست

اعتماد به نفس کاذب شاید به اندازه نداشتن اعتماد به نفس  به انسان ا سیب برساند اعتماد به نفس کاذب توقع را از خود بالا میبرد اعتماد به نفس کاذب مانند توهمی میماند بر واقعیات لطمه وارد میکند اعتماد به نفس کاذب چون واهی و پوچ است انسان را به پوچی میرساند اعتماد کاذب باعث میشود عمری پشت نقابی زندگی کنید که بیرنگ است و بجای پوشش برایتان عریانی ببار می آورد اعتماد کاذب دلیل بر نداشتن اعتماد به نفس کافی در اولیا و یا اطرافیان انسان است اطرافیانی که شدیدا بر ما تاثیر میگذارند اعتماد به نفس بالا را با اعتماد به نفس کاذب اشتباه نگیریم وقتی سرگذشت ویلبر رایت را می خوانیم میبنیم او در زمان خود که پرواز افسانه ای بیش نبود اعتماد به نفسش خیلی بالا بود او میخواست آرزوی پروازش را محقق کند اما اعتماد به نفسش کاذب نبود.

مشاوره جهت اعتماد به نفس کاذب

وقتی ما در کاری توانایی نداریم اما احساس میکنیم میتوانیم انجام دهیم در کارهایی که امکان ندارد احساس میکند میتواند امکان پذیرشان کند او میپندارد محور جهان است اگر در کاری پیشنهاد دهد و با کمک دیگران موفق شود کمک انها را نا دیده میگیرد تکیه کلام او اینست « من گفتم – کاری کنم که تا عمر داره پشیمون بشه و .... » او در رابطه خانوادگی فکر میکند تا او هست در آن خانه آرامش و امنیت بپا است او حتی اگر شکست بخورد از موضع خود پایین نمی آید و میگوید من خواستم تا اینگونه باشد اعتماد به نفس کاذب را با غرور و خود پسندی اشتباه نگیرید اگر مغرور و خود محور هستید ومیخواهید تشخیص دهید اعتماد به نفس کاذب دارید یانه مشاوره کنید  با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی  با مهارتهای زندگی  آشنا شوید وتشخیص دهید اعتماد به نفس شما بالا است یا کاذب.

درمان اعتماد به نفس کاذب

درمان اعتماد به نفس کاذب به دو گونه است خود درمانی یا مراجعه به درمانگر در مورد اول گفتیم که اعتماد به نفس کاذب باعث شکست میشود و مخرب است فردی که میخواهد درمان شود جدولی تهیه کند در آن جدول موفقیتها و شکستهایش را بنویسد یک قسمت را به تاثیر دیگران اختصاص دهد درمان اعتماد به نفس به صورت کاذب باید گام به گام و آرام انجام شود درمان اعتماد به نفس کاذب اگر با فشار عصبی بر خود همراه باشد چه بسا عوارض روحی و روانی در پی داشته باشد جدول را هر روز با موفقیتها وشکستهای بزرگ و کوچک پر کند سپس به جدول روز گذشته مراجعه کند به آن بیاندیشد سپس برای موفقیتش از عوانل تاثیر گذار تشکر کند با اینکار به درمان اعتماد کاذب کمک میکند به خاطر داشته باشیم هرچقدر اعتماد به نفس بالا مفید است اعتماد به نفس کاذب مخرب است.

درمان اعتماد کاذب چگونه است؟

شخصی که اعتماد به نفس کاذب دارد فکر میکند هیچکس مثل او توانایی انجام کاری را ندارد  فکر میکند افکار او منحصر به فرد است و فقط او اینگونه می اندیشد  باور دارد اگر او همسرش را ترک کند زندگی همسرش به فلاکت کشیده میشود نقد کسی را نسبت به خود نمیپذیرد چون فکر میکند آنها نمیفهمند فکر میکند همه اورا مهم میدانند نظر او این است که من خاص و منحصر به فرد هستم توجه داشته باشید اعتماد به نفس کاذب با تظاهر به اعتماد به نفس تفاوت دارد اعتماد به نفس کاذب با اعتماد به نفس بالا و یا غرور و خوپسندی نیز فرق دارد  دراعتماد به نفس کاذب فرد باور دارد که تواناییش بسیار بالا است  باور دارد که زندگی و موفقیت دیگران وابسته به نظرها و تصمیم گیریهای او است  باور دارد اگر او کاری را رها کند آن کار به خوبی گذشته انجام نمیشود.

نشانه های اعتماد به نفس کاذب و بالا

نشانه های اعتماد به نفس کاذب  و بالا متفاوت است اعتماد به نفس کاذب را در انسانهای پرهیجان بجویید آنها به نظر میرسد اعتماد به نفس بالا دارند  در میانه راه و بعد از چندین تجربه پر هیجان ، مشوش و پر استرس به نظر می آیند  تفاوت نشانه های اعتماد کاذب و بالا  در همین است  کسانی که اعتماد به نفس بالا دارند هرچه از تجربیاتشان میگذرد آرامتر و امیدوارتر میشوند کسانی که اعتماد به نفس بالا دارند با دیگران روابط بهتری دارند و از انها کمک میگیرند با آنها معاشرت میکنند کسانی که اعتماد به نفس بالا دارند به تواناییهایشان ایمان دارند ولی میدانند که همانند آنها بسیار زیاد است میدانند اگر کاری را ترک کنند کارمندان بسیاری میتوانند جایگزین شوند میدانند اگر دوست و یا همسرشان را رها کنند خیلی راحت کسی جایگزین آنها میشود قدر شغل خانواده همسر و دوست خود را میداند.

علائم اعتماد به نفس کاذب

نشانه های اعتماد به نفس بالا و کاذب کاملا مشخص و مشهود است کسی که کارهایش را تمام نمیکند کسی که به هر بهانه ای دوستش و یا شریک زندگیش را رها میکند کسی وقتی فکر بکری به سرش میزند در اجرایی کردن آن تعلل میکند توجیه او این است که  فرصت هست او گمان میکند فقط او میتواند این فکر را پرورش دهد  چنین شخصی دارای اعتماد به نفس کاذب است او کارش را رها میکند چون احساس میکند آنگونه که شایسته اوست تجلیل نمیشود همسر یا دوستش را رها میکند تا آنها را تنبیه کند  او فکر میکند بیش از اندازه در زندگی آنها تاثیر گذار بوده است اوکارش را دوستش را و همسرش را دوست دارد ولی ترکشان میکند این تفاوت دارد با کسی که اعتماد به نفس بالا دارد ولی با دلیل و منطق آنها را ترک میکند.

داشتن اعتماد به نفس کاذب و بالا

داشتن اعتماد به نفس کاذب و بالا در ابتدا مفید است چون به انسان قدرت آغاز کاری را میدهد حتما میدانید که سخت ترین بخش هر کار شروع آنست  داشتن اعتماد به نفس بالا از این جهت مفید است این شخص احساس میکند با شروع اینکار موفق میشود و برای دیگران نیز مفید خواهد بود حتی دیده شده که گفته است من با اینکار عده زیادی را بالا خواهم کشید زندگیها را دگرگون میکنم در میانه راه چون احساسش را مدام بازگو میکند دیگران نسبت به او حس اغراق گویی پیدا میکنند این است که میان او و همراهانش شکاف ایجاد میشود دیگران نسبت به نگرش او اعتراض میکنند و او ترک کردنها و تنبیه هایش را آغاز میکند  داشتن اعتماد به نفس کاذب و بالا اورا تشویق به خودخواهی وانزوا میکند واو هم به راحتی تسلیم میشود او در واقع به خود و اعتماد به نفسش ضربه میزند.اعتماد به نفس کاذب بالا

کسی که اعتماد به نفس کاذب دارد ممکن است در حد نداشتن اعتماد به نفس نزول کند اینگونه افراد زود نا امید میشوند در خود فرو مانده و منزوی میشوند  ذهنشان دیگر کار نمیکند و به جای افکار بلند به مشغولیات جانبی کشیده میشود اعتماد به نفس بالا از این جهت خوب است که او چون انتقاد پذیر است همیشه اطرافیان همراهش هستند  کسی که دارای اعتماد به نفس بالا است کمتر نا امید میشود او مدام مراقب است که دیگران را نرنجاند او میداند که موفقیت او در گرو کمک گرفتن از دیگران است کسی که اعتماد به نفس بالا دارد و اعتماد به نفسش کاذب نیست دیگران را رها نمیکند او خود خواه نیست  اگر از اعتماد به نفس بالا سخن میگوییم شما نباید یک نابغه در ذهنتان مجسم کنید کسی که توانایی کمی دارد ولی از آن درست استفاده میکند مد نظر ما است.

کاذب چیست

اعتماد به نفس کاذب و بالا

اعتماد به نفس کاذب و بالا دو مقوله جدا هستند اعتماد کاذب و بالا حتی ممکن است کاملا برعکس هم عمل کنند عامل بوجود آمدن اعتماد به نفس کاذب همان کمبود اعتماد به نفس است  جالب است که در نهایت اعتماد به نفس کاذب نیز به عدم اعتماد به نفس منجر خواهد شد در رفتار کسی که اعتماد به نفس کاذب دارد میتوان انتقام گیری کینه و دروغگویی را مشاهده کرد زیرا او هرگز شکست را نمی پذیرد همیشه نقاب موفق بودن بر چهره دارد او اگر از نظر مالی شکست بخورد  ودر فقر کامل باشد تظاهر میکند این فقر خود خواسته بوده است او طاقت دیدن واقعیات را ندارد و همین سبب انزوای او میشود.

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره اعتماد به نفس کاذب به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: 

روانشناسی زنان

 


:: بازدید از این مطلب : 171
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 10 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

راه های افزایش

راه های افزایش اعتماد به نفس

راه های افزایش  اعتماد به نفس را میتوان از دیدگاههای مختلف بررسی کرد  راه های افزایش اعتماد به نفس برای  کسی است که اعتماد به نفس دارد و میخواهد خود را قویتر کند یکی از راه های افزایش اعتماد به نفس ارتباط چشمی است شما با ارتباط چشمی در طرف مقابل اثر بهتری خواهید گذاشت تاثیر عمیق گذاشتن بر دیگران هم خود یکی از راه های افزایش اعتماد به نفس است بادی لنگوئج یا زبان بدن میتواند در تاثیر گذاشتن بر روی دیگران به شما کمک کند یک دیگر راه های افزایش اعتماد به نفس کینگز تاکینگ یا شاهانه سخن گفتن است  یک پادشاه وقتی حرفی میزند مطمئن است که اجرا میشود مقتدرانه حرف میزند به عبارتی از موضع بالا .

وقتی شما درست منطقی و محکم سخن بگویید تاثیرش عمیق خواهد بود با صدای بلند حرف زدن مخاطب را زود خسته میکند کم حرف بزنید و خلاصه کلامتان را اول بگویید .

انواع راه های افزایش اعتماد به نفس

راه های افزایش اعتماد به نفس در مورد تاثیر گذاشتن بر دیگران را بررسی کردیم  تصمیمات خود را با دیگران در میان نگذاریم مگر زمانی که از اجرایی شدن انها مطمئن هستیم کسی که بارها در مورد هدفهایش حرف بزند و شکست بخورد در نظر دیگران ناموفق است  این دیدگاه نسبت به شما اعتماد به نفس شما را پایین می آورد سعی کنید همیشه شاداب باشید شادابی را با خواب به موقع و اندازه ، تغذیه سالم و خوب  و ورزش بدست آورید .

یکی از راه های اعتماد به نفس داشتن قوی کردن تخیل است  در رویا و تخیلات انسان به اهدافش میرسد و لذت میبرد این به شما اعتماد به نفس خواهد بخشید در تخیلات انسان راههای رسیدن و موانع  را نا خوداگاه بررسی میکند البته نباید غرق تخیل شد که همت و تلاش را تحت تاثیر قرار دهد  شبها قبل از خواب بهترین فرصت برای تخیلات است .

اعتماد به نفس در خود

راه های افزایش اعتماد به نفس در جوانان

راه های افزایش اعتماد به نفس در جوانان بستگی به چگونه گذراندن ایام کودکی و نوجوانی دارد  جوانی که کودکی و نوجوانی خوبی همراه با اعتماد به نفس داشته میتواند آنرا ارتقا دهد یکی از راه های افزایش اعتماد به نفس در جوانان پس انداز کردن است یک جوان حالا دیگر به آینده اش می اندیشد پس انداز به او دلگرمی خواهد بخشید  کار کردن و داشتن شغل هم از راه های افزایش اعتماد به نفس جوانان است  این شغل حتی اگر متناسب با رشته تحصیلی اش نباشد به او امیدواری میدهد .

یکی از راه های  اعتماد به نفس داشتن این است که به پوشاک خود اهمیت بدهد  یک جوان باید خوش پوش باشد بخشی از درامدش را حتی کم ماهانه به خرید لباس اختصاص دهد در تمام ایام هفته از یک رنگ لباس استفاده نکند  پوشیدن لباسهای متنوع و رنگ و وارنگ هم یکی دیگر از راه های اعتماد به نفس  داشتن است .

انواع راه های افزایش اعتماد به نفس در جوانان

یکی دیگر از راه های افزایش اعتماد به نفس در جوانان داشتن اطلاعات در مورد دنیای اطرافش است اطلاعات به روز در مورد جهان واقعی و مجازی .داشتن خلاقیت هم از راه های اعتماد به نفس داشتن است  قانع بودن هم از راه های اعتماد به نفس داشتن است جوانی که حد و مرز خود را میشناسد  قدر داشته هایش را میداند و زیاده خواه نیست اعتماد به نفسش بالا است چون خود را با داشته هایش تطبیق میدهد  و پیشرفت میکند نداشتن آرزو های محال همت را در جوانان مضاعف میکند او میداند دیر یا زود خواهد رسید پس در رخوت فرو نمیرود و تلاش میکند اینهم .

یکی دیگر از راه های اعتماد به نفس داشتن  است  داشتن هدف برای جوان مهم است شما وقتی میخواهید راه بروید اگر مقصدتان معلوم باشد دیرتر خسته میشوید جوانی هم که هدف دارد اینگونه است هر قدمی که بسوی مقدش بر می دارد اورا امیدوارتر میکند .

راه کارهای افزایش اعتماد به نفس در دانش آ موزان

راه کارهای افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان را با مهمترین مشغله آنان یعنی درس آغاز میکنیم  یک دانش آموز باید علایق خود و استعدادش را در زمینه درسی بشناسد او در رشته ای که تحصیل میکند و به آن علاقه دارد باید فعالیت نیز داشته باشد مثلا برای درس علوم یا فراتر زیست شناسی به محیط زیست جانوران و گیاهان برود باید فضا را بشناسد و حتی رصد کند  برای رشته علوم انسانی به کتابخانه ها برود و با نظریات جامعه شناسان  ، روانشناسان و حقوقدانان بسته به رشته تحصیلی اش آشنا شود .

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان را با عامل امیدواری میگیریم یک دانش آموز وقتی با همت درس میخواند که امید داشته باشد درسش در آینده برایش کاربرد دارد برخی رشته های تحصیلی ممکن است داخل کشور زمینه شغلی و فعالیت نداشته باشد این دانش آموز به زودی مایوس خواهد شد .

انواع راه کارهای افزایش اعتماذ به نفس در دانش آموزان

یک دانش آموز باید با شخصیتهای کارتونی ومجازی زمان خودش آشنا باشد یکی از راه کارهای افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان به روز بودن و اپ دیت بودن انها است  وقتی در مدرسه همکلاسی هایش از یک شخصیت کارتونی حرف میزنند او هم باید بتواند با آنها همراهی کند اگر نتواند اعتماد به نفسش پایین می آید  یک دانش آموز باید کنفرانس دادن و سخنرانی کردن را بلد باشد فن بیان خوب و سخن گفتن در جمع با صدای بلند یکی از راه های اعتماد به نفس داشتن است.

یکی دیگر از راه های اعتماد به نفس داشتن فعالیت های پرورشی و غیر درسی در حوزه مدرسه است این فعالیتها او را اجتماعی بار می اورد و به افزایش ای کیو کمک میکند کسی که ای کیوی بالا دارد اعتماد به نفس بالایی نیز است تقویت رشته ورزشی مورد علاقه دانش آموز نیز یکی دیگر ازاین راهکار ها است .

روش و راه های افزایش اعتماد به نفس

روش و راه های افزایش اعتماد به نفس به چند گونه است  روش مدیتیشن یا فعال سازی چاکراها  در این روش شما به نقاط انرژی زای بدن می اندیشید و انرژی در افزیش اعتماد به نفس شما تاثیر دارد زمانی که  منابع انرژی بدنتان را فعال میکنید در واقع به یک منبع متافیزیک متصل میشوید  شما اکنون سرشار از انرژی درونتان هستید و این هم یکی از راه های اعتماد به نفس داشتن است.

یکی دیگر از روش و راههای افزایش اعتماد به نفس هنر درمانی است در روش هنر درمانی انرژی های نهفته شما آزاد شده و جهت میگیرند اگر انرژی ها در درون شما ذخیره شوند و به خود جهت نگیرند  مخرب خواهند بود به عنوان مثال  آب ها اگر به موقع آزاد شوند و در مسیر درست قرار بگیرد مایه حیات هستند  آبها اگر انباشته شده و در مسیر درست هدایت نشود تبدیل به سیل خواهد شد .

اعتماد به نفس در خود

راهکار برای افزایش اعتماد به نفس

راهکار برای افزایش اعتماد به نفس را بهتر است از اهل علم و تجربه جویا شد اعتماد به نفس مقوله ای است که نیاز به آگاهی زیادی دارد شما باید با شخصیت کسی که میخواهید اعتماد به نفسش را بالا ببرد آشنا شوید چگونگی بزرگ شدنش وضع مالی و اجتماعی زندگیش از نظر اقتصادی در چه وضعیتی است مهمتر از همه بتوانید اعتماد اورا جلب کنید تا از درونش برای شما بگوید از مهارتهای زندگی و بدانید که تا چه حد آشناست و میتواند از آنها بهره ببرد. کسی که میخواهد اعتماد به نفسش را افزایش دهد توصیه میشود به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی مراجعه کند این مراکز با داشتن علم و آگاهی وتجربه میتوانند راهکارهای بسیار مفیدی به شما ارائه دهند پس مراجعه به این مراکز هم میتواند یک  راهکار برای افزایش اعتماد به نفس باشد .

بطور کلی و به اجمال میتوان گفت اعتماد به نفس داشتن به مولفه های زیادی نیاز دارد لازم است از دوران نوجوانی خودمان به افزایش و حتی اعتماد به نفس داشتن فرزندمان بیاندیشیم از این زمان است که با خود شناسی و برنامه ریزی میتوانیم در داشتن اعتماد به نفس فرزندمان مفید باشیم بله ما از زمانی که قدرت تفکر پیدا میکنیم باید برای آینده خود ، فرزندمان و جامعه برنامه ریزی کنیم همیشه با خود تکرار کنیم من برای خودم باید مفید باشم  من برای فرزندم و آینده اش باید مفید باشم چون من با تشکیل خانواده سنگ بنای جامعه را میچینم اهمال در هر مرحله ای خیانت به جامعه و به آینده فرزندم خواهد بود   به امید داشتن جامعه ای رو به رشد و سالم برای آیندگان .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره افزایش اعتماد به نفس در خود به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:   10 Things You Can Do to Boost Self-Confidence

چطور از شوهر خسیس پول بگیریم؟

 


:: بازدید از این مطلب : 184
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 9 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

تقویت اعتماد به نفس

تقویت اعتماد به نفس

تقویت اعتماد به نفس به انسان کمک میکند در نظر همه بزرگ و ارجمند بماند  کسی که از درون به خود اطمینان دارد کارهایش را درست وهدفمند انجام میدهد کسی که بزرگ است در خود نیازی به تایید و تحسین دیگران نمیبیند تقویت اعتماد به نفس کمک میکند بدون دغدغه نسبت به نظر و قضاوت دیگران به برنامه های زندگیمان برسیم  کسی که به تقویت اعتماد به نفس خویش میپردازد عزت نفس پیدا میکند مهارت افزایش عزت نفس را کسی پیدا میکند که اعتماد به نفسش بالا باشد اگر شما انسان موفقی هستید با تقویت اعتماد به نفس خود میتوانید به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کنید  کمک میکند به جرقه های ذهنی خود اهمیت بدهید مهارت افزایش عزت نفس پیدا میکنید و به خود و افکارتان بها میدهید  توقعتان از خودتان بالا میرود به خود میگویید من لایق بیشتر از اینها هستم من میتوانم خیلی بهتر ازاین که هستم باشم .

مهارت اعتماد به نفس

وقتی کسی با مهارت افزایش عزت نفس آشنا باشد هیچگاه خود را در معرض قضاوت دیگران قرار نمیدهد شاید بگویید دیگران نا خوداگاه به قضاوت خواهند نشست  من میگوییم در برخی مواقع ما خود از دیگران میخواهیم ما را قضاوت کنند  در نظر بگیرید امروز شما میخواهید خودتان را از کسالتی که دارید خلاص کنید  شما میتوانید  در پارک یا محلهای مخصوص ورزش اینکار را انجام دهید ولی کسی را میبینید  در وسط پیاده رو ورزش میکند نا خوداگاه مگویید این چه جای ورزش کردن است؟ حتی اگر بیان نکنید اورا قضاوت کرده اید تقویت اعتماد به نفس از ما انسانی ارزشی میسازد تقویت اعتماد به نفس ناهنجاریها را از ما دور میکند در عین حال آنقدر اعتماد به نفس داریم که ساختار شکنی کنیم توجه کنید اگر ساختار شکنی بر اساس یک پیش زمینه فکری قوی باشد ناهنجار محسوب نمیشود  بلکه تبدیل به یک تز جدید میشود .

با استفاده از راهکارهای تضمینی

راههای تقویت اعتماد به نفس

راههای تقویت اعتماد به نفس را میتوانیم از مشاوران اگاه بپرسیم  کتابهای مربوط به مهارتهای زندگی را بخوانیم و یا با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی از این راهها آگاهی یابیم . یکی از راههای تقویت اعتماد به نفس تمرین مقایسه نکردن خود با دیگران است برخی عادت دارند مدام خود را با دیگران مقایسه میکنند  ممکن است در برخی مواقع شادی آفرین باشد اما خیلی از مواقع باعث تخریب ذهن و فکر آدمی میشود مخصوصا وقتی خود را با کسی مقایسه کنیم که اختلاف فکری و طبقاتی شدید با ما دارد بدترین اثر اینست که ذهن ما در جهت بهبود زندگی و رسیدن به آمال خودمان کارنکرده است  ذهن ما به چگونگی زندگی دیگران معطوف شده است  چه خوب است خود را با گذشته خود مقایسه کنیم وبه پیشرفتهایمان بیاندیشیم  اگر پیشرفتی نداشته ایم آسیب شناسی کنیم و به دنبال راه حل این مشکل باشیم .

مهارت های افزایش اعتماد به نفس

یکی دیگر از راههای تقویت اعتماد به نفس تقویت توان جسمی است  شاید در بحث مهارت افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس کمتر از آن سخن گفته میشود تغذیه مناسب و درست باعث رشد جسمی میشود فکر سالم در بدن سالم است . با تغذیه سالم و خوب سلامت ما تضمین میشود و در نتیجه میتوانیم درست فکر کنیم  به موقع عکس العمل نشان دهیم و نتیجه همه اینها بدست امدن مهارت افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس است داشتن یک رابطه سالم و  خوب زناشویی به اعتماد به نفس کمک زیادی میکند اقایان به خاطر داشته باشید خانها اول به روابط عاطفی توجه دارند پس از یک رابطه حسی خوب رابطه زناشویی برقرار کنید  یکی دیگر از راههای  تقویت اعتماد به نفس طرز راه رفتن ماست کسانی که راست قامت راه میروند اعتماد به نفس بالایی دارند قامت صاف در دیگران نیز تاثیر خوبی دارد .

روشهای تقویت اعتماد به نفس

روشهای تقویت اعتماد به نفس با تمرکز نیز بسیار مفید است روش تمرکز شما را از پراکندگی افکار باز میدارد افکار پریش و پیچیده بر روی توانایی ذهن شما تاثیر منفی میگذارد شما در روشهای تقویت اعتماد به نفس با تمرکز باید وقت بگذارید  شبها قبل از خواب چراغ قوه را روشن کرده و به آن نگاه کنید این روش افکار شمارا متمرکز میکند یا شمعی در تاریکی روشن کنید و به نورش خیره شوید سعی کنید کمتر پلک بزنید شما وقتی تمرکز افکار داشته باشید خود به خود اعتماد به نفس بالا کسب خواهید کرد  یک روش دیگر اینست که شب قبل از خواب به مدت پنج ثانیه اجازه عبور هیچ فکری را از ذهنتان ندهید بله مغز شما در این پنج ثانیه رفرش و تازه میشود در همین مجال بسیار اندک ذهن شما استراحت میکند و شما میتوانید امیدوار باشید که افکارتان تمرکز یافته اند .

انواع روش های تقویت اعتماد به نفس

یکی دیگر از روشهای تقویت اعتماد به نفس که بسیار مفید است روش کنفرانس است  موضوعی را انتخاب کرده در باره آن با صدای بلند کنفرانس بدهید صدایتان را ضبط کرده و به آن با دقت گوش کنید  ابتدا نقاط ضعف خود را بنویسید و بعد آنها را اصلاح کنید حال بار دیگر کنفرانس داده و اینبار خودتان را تشویق کنید این کار عزت نفس شما را افزایش میدهد داشتن مهارت افزایش عزت نفس از شما یک انسان مطمئن میسازد شما میتوانید با تمرین تند خوانی نیز مهارت افزایش عزت نفس خود ودر نتیجه اعتماد به نفستان را بالا ببرید روش تند خوانی : یک صفحه کتاب را که تاکنون نخوانده اید باز کنید یک کاغذ و قلم همراهتان باشد اکنون لغات کلیدی صفحه کتاب را تند نگاه کنید  بعد برداشتتان رااز این صفحه  بنویسید حال صفحه را کانمل بخوانید و ببینید برداشت شما ومتن چقدر به هم نزدیک است .

راه تقویت اعتماد به نفس

راه تقویت اعتماد به نفس فقط و فقط خواستن است راه تقویت اعتماد به نفس اراده کردن است توانایی و استعداد هر کسی مشخص است  کسی که میخواهد مهارت افزایش عزت نفس را پیدا کند مسلما راه تقویت اعتماد به نفس را میداند این دو با هم یکی نیستند ولی ارتباط مستقیم دارند  کسی که قدر داشته هایش را میداند از خود مطمئن است و به خود اعتماد دارد   کسی هم که به خود اعتماد دارد گوهر وجودی خود و افکارش را آسان نمیفروشد پس عزت نفسش بالااست مهارت افزایش عزت نفس در این است که شما ارزش خود را بدانید ارزیدن یعنی داشتن عزت نفس  کسی که عزت نفسش بالا است برای خود و اعتماد به نفسش وقت میگذارد مطالعه میکند با نظر اندیشمندان آشنا میشود و خود را در ورطه عشق و امید و شور زندگی به بالاتر میکشاند و موفق هم میشود .

ایمان بیاورید هر آنچه را که با تمام وجود بخواهیم به دست خواهیم آورد انسان موجودی است پر از انرژی های مثبت و ناشناخته نیرویی در وجود انسان نهفته است که میتواند از او نابغه بسازد و برعکس میتواند او را به رخوت بکشاند مهارت افزایش عزت نفس نیز مانند تمام مهارتها از وجود ما نشات میگیرد یک بار هم که شده تلقین کردن را امتحان کنید با خود فراوان بگویید من میتوانم سپس دست به کاری بزنید که تا به حالا انجام نداده اید ممکن است کار شما ماهرانه نباشد ولی به شما جرات شروع تازه را میدهد از شکست نهراسید  برای کارهایی که به برد و باخت آنها اشراف دارید ریسک کنید ریسک کردن به شما قدرت پذیرش شکست را میدهد فقط کسانی میتوانند ریسک کنند که از اعتماد به نفس خوبی برخوردار باشند .

با استفاده از راهکارهای تضمینی

راه تقویت اراده و اعتماد به نفس

راه تقویت اراده و اعتماد به نفس با هم در ارتباط مستقیم است کسی که اعتماد به نفس بالا دارد میتواند از اراده قوی هم برخوردار شود یک راه تقویت اراده و اعتماد به نفس تمرین است  اراده کنیم و تمرین کنیم  از امروز به مدت یک ربع یک زبان دیگر بیاموزیم  اراده کنیم از امروز نیم ساعت پیاده روی کنیم  اراده کنیم همین سیگار که در دست ماست اخرین باشد و آنرا تمام نکنیم اراده کنیم از امروز یک ربع کتاب بخوانیم  تمرین کنیم امشب سریال مورد علاقه مان را نبینیم از همین تمرین های کوچک میتوانیم به اراده ای قوی برسیم راه تقویت اراده و اعتماد به نفس اینست که بخواهیم و عمل کنیم  در ابتدای تمرین با کارها و ترک عادتهای سخت خودمان را محکوم به شکست نکنیم  با خود مهربان باشید و تمرینات را از آسان به سخت شروع کنیم موفقیت یکایک شما آرزوی ماست .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه  تقویت اعتماد به نفس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:How to Build Self Confidence (with Examples) 

http://zeinab68..com/

 


:: بازدید از این مطلب : 157
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 9 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

اعتماد به نفس چیست

اعتماد به نفس

اعتماد به نفس عبارتست از اطمینان داشتن به خود . اعتماد به نفس یعنی من از درون به خود ایمان دارم اعتماد به نفس (Self Confidence) یعنی من با نیروهای وجودی خودم آشنا هستم و میتوانم آنها را به موقع ودر جای خود به کار بگیرم اعتماد به نفس یعنی من نقاط ضعف خودم را میشناسم اعتماد به نفس یعنی من بر اندیشه ، عمل ، حواس ، جسم و روح خود اشراف دارم  یعنی من بر انرژی های مثبت و منفی خود کنترل دارم ذهن من پرورش یافته است تا تواناییهای خودم را در راه موفقیتهایم به کار بگیرم من میدانم طبیعت مرا یاری خواهد کرد از شکست نمیهراسم و از آنها برای ارتقا اندیشه خود استفاده میکنم  من از شکستهایم پله هایی میسازم برای عروج خود من از شکستهای دیگران نردبانی میسازم برای رسیدن به آرزوهایم  دنیای من بزرگ است ومن برهر آنچه که دارم تکیه میزنم تا نیفتم .

تعاریف اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یعنی من والدینم را دوست دارم با تمام نقاط ضعف و قوتشان  یعنی من با یک غلط به کسی صفر نمیدهم  اشتباهات دیگران را درک میکنم و از آنها کمتر میرنجم  انتقادهایشان را میپذیرم حتی اگر بدانم به من علاقه ای ندارند دنیای من انقدر بزرگ است که چیزهای کوچک نمیتوانند برای من مشکل آفرین باشند من با مهارتهای زندگی آشنا هستم از رفتن به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی غافل نمیشوم چون میدانم وجود من نیاز به ترمیم دارد  روح من باید تازه و با نشاط بماند من روحم را در روزمرگیهایم خسته و پژمرده نمیکنم  من اعتماد  دارم ولی همیشه از یاری گرفتن از دیگران لذت میبرم  من زود به زود به خانه تکانی دلم میپردازم  کینه و نفرت را به زباله دان بیرون از وجودم می افکنم  من قدر خودم ، دلم ، وجودم ، سلامت جسم و روحم را میدانم .

بالا بردن اعتماد به نفس

بالا بردن اعتماد به نفس ساده است در عین حال خواستن را میطلبد  یعنی من بخواهم اعتماد به نفس خود را بالا ببرم عوامل بالا رفتن اعتماد به نفس را بدانم  وبه کار بگیرم اولین راه بالا بردن اعتماد به نفس (Raising Confidence) دوست داشتن خود است یعنی من خودم را دوست داشته باشم و به خودم احترام بگذارم اگر در جایی از قلعه وجودم کاستی دارم آنرا بشناسم ولی از آن نفرت نداشته باشم  با این اعتقاد که هیچکس بی کاستی نیست اگر پای من میلنگد باز هم با افتخار قدم بردارم  از خودم تشکر کنم که با پای لنگ مایوس و ناتوان نیستم من راه میروم پس به مقصدم خواهم رسید درست مانند کسی که دو پای سالم دارد شاید کمی سخت تر شاید کمی دیرتر  اما میرسم مهم اینست عوامل بالا رفتن اعتماد به نفس را در بیرون جستجو نکنیم تمام این عوامل در درون خود ماست .

افزایش اعتماد به نفس

بالا بردن اعتماد به نفس به ما کمک میکند از آنچه که هستیم بیشتر باشیم  به ما قدرت میبخشد انرژی میدهد فقط کافیست بگوییم من میتوانم بیوگرافی مردان بزرگ را بخوانیم و ببینیم که آنها با امید قله های سخت و شگرف را فتح کرده اند کسانی که با ما اهداف مشترک و مشابه داشته اند و به آن رسیده اند به خود جرات ریسک کردن بدهم ابتدا از ریسکهای کوچک شروع کنم  یادم باشد بی مبالاتی با ریسک کردن تفاوت دارد من اگر میخواهم در بازار بورس سرمایه گذاری کنم باید به اخبار اقتصادی و سیاسی توجه کنم  واردات وصادرات را بدانم با افراد اگاه مشورت کنم  و از کم شروع کنم  و مهمتر از همه بدانم ریسک یعنی پنجاه پنجاه نه صد در صد موفقیت با این آگاهی ها ریسک پذیریم را بالا ببرم  اگر بالا بردن اعتماد با آگاهی همراه باشد موفقیت آمیز خواهد بود .

و راه های تقویت آن

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس فراوانند وشما باید آنها را در درون خودتان پیدا کنید  یکی از مهمترین راهکارهای افزایش اعتماد به نفس یک کار یا یک تفریح یا یک یادگیری جدید را آغاز کنید این راه را پله به پله شروع کنید از کلاسهای آموزشی استفاده کنید و هر بار که به پیش میروید به خود جایزه بدهید حتی اگر در حد یک کارت آفرین باشد که جلو آینه تان میچسبانید ازدیگر راهکارهای افزایش اعتماد اینست که از خود اثر به جا بگذارید اینکار ممکن است با کشیدن یک نقاشی یا تراشیدن یک مجسمه باشد اگر هنری نیستید میتوانید مقداری از پس انداز خود را به یک نیازمند ببخشید   همانگونه که جسم ما نیاز به تغذیه دارد روح نیز احتیاج دارد هراز گاهی اشباع شود   شما با کارهای خیر حتی در حد دادن یک ساندویچ به یک گرسنه روحتان را تازه میکنید

عوامل بالا بردن اعتماد به نفس

از عوامل بالا رفتن اعتماد به نفس (The factors of rising self confidence) اینست که الگوهای خود را تغییر دهیم  بخصوص الگوهای دست و پا گیر مثل خرافات . مثلا اگر تا امروز فکر میکردیم چشم همسایه ما شور است امروز این الگو را تغییر دهیم  زیباتر از همیشه با یک ظرف آش به در خانه شان برویم  و سر صحبت با اورا باز کنیم  در دل ایمان داشته باشیم که انرژی های درونی ما از انرژی چشمان او قویتر است .

از دیگر عوامل بالا رفتن اعتماد به نفس اینست که برای غرایز خود احترام قائل شوید به مقداری که نیاز دارید به آن اهمیت دهید و لذت ببرید . باز هم از عوامل بالا رفتن اعتماد میگوییم تصمیم بگیرید یکی از کسانی را به نظرتان دشمنتان بوده ببخشایید البته به این معنا نیست که به کسانی که با شما رابطه خوبی ندارند اعتماد کنید شما میتوانید او را در دلتان ببخشایید .

راز اعتماد به نفس

راز اعتماد به نفس اینست که شما بدانید در یک کار نه استعداد دارید و نه آموزشی دیده ایدانجامش دهید  بطور تفریحی و گذرا و در تنهایی انجام دهید اشتباه کنید آن کار خراب شود شما بخندید و لذت ببرید و بگویید من در حد توان و آشنا نبودنم توانستم تا این حد انجام دهم  راز اعتماد در اینست که وقتی کاری را انجام نمیدهید به خود آفرین بگویید . بگویید با توجه به شناختی که از توان خودم و سختی آن کار داشتم درست تشخیص دادم و انجامش ندادم .  شما خط خوبی ندارید و اگر به خوشنویسی علاقه دارید یک تابلوی زیبای خوشنویسی بخرید  هر از گاهی نگاهش کنید و لذت ببرید از عوامل بالا رفتن اعتماد به نفس اینست که به جای حسادت از موفقیت دیگران لذت ببرید مانند همان خوشنویسی .  شما در خطاطی استعداد ندارید اما میتوانید از تماشای هنر دیگران لذت ببرید .

عوامل و عناصر اعتماد

از دیگر عوامل بالا رفتن اعتماد به نفس اینست که شما به آرزویی که دارید خود را برسانید . اگر یک آرزو دارید که فکرش را نمیتوانید از خود دور کنیدبرایش بیشتر وقت بگذارید مثلا آرزو دارید یک خانه ویلایی داشته باشید هر ماه بخش کوچکی از درامدتان را به تحقق بخشیدن به آرزویتان اختصاص دهید با خود بگویید من تا آخر عمر پس انداز میکنم و به این آرزویم میرسم  هرگز نا امید نباشید یکی دیگر از عوامل بالا رفتن اعتماد اینست که ماسک بر چهره نگذارید برای دل خود زندگی کنید  به عقاید دیگران احترام بگذارید ولی هرگز اجازه دخل و تصرف در افکارتان را ندهید هرگز خود را به گونه ای دیگر جلوه ندهید لزومی ندارد ایده خود را همه جا بازگو کنید ولی با ماسک گذاشتن خود را تضعیف نکنید عقاید شما محترم است و عقاید مختلف است.

و راه های تقویت آن

راز های اعتماد به نفس

رازهای اعتماد به نفس (Secrets of Confidence) شیرین و زیبا هستند اصلا رازها زیبا هستند . یکی از عوامل بالا رفتن اعتماد به نفس داشتن راز است . روح خود را با داشتن رازبزرگ کنید  یک راز در زندگی داشته باشید و با هیچکس بازگو نکنید اینکار اراده و اعتماد به نفس شما را بالا میبرد از راز های اعتماد  به نفس داشتن توجه کردن به علائم طبیعت است شما میتوانید با توجه به صدای طبیعت سمبلهای خاصی داشته باشید . مثلا شنیدن صدای کلاغ سمبل سلام کردن طبیعت به شما باشد  شما هر وقت صدای کلاغ را بشنوید احساس میکنید یک دوست ماورایی و قوی همراه شماست از دیگر عوامل بالا رفتن اعتماد برخورد خوب با افراد جدید است با افراد جدید با لبخند و گرمی برخورد کنید به تعداد دوستانتان بیافزایید « تمام محبتت را به پای دوستانت بریز اما اعتمادت را نه »

زندگی پر از نشاط و امید برایتان آرزو میکنیم .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره تقویت اعتماد  به نفس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: 10 Things You Can Do to Boost Self-Confidence 

https://www.blogsky.com/psychology99/

 


:: بازدید از این مطلب : 189
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 9 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

عزت نفس چیست

عزت نفس اصطلاحی است که از واژه (self-esteem) ترجه شده است. این واژه در میان روانشناسان به معنای میزان رضایتمندی هر فرد نسبت خود است و در واقع از یک احساس درونی ناشی می شود .

حال اگر بخواهیم به بیان ساده تر به توضیح عزت نفس بپردازیم بهتر است با هم همراه شویم و نگاهی به رفتار های شخصی خود کنیم ، چرا که عزت نفس همچون مواردی مانند عشق و امید یا آرامش است که اگرچه همگی با آن ها سرو کار داریم اما هنگامی که میخواهیم تعریفی از آن ها بگوییم به مشکل برمیخوریم . به طور مثال هر کدام از ما وقتی به رفتارهای شخصیت خود می اندیشیم خصلت هایی از خود را که به آن آگاهیم یادآور میشویم ، مثلا احساسی درونی در یک فرد نهادینه شده است که او فردی باهوش است یا فرد دیگری خود را خجالتی تلقی میکند ، این افکار که در ذهن هر شخص نسبت به خود ارزیابی می شود را عزت نفس میگویند.

اگر بخواهیم هوشمندانه تر به عزت نفس بپردازیم در میابیم که اعتماد به نفس به طور مستقیم بر زندگی ما تاثیر می گذارد و مانند سرمایه ای است که اگر از آن غافل بمانیم تا ابد در صندوقچه اش بسته می ماند و اگر به درستی از آن بهره ببریم بسیاری از استعداد هایمان را شکوفا می کند و در مسیر درست قدم بر میداریم . اعتماد به نفس  بالا همچون زره ای فولادی از ما در برابر فشارهای روانی و استرس های روزمره محافظت می کند حال در نظر بگیرید کسی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند ؟ تحقیقات روانشناسی نشان میدهد که افرادی که در جامعه دچار افسردگی ، پرخاشگری ، بزهکاری و یا حتی سو مصرف مواد هستند از عزت نفس پایینی برخوردار هستند .

راه های افزایش عزت نفس

راه های افزایش عزت نفس رابطه مستقیمی با حافظه منفی نگر دارد ، یعنی بهترین راه این است که ابتدا کشف کنید که باور های منفی که نسبت به خود دارید از کجا نشئت گرفته ؟ بیایید فکر کنیم که باورمنفی فردی نسبت به خودش این است که قدرت بیان خوبی ندارد ، پس برای از بین بردن این احساس باید بدانیم از چه زمانی این حس به او القا شده ، ممکن است دریابیم که این اتفاق به دوران کودکی او بر می گردد . پس اولین گام را در افزایش عزت نفس خود بردارید و همین حالا ریشه نگرش های منفی خود را پیدا کنید. در گام دوم باید خود را به چالش بکشید .

اشتباه نکنید ، راه های افزایش اعتماد به نفس شاید در نگاه اول ساده بنظر برسند اما در حقیقت پژوهش ها نشان می دهد که بسیاری از افراد حتی با استفاده از برنامه ها و راه های افزایش عزت نفس ، موفق به بالا بردن آن نشده اند پس بهتر است عزت نفس را جدی تر بگیرید .

راه های افزایش اعتماد به نفس

منفی نگری

در مسیر راه های افزایش اعتماد به نفس عجول نباشید ، ذهن فردی که عزت نفس پایینی دارد پادشاه منفی نگری دارد که به سرعت نسبت به دشمن خود که افکار مثبت اندیشانه است واکنش نشان میدهد . تصور کنید فردی که خودش را کودن میداند و همیشه معتقد است که از درک پاییینی برخوردار است ، وقتی یکروز تصمیم میگیرد به ذهنش بگوید من یک فرد باهوش و فوق العاده هستم  چه میشود ؟ ذهنش و بهتر است بگوییم پادشاه منفی نگرش او را یک دروغگوی بزرگ میخواند نه یک فرد باهوش . در نتیجه احساس بدتری نسبت به خود پیدا میکند زیرا تنها حسی که دارد تناقض است .

حتما حالا میخواهید بدانید که پس چه راهی برای خلاصی از دست پادشاه منفی نگر دارید ؟ آهسته و پیوسته پیش بروید ، پس بجای اینکه ناگهان بگویید من یک فرد باهوش هستم ابتدا بگویید من امروز سعی میکنم از هوشم بهتر استفاده کنم و به ذهنتان کمک کنید تا به آرامی با اعتماد به نفس جدیدتان آشنا شود . خبر خوب این است که اگر به تنهایی قادر به کنترل ذهن خود نیستید میتوانید از مرکز مشاوره روانشناسی و خانواده در این راه کمک بگیرید و با برنامه بهتری پیش بروید .

مهارت های زندگی

اگر در راه های افزایش عزت نفس به دنبال نکات کلیدی هستید باید بگوییم نکات زیر را خوب بخاطر بسپارید :

  • از مقایسه خود با اطرافیان جدا خود داری کنید .
  • برای خودتان جایزه تعیین کنید و هرچه زودتر دست به کار شوید .
  • دنیا به اندازه کافی برای شما منتقد دارد ،لزومی ندارد خودتان هم خود را سرزنش کنید .
  • مثبت اندیش باشید و افکار منفی را دور بریزید .
  • به دنبال افرادی باشید که از آنها چیزی بیاموزید .
  • اهدافتان را جوری تنظیم نکنید که دست نیافتنی باشند چرا که لذت رسیدن به اهداف را از خود گرفته اید .
  • نقطه ضعفتان را پیدا کنید و آن را برطرف کنید و به دنبال نقاط مثبت خود بگردید .
  • با عادت های غلط خود بجنگید و آنها را شکست دهید .
  • خودتان را دوست داشته باشید و به داشتن خود افتخار کنید .
  • شکست هم بخشی از زندگی است،پذیرای شکست هایتان باشید .
  • ترسیدن را کنار بگذارید و شجاعت را از خواب بیدار کنید .

انواع عزت نفس

انواع عزت نفس به شکل های مختلفی هستند که هر کدام به نحوی در زندگی ما تاثیر گذار هستند .

یکی از انواع عزت نفس که میتوانیم به آن اشاره کنیم اعتماد به نفس کلی و اختصاصی است که به توضیح جزعی از هرکدام میپردازیم .عزت نفس کلی همان قضاوتی است که هرکدام از ما نسبت به خود داریم که به طور کلی به معنای عزت نفس هم باز می گردد و اما اعتماد به نفس اختصاصی که به نقش های هر فرد در جامعه  و نقش هایش و حوزه های زندگیش باز می گردد مانند نقش مادری ، یا پزشک بودن و...

انواع عزت نفس بر یکدیگر تاثیرات متفاوتی دارند زیرا اعتماد به نفس ما هیچ وقت ثابت نبوده و همواره در حال تغییر است . پس باید بگویم کاملا طبیعی است که روزی احساس خوبی نسبت به خود داشته باشیم و فردای همان روز به هر دلیلی حس خوبی نداشته باشیم زیرا افکار درونی و اتفاق های خارجی در زندگی همواره به یک شکل ثابت نیست و ما حق داریم عزت نفس متفاوتی را تجربه کنیم .

تعریف عزت نفس

تعریف عزت نفس به ساده ترین شکل ممکن قضاوت و ارزشی است خودتان برای خود قائل هستید .

اگر بخواهم خیلی خودمانی توضیحی از تعریف عزت نفس بگویم میتوانم در یک جمله بگویم  تعریف عزت نفس یعنی همان چیزی که خودتان را شایسته آن میدانید حال ممکن است برای خود خوشبختی طلب کنید و خود را سزاوار بهترین ها بدانید که نشان می دهد عزت نفس بالایی دارید و یا اعتماد به نفس پایینی داشته باشید و حتی در افکارتان هم خودتان را محدود کرده باشید . بیایید به افرادی که هوای خود را دارند بنگریم ، میبینید که هرقدر به خود روی خوشتری نشان میدهند دنیا نیز بیشتر به کامشان است پس خودتان را دوست بدارید .

در اینجا لازم میدانم یادآوری کنم عزت نفستان را با اعتماد به نفستان اشتباه نگیرید . عزت نفس بالا نشانه داشتن اعتماد به نفس بالا و یا بر عکس نیست . نمیتوانیم بگوییم اگر عزت نفس بالایی داریم لزوما اعتماد به نفس بالایی  داریم چرا که وقتی عزت نفس بالایی داریم خودمان را هر طور که هستیم قبول داریم و ممکن است برای چیز هایی مثل پول و شهرت تلاشی نکنیم در حالی که فردی که اعتماد به نفس بالایی دارد خود را به آب و آتش میزند تا مسئولیت پذیری اش را ثابت کند و او ممکن است عزت نفس بالایی نداشته باشد .

راه های افزایش اعتماد به نفس

بالا بردن عزت نفس

بالا بردن عزت نفس چنان معجزه ای در رفتار ایجاد می کند که تاثیر آن در جای جای زندگی مشهود است . با بالا بردن عزت نفس خودتان را در برابر فشار های روانی و اضطراب ها واکسینه کنید و ویتامین های شادی و نشاط را به روحتان تزریغ کنید . وقتی با بالا بردن اعتماد به نفس خود را واکسینه کرده باشید با شکست هایی که در زندگیتان پیش می آید ممکن است مدتی ناخوش باشید اما از پا در نمی افتید و راه سرحال کردن خود را بلد هستید .

همچنین بالابردن عزت نفس باعث می شود ویژگی های مثبت خود را بالا ببرید که شامل موارد زیر می شوند:

  • در انتخاب هایتان وابسته به کسی نمی شوید .
  • ترسی از قبول مسئولیت ندارید .
  • شاهد پیشرفت هایتان هستید و به انها افتخار می کنید .
  • می دانید میتوانید دیگران را تحت تاثیر خود قرار دهید .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه افزایش عزت نفس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:  Building Confidence and Self-Esteem 

https://psychologist1.blog.ir/

 


:: بازدید از این مطلب : 169
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 9 دی 1401 | نظرات ()