نوشته شده توسط : مریم هاشمی

 تربیت فرزند از نظر روانشناسی ( psychology of Child upbringing )

ترییت فرزند از نظر روانشناسی یکی از مهمترین اهداف والدین است . هدف مهم والدین این است که استقلال کودکان خود را افزایش دهند . مطمئنا ، در توسعه فکری کودک پدر و مادر نقش اساسی را دارا هستند . در ابتدای تولد آنها به شما برای تغذیه ، تمیز کردن خود و تحرک تکیه میکنند . همانطور که فرزندان شما رشد میکنند ، در این زمینه های اساسی زندگی مستقل تر میشوند ، اما هنوز برای عشق و امنیت  حمایت شما را لازم دارند .

همانطور که فرزندان شما به سن بلوغ میرسند و به سوی بزرگسالی حرکت میکنند ، کمتر به شما وابسته میشوند و در تمام جنبه های زندگی خود به استقلال بیشتری دست میابند . این فرآیند جدایی فرزندان شما را برای تغییرات بزرگسالی آماده میکند . اما این پیشرفت به سوی بزرگسالی اجتناب ناپذیر است . تربیت فرزند از نظر روانشناسی از این رو حائز اهمیت بسیار است .

اثرات مثبت والدین بر کودکان

در تربیت فرزند از نظر روانشناسی هدف هر والد این است که فرزند شاد و خوبی را تربیت کند . هزاران کتاب وجود دارد که اطلاعات و مشاوره در مورد تربیت فرزندان با موفقیت را ارائه میدهند . کارشناسان در رشته های مربوطه تلاش میکنند تا والدین اطلاعات بیشتری را در مورد وضعیت سلامت ، تغذیه ، رشد کودک و آموزش و پرورش بدانند . با این حال ، یک حقیقت ساده اغلب نادیده گرفته میشود : کودکان از تولد تا بزرگسالی به زمان و توجه والدین خود نیاز دارند .

گاهی اوقات پدر و مادر برای ایجاد یک روش تربیت فرزند موفقیت آمیز ناتوان میشوند ، چرا که اهمیت زمان صرف ارتباط با فرزندانشان را نادیده میگیرند . از نظر تربیت فرزند از نظر روانشناسی این به معنای دخالت در تمام امور کودک نیست . زمان تعاملی این است که فرزند و پدر و مادر به طور کامل درگیر یک فعالیت با هم باشند .

تربیت از نظر روانشناسی

 

بررسی تربیت فرزند از نظر روانشناسی ( check psychology of Child upbringing out )

بررسی تربیت فرزند از نظر روانشناسی نشان داده که کودک میتواند مدل رفتار والدین را تقلید کند . والدین میتوانند در مورد نقاط قوت و ضعف فرزند ، به منظور راهنمایی بهتر ، بیشتر تحقیق کنند . وقتی کودک فرصتی برای ابراز افکار و احساسات خود دارد والدین و کودک یک پیوند قوی تر را ایجاد میکنند . واضح است که هدف از صرف وقت کافی خانواده ، عشق ورزیدن ، درک و توسعه فکری و ذهنی فرزند شما به عنوان یک عضو خوشحال و مفید اجتماع است . اما اگر رابطه بین والدین و فرزندان ناسالم باشد چه ؟

مطالعات بیشمار مشاور خانواده چندین نتیجه منفی را نشان میدهد زمانی که کودک یا نوجوانی دوست داشتن ، توجه و هدایت والدین خود را نداشته باشد آینده ای سیاه و تاریک در پیش رو دارد این اتفاق نه همیشه اما در بررسی تربیت فرزند از نظر روانشناسی مشاهده شده که برای نود درصد کودکان با این شرایط رخ میدهد .

نکات مهم تربیت فرزند

بررسی تربیت فرزند از نظر روانشناسی با یک مطالعه جدید در مجله مسائل خانوادگی منتشر شده است که این مطالعه نشان میدهد که نوجوانانی که معتقدند که خانواده هایشان به آنها اهمیت میدهند ، کمتر مورد تهدید اعتیاد و یا خشونت علیه اعضای خانواده هستند . مفهوم " اهمیت " این است که فرد معتقد است که رفتار والدین در جهان اطرافش نسبت به او تغییر میکند . براساس این مطالعه ، اهمیت از سه عامل تشکیل شده است : آگاهی ، اهمیت و وابستگی . الیوت یک روانشناس آمریکایی است که ادعا میکند که اهمیت دادن به شخص انگیزه اصلی تعالی در انسان است . مطالعات متعدد نشان میدهد که در بررسی تربیت فرزند از نظر روانشناسی کودکان در معرض ابتلا به اختلالات عاطفی و رفتاری در هنگام کودکی در خانواده هایی با والدین نامناسب یا فقیر هستند .  صرف کردن وقت کافی با فرزندان به عنوان اولین گام حیاتی برای موفقیت والدین در تربیت کودکان است .

ضرورت تربیت فرزند از نظر روانشناسی

ضرورت تربیت فرزند از نظر روانشناسی بسیار بالا است . فعالیت هایی که کودکان شاد و سالم را ارتقاء میدهند بیشمار هستند و نباید  دسترسی به آنها گران یا دشوار باشد . کلید این است که توجهتان به کودک خود را بالا ببرید و بالعکس . در اینجا چند پیشنهاد برای شروع وجود دارد : وقت غذا جمع شدن سر میز میتواند از انتخاب منو تا آماده سازی غذا و میز یا  خوردن و تمیز کردن میز ، یک رویداد خانوادگی باشد . در طول غذا کودکان و نوجوانان میتوانند تشویق شوند که در مورد آنچه که برای آنها جالب است صحبت کنند و نه لزوما موضوعات معمولی مانند مدرسه و کار .

دیگر فعالیت های مهم در تربیت فرزند

در مبحث ضرورت تربیت فرزند از نظر روانشناسی اگر والدین بتوانند بدون درگیری با فرزندان خود زمان مثبتی را با کودک برای انجام تکالیف صرف کنند ، این میتواند یک تجربه پیوند خوب باشد که در آن والدین به فرزندان نزدیک میشوند . رفتن به ورزشگاه ، یا تماشای بازی یا انجام دادن یک ورزش با کودک امری بسیار موثر است . در تربیت فرزند از نظر روانشناسی سرگرمی هایی مانند نقاشی ، صنایع دستی و بطور کل کاردستی ، مواردی عالی برای گفتگو هستند .

کنسرت یا نمایش رفتن هم بسیار عالی است با هم به تئاتر بروید ، تلویزیون تماشا کنید . تماشای برخی از رفتارها نشان میدهد که کودک شما از چه چیزی لذت میبرد ، شما بیشتر درباره او می آموزید و میتوانید از موضوعات مورد بحث برای بحث های جالب تر استفاده کنید . فعالیت در فضای باز مانند پیاده روی ، دوچرخه سواری ، پیك نیک و یا كمپینگ هم اعمالی بسیار مفید در تربیت یک کودک هستند .تربیت از نظر روانشناسی

 

نکات تربیت فرزند از نظر روانشناسی

نکات تربیت فرزند از نظر روانشناسی را در این متن به شما ارائه میکنیم . فرهنگی که کودک در آن زندگی میکند ، مجموعه ای از ارزش ها ، آداب و رسوم ، مفروضات مشترک و شیوه های زندگی است که بر طول عمر تاثیر میگذارد . فرهنگ ممکن است نقش کودکان در رابطه با والدین خود ، نوع آموزش و پرورش آنها و نوع مراقبت از فرزند ارائه شود . کلاس اجتماعی همچنین میتواند نقش مهمی در توسعه کودک ایفا کند . کلاس اجتماعی به معنی جایگاه اجتماعی خانواده است که یکی از مهمترین نکات تربیت فرزند از نظر روانشناسی میباشد .

اثر جایگاه اجتماعی بر تربیت فرزند

وضعیت اجتماعی و اقتصادی بر اساس تعدادی از عوامل مختلف از جمله میزان تحصیلات مردم ، مقدار پولی که آنها کسب میکنند ، کار آنها و جایی که آنها زندگی میکنند ، استوار است .  کودکان در خانواده هایی که دارای وضعیت اجتماعی و اقتصادی بالا هستند ، دسترسی بیشتری به فرصت ها دارند ، در حالی که خانواده های دارای وضعیت اجتماعی پایین اقتصادی میتوانند دسترسی کمتری به مراقبت های بهداشتی ، تغذیه با کیفیت و آموزش داشته باشند . چنین عواملی میتواند تاثیر مهمی در مشاوره کودک داشته باشد و نشان دهنده ضرورت تربیت فرزند از نظر روانشناسی است .

اصول تربیت فرزند از نظر روانشناسی ( Principles of psychology of child upbringing )

اصول تربیت فرزند از نظر روانشناسی مبحثی گسترده تر از اصول رشد فرزند است . تئوری های رشد کودک به توضیح اینکه چگونه کودکان در طول دوران کودکی تغییر و رشد میکنند تمرکز میکنند . چنین نظریه ها یی بر جنبه های مختلف توسعه شامل رشد اجتماعی ، عاطفی و شناختی تمرکز ندارند . مطالعه توسعه ذهنی و روانشناختی انسانی یک موضوع غنی و متنوع است . همه ما تجربه شخصی با توسعه فکری داریم ، اما گاهی اوقات دشوار است که بدانیم چگونه و به چه علت کودکان رشد فکری میابند یا یادگیری پیدا میکنند و عمل میکنند . اصول تربیت فرزند از نظر روانشناسی از این رو اهمیت فراوانی دارند که شما با مشاوره تربیت کودک آنرا خواهید آموخت .

تربیت کودک

 

سخن آخر

نظریه های تربیت فرزند از نظر روانشناسی غالبا متمرکز بر اینکه چگونه تعاملات محیطی بر رفتار تاثیر میگذارد و بر اساس نظریه های نظریه پردازان نظیر جان بوت واتسون ، ایوان پاولوف و بنی اسکینر هستند . این نظریه ها تنها با رفتارهای قابل مشاهده تعریف شده اند . توسعه فکری برای کودک به منزله واکنش به پاداش ، مجازات ، تحرک و تقویت است . این نظریه از سایر نظریه های رشد کودک به طور قابل توجهی متفاوت است ، زیرا به نظر نمیرسد که افکار یا احساسات درونی کودک در آن در نظر گرفته شود . در عوض توجه را صرفا بر اساس چگونگی شکل گرفتن تجربه افراد متمرکز میکند . اصول کلی تربیت فرزند عبارتند از :

  • حفظ آرامش
  • مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی
  • یک والد خلاق بودن
  • اجازه پیشرفت و خلاقیت به کودک دادن
  • توانمندی در صحبت با کودک
  • و مباحثی نظیر اینها

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: 

https://psychology.avije.org/

https://virgool.io/@family_counselling

 

 


:: بازدید از این مطلب : 281
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

روش تربیت کودک

روش تربیت کودک در متون بسیاری ذکر شده و میتوان به نکات بسیار مهم و زیادی در این زمینه اشاره کرد . اکنون میخواهیم به شما مسایل پیچیده تری را در تربیت فرزندان یاد دهیم . به طور کل تربیت فرزندان گاهی دچار فراز و نشیب های بسیار میشود . یک پدر و مادر مسئول باید بدانند که در این مواقع چگونه با فرزند خود برخورد کنند . تربیت برخورد صحیح در توسعه فکری و مغزی یک کودک اثر بسیار دارد . شما باید بدانید که این یک امر سرسری و بسیار ساده و سطحی نمیباشد .

امروزه در سراسر جهان متون بسیاری در زمینه مشاوره کودک به وجود آمده است . افراد زیاد و متخصصان بسیاری در این زمینه فعالیت میکنند . باید بدانید که شما به عنوان یک پدر و مادر همه علوم درمورد تربیت کودک را نمیدانید . شما در این زمینه به کمک نیاز دارید . ممکن است شما در بعضی مواقع نیاز داشته باشید به نزدیکترین مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی مراجعه کنید . باید بدانید که مراجعه به این مراکز امری عجیب و پذیرفته نشده نیست . امروز خانواده های بسیاری از این مراکز برای تربیت فرزند خود استفاده میکنند . این مراکز شامل روانپزشکان و متخصصان و مشاوران مربوط به روش تربیت کودک در جامعه میباشد . مشاور خانواده در زمینه تربیت کودک به شما والدین محترم کمک و راهنمایی می کند.

روش تربیت کودکان لجباز

روش تربیت کودکان لجباز همیشه یکی از دغدغه های والدین دارای چنین فرزندانی بوده است . پدر و مادرها در اکثر مواقع از نافرمانی و خیر سری فرزندان خود شکایت میکنند . پیشنهاد ما همیشه به چنین والدینی این است که آرامش خود را حفظ کرده و از تنبیه هرگز برای تربیت یک کودک استفاده نکنند . به طور کل کودکان لجباز از توسعه مغزی بیشتری برخوردارند چنین کودکانی هوش بسیار بالایی دارند . این یعنی یک قدم از کودکان هم سن و سال خود جلوتر هستند . با چنین کودکانی هرگز نباید با خشم و عصبانیت برخورد کنید . باید بدانید که یک روش تربیت کودک لجباز صحبت کردن است . کودکان نظر شما را میفهمند و حرف های شما را درک میکنند باید از صحبت کردن دوطرفه با کودک خود استفاده کنید تا متوجه مشکلات کودک باشید .

از نظر روانشناسی

اثر صحبت کردن بر تربیت فرزند

یکی از روش های تربیت کودک لجباز این است که هیچگاه از گفتگوی یک طرفه و نصیحت وارانه برای صحبت کردن با یک کودک لجباز یا نافرمان استفاده نکنید . همیشه صحبت های یک طرفه و نصیحت وارانه باعث میشود که فضای بسیاری بین کودکان و والدین ایجاد شود و حرف یکدیگر را متوجه نشوند و این بزرگترین ایراد صحبت کردن والدین با فرزندان است . در چنین مواقعی شما باید سعی کنید که گفتگوی دوطرفه ایجاد کنید . به عنوان والدین شما باید سعی کنید که شنونده صحبت‌های کودکتان در مورد استرس و اضطراب ها و حوادث روزمره زندگی اش باشید مادران و پدرانی که این حس را در کودک خود ایجاد نمیکنند باعث میشوند که کودک در تنهایی و انزوا به سر ببرد این انزوا و تنهایی گاهی باعث ایجاد نافرمانی های بسیار در کودکان میشود و نشان دهنده اهمیت مبحث روش های تربیت کودک لجباز است .

روش تربیت کودک نافرمان

روش تربیت کودک نافرمان مبحثی است که به شما میگوید در برخورد با کودکان نافرمان سعی کنید از خشونت و عصبانیت استفاده نکنید این کودکان به ملاطفت بسیار بیشتر از کودکان معمولی احتیاج دارند آنها باید احساس کنند که شما آنها را درک میکنید و باید به نحوی با آنها برخورد کنید که با آنها یک گفتگوی دوستانه و دو طرف ایجاد کرده باشید تا بتوانند به شما اعتماد کنند . فاصله نسلی که بین پدر و مادر و کودکان است خود به تنهایی میتواند باعث ایجاد شکاف و فاصله بسیار در بین والدین و فرزندان باشد . شما تصور کنید که اگر پدر و مادر در روش تربیت کودکان نافرمان و روش‌های پیش گرفته شان ناموفق باشند چه ضربه های مخربی به آینده کودک خود خواهند زد .

روش تربیت

 

اثرات راهنمایی های والدین

یکی دیگر از روش های تربیت کودک این است که سعی کنید که کودک خود را با قوانین آشنا کنید . در سنین پایین چنین کاری بسیار آسان تر است . در نوجوانی او بسیار سخت‌تر از کودکی اش شکل پذیری دارد . در این زمینه سیلور میگوید : که شما به عنوان بزرگ سالی که حمایت و احترام و محبت را آموخته اید باید به سمت طوفان بروید و در این مسیر کودکتان را حمایت کنید و با او کنار بیاید . یک روش روش تربیت کودک نافرمان این است که با گفتن بعضی از جملات اعتماد به نفس را به فرزند خود هدیه کنید جملاتی مانند :

  • ما همیشه والدین تو هستیم .
  • من همیشه پدر یا مادر تو هستم و این هیچ وقت تغییر نمیکند .
  • من همیشه تو را حمایت میکنم .
  • تو بهترین هستی .
  • تو میتوانی از پس این کار بر بیایی .

روش های تربیت کودک دختر

روش تربیت کودک دختر در این زمینه به شما میگوید که در این راه باید سختی های بسیاری را تحمل کنید . شما به عنوان یک والد باید بدانید که محبت بسیاری برای تربیت یک فرزند دختر لازم است به طور کل دختران بسیار حساس تر از پسران هستند و نسبت به واکنش های شما عکس العمل بیشتری نشان میدهند . در برخورد با یک فرزند دختر شما باید مراقب رفتار و عمل خود باشید . روش های تربیت کودک به شما میگوید که شما هرگز نباید از جملات منفی و اشتباه در تربیت فرزند دختر خود استفاده کنید کودکان به صحبت کردن شما بسیار حساسند این در دخترها بسیار بیشتر از پسران است ، پس سعی کنید دختر خود را با جملاتی مثل تو بهترینی ، تو زیبا هستی و موفق میشوی همراه سازید .

اثر تفاوت گذاشتن بین فرزندان

هرگز بین فرزندان دختر و پسر خود فرق نگذارید کودکان این تفاوتهای رفتاری شما را متوجه میشوند و این باعث سرخوردگی های بسیاری در یک کودک دختر خواهد شد و در آینده او بسیار تأثیر دارد و این تاثیرات منفی باعث میشود کودک دختر شما بی اعتماد به نفس و بسیار شکننده باشد . بر عکس شما باید طبق روش های تربیت کودک دختر اعتماد به نفس بسیاری را به دختر خود تزریق کنید زیرا در جهان امروز دختران از حمایت های بسیار کمی برخوردارند این در گذشته بسیار بیشتر بوده و اکنون بسیار کمتر شده است اما هنوز هم رفع نشده و در زندگی ما وجود دارد .

از نظر روانشناسی

روش های تربیت کودک پسر

روش تربیت کودک پسر با کودک دختر تفاوت اساسی دارد . تربیت فرزند پسر هم توجهات خاص خودش را لازم دارد اگرچه پسران ارتباط سخت تری با والدین برقرار میکنند زیرا احساسات دختران به عواطف آنها پررنگ تر از پسران است اما باز هم میتوانید ارتباط بسیار نزدیکی با فرزند پسرتان ایجاد کنید . برای ارتباط برقرار کردن با کودک پسر خود باید سعی کنید که بسیار شنونده باشید و کمتر نصیحت کنید و کمتر از خشونت و تنبیه استفاده کنید به طور کل ما با گزینه خشونت و تنبیه بسیار مخالفیم زیرا اثرات مخرب و سوء بسیاری بر تربیت فرزند دارد مخصوصا در تربیت فرزند پسر . برای تربیت فرزند پسر باید سعی کنید که همیشه از کلاس ها و مهارت های آموزشی هنری بسیار استفاده کنید تا وقت فرزند پسر تان پر شود و کمتر بتواند درگیر مسائل حاشیه ای باشد .

چند نکته مهم در تربیت فرزند پسر

یکی دیگر از روش های تربیت کودک پسر این است که برای فرزند خود خانه را به محلی امن تبدیل کنید چون کودکان پسر در کودکی اگر در خانه خود احساس امنیت نداشته باشند در نوجوانی به محل های دیگر پناه میبرند و همیشه از محیط خانه فراری هستند و این دغدغه بسیاری از والدین در جهان امروز است . بطور کل اگر میخواهید فرزند پسری که از نظر جسمی و روانی سالم است داشته باشید باید سعی کنید که تمام جنبه های زندگی او را به راهی درست سوق دهید ، این به این معنی نیست که شما تمام جنبه های زندگی فرزند‌پسر تان را کنترل کنید همه فرزندان اعم از پسر و دختر نیازمند آزادی‌های خاص خود هستند اما شما باید روش‌های درست را به فرزند خود بیاموزید در این راه از مشاوره تربیت کودک استفاده کنید .

سوالات متداول

آیا تربیت کودک یک روش فراگیر دارد؟

تربیت کودک با استفاده از روش های مختلفی انجام می شود. اما همیشه والدین عزیز به دنبال پیدا کردن بهترین روش تربیت برای فرزند خود هستند. درواقع نمی توان گفت که بهترین روش تربیت برای همه کودکان استفاده می شود. بلکه والدین باید طبیعت کودک خود را درک کنند و طبق شرایط و خلق و خوی کودک خود بهترین روش تربیت را انتخاب نمایند.

اثرات مخرب و جبران ناپذیر تنبیه کودک چیست؟

تنبیه در تربیت کودک همیشه استفاده می شود اما باید این تنبیه درست و به جا بکار رود. تنبیه کودکان در آنها ناهنجاری های رفتاری زیادی ایجاد می کند. گاهی حتی تنبیه موجب پرخاشگری و تشدید آن در کودک می شود. تنبیه باعث می شود که کودکان در تخیل ضعیف عمل نمایند. کودکانی که در اوان کودکی تنبیه می شوند در بزرگسالی روحیه کار گروهی و همکاری را ندارند. تنبیه کودک توسط والدین باعث می شود تا کودک از والدین دور شود و فاصله بگیرد.

دلایل بهانه گیری های کودکان چیست؟

کودکان به دلایل مختلف بهانه می گیرند. برای رفع بهانه گیری نیز باید والدین ابتدا دلایل این بهانه ها رو پیدا کنند. از جمله دلایل بهانه گیری های کودکان: گرسنگی که در کودکان بسیار زیاد است، خستگی که اصولا کودکان خیلی زود از شرایط و موقعیت خسته می شوند، ترس از عوامل دیگری که در فرد موجب اضطراب و بهانه گیری می شود، می باشند. و بسیاری دلایل دیگر نیز در کودکان ایجاد بهانه گیری می نماید.

 

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:  

https://virgool.io/@family_counselling/20-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D8%B2%D9%86%D8%AF-qdj4vfhmuadx



:: بازدید از این مطلب : 312
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

راهکار برای تربیت فرزند امروزه نسبت به گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده است . در گذشته تعداد فرزندان یک خانواده بیشتر بوده است و به همین دلیل میزان توجه والدین به کودکان کمتر بوده و روش های تربیتی متفاوتی نیز وجود داشته ، اما امروزه با تغییر روند زندگی راهکار برای تربیت فرزند تغییر یافته .

پدران و مادران در گذشته کودکان را با شیوه های سنتی تربیت می کردند و بیشتر به دنبال فراهم کردن نیازهای اولیه کودک ازجمله خوراک و پوشاک و مسکن و هزینه های تحصیل بودند اما امروزه والدین آگاه سعی دارند به دنبال برطرف کردن نیازهای روحی فرزند خود نیز باشند و به دنبال تربیت فرزندی هستند که بتواند به راحتی در جامعه مسئولیت قبول کند و در نهایت سعی می کنند استعداد کودکشان را کشف کنند تا او را در راستای رسیدن به موفقیت های بزرگ یاری دهند درنتیجه برای این والدین راهکار برای تربیت فرزند بسیار مهم و اساسی است .

بهترین راهکار برای تربیت فرزند

بهترین راهکار برای تربیت فرزند را انتخاب کنید. والدین می توانند با راهنمایی مشاوره تربیت کودک راهکارهای تربیتی مناسب برای فرزند خود را پیدا کنند. باید بدانید که تمام موارد تربیتی مشاوره کودک برای فرزند شما مناسب نیست و با توجه به روحیات کودک روش های درست تربیت کودک ازجمله تنبیه های صحیح و یا پاداش دادن های به موقع باید به شما ارائه شود . راهکار برای تربیت فرزند به شکل های مختلف نقل شده است و گاها والدین تنها براساس سلیقه شخصی یکی از انواع روش های تربیتی را انتخاب می کنند بدون آنکه از عواقب این انتخاب آگاه باشند .

موثرترین راهکار برای تربیت کودک

موثرترین راهکار برای تربیت کودک

موثرترین راهکار برای تربیت فرزند برگرفته از موقعیت خانوادگی، جنسیت و روحیات فرزند است. در جایی خوانده ام که یکی از دانشمندان ادعا داشته که اگر چهار کودک را به او بسپارند او می تواند یکی را به یک دانشمند بزرگ ، دیگری را به یک دزد قهار و یا یک دکتر ماهر تبدیل کند و معتقد است ورثات اگرچه بی تاثیر نیست اما تربیت هزار برابر مهم تر است بنابراین می توان کودک را به لوح سفیدی تشبیه کرد که والدین در آن هرآنچه که می خواهند را می نویسند . والدین کم تجربه تر می توانند با مشورت گرفتن از مشاوره خانواده بهترین راهکار برای تربیت فرزند را انتخاب کنند .

از دیگر مواردی که در تربیت برخی کودکان از جمله کودکان بیش فعال حائز اهمیت است نحوه رفتار با آنهاست که بخشی از تربیت را دربرمی گیرد . والدین این کودکان خاص بهتر است به کمک مشاوره اختلالات کودک برای درمان فرزند خود اقدام نمایند .

در ادامه می خواهیم در این مقاله به توضیح 20 راهکار برای تربیت فرزند بپردایم که می تواند کمک بزرگی در بهتر تربیت کردن کودک باشد :

اولین راهکار تربیت فرزند :

  1. سرزنشگر نباشید . سعی کنید به کودکتان اجازه دهید اشتباه کند و از اشتباهاتش درس بگیرد و وقتی کودکتان مرتکب اشتباه می شود مدام اشتباهش را به او یادآوری نکنید ، روانشناسان دریافته اند که همین سرزنش ها موجب ایجاد طرحواره های ماندگار در اعماق وجودی فرد می شود که تا آخر عمر به شکل یک ندای سرزنشگر درونی با او خواهد ماند .

دومین راهکار تربیت فرزند :

  1. در حریم شخصی کودک زیادی کنجکاو نباشید . والدین همواره نگران فرزندان خود هستند و سعی دارند رفتار و کارهای او را کنترل کنند ، این کار تا حدی که موجب وسواس نشود مناسب است اما اگر این کار باعث شود فرزند شما احساس کند که حریم شخصی اش در حال لطمه دیدن است شروع به پنهان کاری می کند . تحقیقات نشان می دهد ، فرزندان والدین حساس ، دروغگو های بهتری هستند .

سومین راهکار تربیت فرزند :

  1. دروغ نگویید . شما اولین الگوی فرزندتان هستید پس با این کاربه تربیت خود آسیب نزنید . همچنین دروغگویی والدین موجب بی اعتمادی فرزند نسبت به پدر و مادر می شود که عواقب بسیاری را به دنبال دارد .

چهارمین راهکار تربیت فرزند :

  1. کتاب خواندن را به کودکتان بیآموزید . با این کار با یک تیر نشان های بسیاری را مورد هدف قرار داده اید . کودک کتابخوان شما به راحتی بسیاری از چیزها را به واسطه کتاب ها یاد می گیرد و این کار شما را راحت تر می کند .

پنجمین راهکار تربیت فرزند :

  1. فرزندتان را درک کنید . خیلی مهم است که والدین شرایط روحی یا جسمی فرزند خود را درک کنند . به طور مثال آگاهی و درک والدین از شرایط روحی و جسمی فرزند در سن بلوغ بسیار مهم است .

ششمین راهکار تربیت فرزند :

  1. برای کودکتان وقت بگذارید . با توجه به شرایط زندگی ماشینی امروزه ، درنظر گرفتن زمان مناسبی برای وقت گذراندن با کودک بسیار مهم است .

هفتمین راهکار تربیت فرزند :

  1. همدلی کردن را به او یاد دهید . سعی کنید از همان کودکی همدلی را به فرزندتان یاد دهید .

هشتمین راهکار تربیت فرزند :

  1. کودکتان را مسئولیت پذیر تربیت کنید . برای اموزش این کار بهتر است مسئولیت انجام برخی کارهای ساده را به عهده فرزندتان بسپارید و به او اجازه دهید تجربه کسب کند .

نهمین راهکار تربیت فرزند :

  1. برخی چیزها را با بازی به کودک بیاموزید . بازی یکی از بهترین راه ها برای آموزش غیر مستقیم به کودک است پس برای این کار وقت بگذارید .

دهمین راهکار تربیت فرزند :

  1. بهترین دوست فرزندتان باشید .اگر می خواهید یک دوست خوب باشید باید سعی کنید به موارد قبلی که گفته شد خوب توجه کنید .

یازدهمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. از مقایسه کردن کودک با دیگران جدا بپرهیزید .

دوازدهمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. اعتماد به نفس کودکتان را تقویت کنید .

سیزدهمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. اهمیت محیط زیست را به کودکتان یادآوری کنید .

چهاردهمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. به دنبال تحقق بخشیدن به آرزوهای خود در کودکتان نباشید .

20 راهکار برای تربیت فرزند

پانزدهمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. پذیرای اشتباهات خود باشید گاهی قبول کردن یک اشتباه از جانب والدین درس بزرگی به کودک می دهد .

شانزدهمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. سعی کنید الگوی فرزندتان باشید .

هفدهمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. آموزش توانایی (نه گفتن) را فراموش نکنید .

هجدهمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. بین فرزندانتان فرق نگذارید اما به تفاوت سنی ها و تفاوت خواسته ها احترام بگذارید .

نوزدهمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. ابراز احساسات کنید و این کار را به فرزندتان یاد دهید .

بیستمین راهکار برای تربیت فرزند :

  1. کودکتان را شجاع تربیت کنید .

    سوالات متداول

    تربیت فرزند در اسلام چگونه است ؟

    در دین اسلام به تربیت فرزند نیز اشاره شده و از مسلمانان خواسته شده کودکان خود را با ایمان تربیت کنند و به آنها شنا و تیراندازی و اسب سواری بیاموزند .

    روش صحیح تربیت فرزند چیست ؟

    روش صحیح تربیت فرزند این است که ویژگی ها و استعداد های فرزند خود را بشناسیم سپس براساس آن در راه تربیت کودک قدم برداریم و چه بهتر است در این راه از مشاوره تربیت کودک استفاده کنیم .

    اهمیت تربیت فرزندان در خانواده چیست ؟

    خانواده مهم ترین رکن یک جامعه است و کودکان امروز آینده سازان فردای یک کشورند درنتیجه تربیت این کودکان بسیار مهم است .

    بهترین روش تربیت کودکان چیست ؟

    بهترین روش تربیت کودکان این است که والدین با آگاهی نسبت به تربیت کودک اقدام کنند و در این راستا از مشاوره های صحیح کمک بگیرند تا در زمان مناسب پاداش های مناسب را انتخاب کنند و به موقع تنبیه های درست را در نظر بگیرند .

    روش تربیت کودکان سرسخت و لجباز چیست ؟

    با این نوع از کودکان نباید به شکل دستوری صحبت کرد زیرا آنها از دستور ها و قوانین متنفرند و همچنین نصیحت برایشان کسالت بار است . بهتر است با آنها هم صحبت شوید و به دنبال دلیل لجبازی باشید و همچین به کمک یک مشاوره با تجربه می توانید دلیل اصلی لجاجت کودک نافرمان را پیدا کنید و به دنبال حل آن باشید .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه تربیت کودک به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: 

https://www.mehrnews.com/news/5450211/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC-%D9%88-%DB%B1%DB%B2-%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF

 


:: بازدید از این مطلب : 292
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

 

انواع ابراز عشق را تا به حال کسی دسته بندی نکرده است . یکی از دلایل آن این است که تعرف دقیقی از عشق و میزان آن وجود ندارد . در کل احساسات مثبت به هر چیزی میتواند یکی از انواع ابراز عشق باشد . حتی عشق و علاقه به پدیده هایی که جاندار نیستند مثل کتاب . عشق بیشتر به روابط بین فردی اطلاق میشود . مانند : ابراز عشق به مادر ، ابراز عشق به همسر ، ابراز عشق به دختر یا ابراز عشق به پسر . انواع ابراز عشق با اینکه متعدد هستند در یک نکته اشتراک دارند و آن این است که ما احساسات و رفتارهای مثبت را به افراد یا اشیایی که دوست داریم ابراز میداریم . شما ممکن است از همکارتان خوشتان بیاید ، تولدش را به او تبریک میگویید یا در مسئله ای کمکش میکنید . هر چند غیر مستقیم است اما ابراز علاقه ای است به کسی که دوستش دارید .

ابراز عشق به همسر

ابراز عشق به همسر یکی از انواع ابراز عشق به کسی است که نیمی از زندگی امان را با او به اشتراک گذاشته ایم . عشق یکی از هیجاناتی است که انسان به صورت مثبت تجربه میکند . اما این هیجان باید مجالی برای بروز پیدا کند . شما باید درگیر رابطه با چیزی شده باشید تا فرصت و شانس تجربه کردن آن را داشته باشید . یکی از این شانس ها پیوند و ارتباط با جنس مخالف است . مانند ازدواج . یکی از دلایلی که افراد یکی از فاکتور های انتخاب همسر را عشق و علاقه میگذارند همین است که شانس تجربه کردن این حس شگفت انگیز را از دست ندهند .

ابراز عشق به همسر نشانه ای است که زندگی در مسیر درستی گام برمیدارد . راه های ابراز عشق به مردان و زنان باید منطبق با شخصیت و علایق آنها باشد . به نکته باید بسیار دقت کرد مثلا ابراز احساسات مردان با ابراز احساسات زنان متفاوت است . ابراز احساسات مردان بیشتر رفتاری است پس مردان و زنان هنگام درگیر شدن در بروز احساسات باید به تفاوت های یکدیگر دقت کنند .

ابراز عشق به دیگران

ابراز عشق به دیگران امر ناهنجاری نیست . اما نکته این است که بنیاد عشق بر اعتماد بنا نهاده شده است . بدون آن عشقی وجود نخواهد داشت . هنگام ابراز عشق به دیگران با خود روراست باشید ! آیا حس شما برگرفته از اعماق وجود شماست یا خیر؟ باید به اهمیت و صداقت چیزی که میگوییم واقف باشیم ، سپس بگوییم دوستت دارم .

ابراز عشق (Expressing love)

ابراز عشق نوعی از بروز احساسات مثبت به فردی است که دوستش داریم و از بودن با او حس خوب و مثبتی را تجربه میکنیم . هنگامی که شما به کسی میگویید من عاشقت هستم (I love you)در حقیقت معنای مختصر این سه کلمه این است که در مرحله اول شما به احساسات درونی خود اعتماد دارید . اگر شک دارید که ابراز عشق شما برگرفته از احساسات درونی شماست یا خیر ؟ به این نکته توجه کنید که  حقیقت عشق احساسات شما را ذوب میکند و قلب شما را تا ژرفای آن لمس خواهد کرد ! راه ها و شیوه های مختلفی وجود دارد که ما به یک نفر بگوییم که چقدر او را دوست داریم و به او علاقه مندیم . اما استفاده از کلمات برای ابراز عشق ضروری است . نمیتوان صرفا به رفتار بسنده کرد .

 

ابراز عشق واقعی (express truly lovingly)

ابراز عشق واقعی آیا رمز و رازی دارد ؟ جواب منفی است . هنگامی که شما احساسات خود را نشان میدهید ، اگر طبیعی نباشند پنهان کردن آن غیر ممکن است .

  • یکی از نشانه های عشق واقعی این است که آیا ما میتوانیم در دنیای طرف شریک باشیم ؟
  • آیا ما میتوانیم تمام دریچه های زندگی خود را به روی او باز کنیم و صادقانه محبت کنیم ؟
  • هنگام ابراز عشق واقعی آنچه قلب میگوید همان است که بر زبان جاریست .
  • آیا ما اجازه میدهیم احساسات ویژه و درونی خود را بدون ترس با طرف مقابل در میان بگذاریم ؟

https://www.khabaronline.ir/news/1612064/%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%DA%86%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B8%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D9%85

 


:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

 

  • عشق حقیقی و واقعی در مردان و زنان در عصبانیت خود را نشان میدهد . این مواقع عشاق با یکدیگر بدرفتاری نمیکنند .
  • محبت (Affection) سکه کشور عاشقان است . آنها در هر شرایط حساب محبت را از مشکلات ، را بطه جنسی و اختلافات جدا میکنند .
  • عاشقان به صورت منصفانه ای با یکدیگرمذاکره میکنند . آنها به جای اینکه حس گناه داشته باشند ، با در نظر گرفتن شرایط یکدیگر با هم مذاکره میکنند .
  • آنها یکدیگر را به عنوان هم تیمی نگاه میکنند که باید هم عملکرد یکدیگر را بهبود ببخشند و هم درحفظ کارآمدی یکدیگر تلاش کنند .
  • همه عاشقان علاقه دارند محبوب و معشوق خور را محدود و در اختیار خود بگیرند . اما آنها این کار را با تشویق و تقویت مثبت انجام میدهند به جای کنترل بیمارگونه (aversive control) محبوب خودشان . زمانی که افراد در یک رابطه عاشقانه درست به سمت کنترل کردن بیمارگونه پیش میروند (مانند رفتار با کودکان) باید بگوییم مه زمان آن رسیده است که روابط متقابل خود را تغییر دهید .

تمامی موارد فوق که در مورد تشخیص عشق واقعی مطرح شد یک حرف واحد را بازگو میکند : مقدار حساسیتی که شرکای رابطه عاطفی به صورت مساوی روی رابطه سرمایه گذاری میکنند یک عشق حقیقی را تقویت و حفظ میکند .

عشق حقیقی و واقعی چیست ؟ چه نشانه هایی دارد و چگونه آن را میتوانیم تشخیص دهیم ؟ این سوالاتی است که ممکن است زمانی که شما درگیر یک رابطه رمانتیک شده باشید به دنبال پاسخی برای آنها باشید . برخی فکر میکنند که عشق حقیقی و واقعی (true love) و در کل شاد زیستن ، یک شیوه یکسان دارند . مانند تولستوی که میگوید انسانهای خوشحال همه شبیه به هم هستند !

ولی وقتی به انواع عشق از نظر روانشناسی مینگریم به این نتیجه میرسیم که راه های گوناگونی برای روابط عاطفی شاد وجود دارد . ولی زمانی یک عشق حقیقی و واقعی شکل میگیرد که افراد درک مشترکی از هنجارهای رفتاری داشته باشند . هر رابطه ای در یک بستر فرهنگی شکل میگیرد که این فرهنگ میتواند دارای کارکرد های کارآمد یا ناکارآمدی باشد .

معیارهای عشق حقیقی و واقعی

معیارهای عشق حقیقی و واقعی چیست ؟ تست روانشناسی عشق وجود دارد ؟ روانشناسی عشق مردان و زنان چگونه است ؟ تمام این سوالات هنگام تردید و بی اعتمادی نسبت نیت معشوق در ذهن عاشق شکل میگیرد البته برعکس این روند نیز صادق است . زیرا بعضی اوقات فردی که مدعی عاشق بودن است تنها رفتارهای عاشق گونه اش را وانمود میکند ،

در حالی که اعتقاد درونی به آن ندارد . مثلا وانمود میکند فرد بسیار مهربانی است در صورتی که فقط به سوءاستفاده جنسی خود فکر میکند . پس اینکه افراد به دنبال معیارهای عشق حقیقی و واقعی باشند بی دلیل نیست . ترجمه معیار های عشق حقیقی و واقعی همان سوال های بیجواب برای اعتماد است .

نشانه های عشق حقیقی و واقعی

نشانه های عشق حقیقی و واقعی را میتوان از تجربه زوج هایی که سالها توانسته اند با این فرهنگ کنار هم بمانند تشخیص داد ، بنابراین چشمان خود را باز کنید نیاز به تست عشق نیست . حال به 10 مورد از نشانه های عشق حقیقی و واقعی اشاره میکنیم .

تشخیص عشق حقیقی و واقعی

  • تشخیص عشق حقیقی و واقعی نیازمند دقت است . عشق صادقانه یک داستان عاشقانه (love story) نیست ! عشق واقعی نیازمند یک کمدی عاشقانه است نه یک چارچوب خشک و نامنعطف . اینگونه نگرانی ها به جای خود فریبی در خنده و مزاح حل خواهند شد .
  • هرگونه فعالیتی که هبستگی زوجین را به خطر می اندازد باید در تسلط آنها باشد . به عبارت دیگر رازدار یکدیگر باشند . اسرار است که افراد را به یکدیگر پیوند میدهد .
  • در یک رابطه عاشقانه واقعی راه حل مشکلات بازگو میشود نه سرزنش کردن یکدیگر به خاطر وجود این مشکلات .
  • یک عاشق یک شریک و دوست هم نیز هست . اینجا هیچکس خود را برتر از دیگری نمیپندارد .
  • یک فرد عاشق همیشه به دنبال راه هایی برای شناخت و در نتیجه شاد کردن معشوق خود است . او مشاوره را به بهانه حریم خصوصی متوقف نمیکند .

 

منبع:

https://www.mehrnews.com/news/5450211/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC-%D9%88-%DB%B1%DB%B2-%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF

 



:: بازدید از این مطلب : 286
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

 

  • عشق حقیقی و واقعی در مردان و زنان در عصبانیت خود را نشان میدهد . این مواقع عشاق با یکدیگر بدرفتاری نمیکنند .
  • محبت (Affection) سکه کشور عاشقان است . آنها در هر شرایط حساب محبت را از مشکلات ، را بطه جنسی و اختلافات جدا میکنند .
  • عاشقان به صورت منصفانه ای با یکدیگرمذاکره میکنند . آنها به جای اینکه حس گناه داشته باشند ، با در نظر گرفتن شرایط یکدیگر با هم مذاکره میکنند .
  • آنها یکدیگر را به عنوان هم تیمی نگاه میکنند که باید هم عملکرد یکدیگر را بهبود ببخشند و هم درحفظ کارآمدی یکدیگر تلاش کنند .
  • همه عاشقان علاقه دارند محبوب و معشوق خور را محدود و در اختیار خود بگیرند . اما آنها این کار را با تشویق و تقویت مثبت انجام میدهند به جای کنترل بیمارگونه (aversive control) محبوب خودشان . زمانی که افراد در یک رابطه عاشقانه درست به سمت کنترل کردن بیمارگونه پیش میروند (مانند رفتار با کودکان) باید بگوییم مه زمان آن رسیده است که روابط متقابل خود را تغییر دهید .

تمامی موارد فوق که در مورد تشخیص عشق واقعی مطرح شد یک حرف واحد را بازگو میکند : مقدار حساسیتی که شرکای رابطه عاطفی به صورت مساوی روی رابطه سرمایه گذاری میکنند یک عشق حقیقی را تقویت و حفظ میکند .

عشق حقیقی و واقعی چیست ؟ چه نشانه هایی دارد و چگونه آن را میتوانیم تشخیص دهیم ؟ این سوالاتی است که ممکن است زمانی که شما درگیر یک رابطه رمانتیک شده باشید به دنبال پاسخی برای آنها باشید . برخی فکر میکنند که عشق حقیقی و واقعی (true love) و در کل شاد زیستن ، یک شیوه یکسان دارند . مانند تولستوی که میگوید انسانهای خوشحال همه شبیه به هم هستند !

ولی وقتی به انواع عشق از نظر روانشناسی مینگریم به این نتیجه میرسیم که راه های گوناگونی برای روابط عاطفی شاد وجود دارد . ولی زمانی یک عشق حقیقی و واقعی شکل میگیرد که افراد درک مشترکی از هنجارهای رفتاری داشته باشند . هر رابطه ای در یک بستر فرهنگی شکل میگیرد که این فرهنگ میتواند دارای کارکرد های کارآمد یا ناکارآمدی باشد .

معیارهای عشق حقیقی و واقعی

معیارهای عشق حقیقی و واقعی چیست ؟ تست روانشناسی عشق وجود دارد ؟ روانشناسی عشق مردان و زنان چگونه است ؟ تمام این سوالات هنگام تردید و بی اعتمادی نسبت نیت معشوق در ذهن عاشق شکل میگیرد البته برعکس این روند نیز صادق است . زیرا بعضی اوقات فردی که مدعی عاشق بودن است تنها رفتارهای عاشق گونه اش را وانمود میکند ،

در حالی که اعتقاد درونی به آن ندارد . مثلا وانمود میکند فرد بسیار مهربانی است در صورتی که فقط به سوءاستفاده جنسی خود فکر میکند . پس اینکه افراد به دنبال معیارهای عشق حقیقی و واقعی باشند بی دلیل نیست . ترجمه معیار های عشق حقیقی و واقعی همان سوال های بیجواب برای اعتماد است .

نشانه های عشق حقیقی و واقعی

نشانه های عشق حقیقی و واقعی را میتوان از تجربه زوج هایی که سالها توانسته اند با این فرهنگ کنار هم بمانند تشخیص داد ، بنابراین چشمان خود را باز کنید نیاز به تست عشق نیست . حال به 10 مورد از نشانه های عشق حقیقی و واقعی اشاره میکنیم .

تشخیص عشق حقیقی و واقعی

  • تشخیص عشق حقیقی و واقعی نیازمند دقت است . عشق صادقانه یک داستان عاشقانه (love story) نیست ! عشق واقعی نیازمند یک کمدی عاشقانه است نه یک چارچوب خشک و نامنعطف . اینگونه نگرانی ها به جای خود فریبی در خنده و مزاح حل خواهند شد .
  • هرگونه فعالیتی که هبستگی زوجین را به خطر می اندازد باید در تسلط آنها باشد . به عبارت دیگر رازدار یکدیگر باشند . اسرار است که افراد را به یکدیگر پیوند میدهد .
  • در یک رابطه عاشقانه واقعی راه حل مشکلات بازگو میشود نه سرزنش کردن یکدیگر به خاطر وجود این مشکلات .
  • یک عاشق یک شریک و دوست هم نیز هست . اینجا هیچکس خود را برتر از دیگری نمیپندارد .
  • یک فرد عاشق همیشه به دنبال راه هایی برای شناخت و در نتیجه شاد کردن معشوق خود است . او مشاوره را به بهانه حریم خصوصی متوقف نمیکند .

 

منبع:

https://www.mehrnews.com/news/5450211/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC-%D9%88-%DB%B1%DB%B2-%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF

 



:: بازدید از این مطلب : 298
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

روانشناسی عشق به دیگران تاثیرات عشق به دیگران و چگونگی ایجاد این احساس ، نشانه های ابراز علاقه یا نشانه های عدم علاقه را توضیح میدهد ، به طور کل هرگاه عشق به دیگران جای کینه توزی ، حسادت ، تنفر و خشم را بگیرد اولین پیامد آن آرامش روحی روانی خود شخص است چرا که هر احساسی نسبت به دیگر انرژی خود را از روح و روان ما تغذیه میکند و احساسات منفی نسبت به دیگران اولین آسیب را به خود ما خواهد زد .

روانشناسی عشق به دیگران هم طریقه درست و به اندازه این رابطه احساسی با دیگران را برای ما روشن میکند چرا که حتی عشق هم باید کنترل شده و بجا باشد و پیش روی بیش از حد در آن نتیجه عکس میدهد ، برای عشق به دیگران قبل از هرچیزی باید عاشق خودتان باشید ، هرگز نمیتوانید تا زمانی که خودتان را همانگونه که هستید بپذیرید و دوست داشته باشید به دیگران عشق بورزید چرا که اگر خود واقعیتان را دوست نداشته باشید برای عشق ورزیدن به دیگران یا به دست آوردن عشق آن ها نسبت به خود دست به نقض کردن یا تغییر خود بخاطر دیگران خواهید شد .

روانشناسی عشق حقیقی

روانشناسی عشق حقیقی ملاک هایی برای عشق تعریف میکند که آن را از دیگر احساساتی که با عشق حقیقی اشتباه گرفته میشوند جدا میکند . ملاک هایی مانند احترام متقابل ، تلاش و دلسوزی در جهت رشد یکدیگر ، احساس مسولیت نسبت به یکدیگر و ... در روانشناسی عشق حقیقی تعریف شده اند و به طور کل عشق حقیقی احساسی است که تعالی و کمال هردو فرد را به دنبال داشته باشد .

روانشناسی عشق در زندگی

روانشناسی عشق در زندگی اثر عشق حقیقی و تجربه آن در زندگی را بیان میکند . چرا که عشق تاثیرگذار ترین تجربه احساسی هر فرد در زندگی است و هر رفتاری در برخورد با آن میتواند مسیر زندگی انسان را عوض کند . با درک و دانش از روانشناسی عشق میتوان به نتایج مطلوب عشق حقیقی در زندگی دست پیدا کرد .

روانشناسی عشق یکی از شاخه های روانشناسی میباشد که مطالعه انواع عشق را در بر میگیرد ، تعریف عشق واقعی به احساس بین مرد و زن محدود نمیشود بلکه بر اساس روانشناسی عشق ، احساس عشق توجه ، کشش و جاذبه ، تمایل درونی و احساس مسولیت نسبت به هرچیزی است که حس عشق میتواند به خانواده ، دوستان ، شغل ، طبیعت و یا هر چیز دیگری باشد اما مراد از روانشناسی عشق در اینجا همان تعریف عام آن یعنی عشق بین زن و مرد است . شاید اینگونه فکر کنید که عشق غریزه و حسی کاملا درونی است و هیچ وجه خارجی ندارد اما روانشناسی عشق میگوید که احساس عشق درونی است اما نیازمند سواد کافی برای کشف ایجاد و حفظ آن میباشد .

https://www.mehrnews.com/news/5450211/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC-%D9%88-%DB%B1%DB%B2-%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF

 


:: بازدید از این مطلب : 287
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

 

تشخیص عشق دروغین با استفاده از نشانه‌ها و علائم گفته شده و کمک گرفتن از مشاوره روانشناسی در طولانی مدت، تا حدی امکان‌پذیر می‌باشد. علائم عشق دروغین عمومیت نداشته و میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. وقتی که شخصی به شما عاشق شما نباشد، هیچگاه شمارا در اولویت های اول خود نخواهد گذاشت و ارزشی برای احساس شما قائل نمیشود. یکی از نشانه های بارز برای تشخیص عشق هوس آلود از عشق واقعی این است که شخص دارای عشق آلوده، معمولا سعی میکند که شما را از سایر افراد مخفی کند و رابطه تان را علنی نکند. در صورتی که اگر عشق فردی حقیقی باشد تمام تلاش خود را میکند تا زودتر رابطه را علنی کرده و به صورت رسمی درآورد.

 

نشانه های عشق دروغین

نشانه های عشق دروغین میتواند شامل انجام رفتارهایی توسط فرد مقابل باشد که شما و خواسته های شمارا نادیده میگیرد. پسران و دخترانی که ابراز عشق دروغی دارند معمولا به دلایلی مثل رسیدن به جایگاه و مقام یا پول و ثروت توسط شما و خانواده تان خواستار رابطه با شما هستند پس توجه زیاد به مادیات و نادیده گرفتن جنبه های دیگر زندگی شما، میتواند از نشانه های عشق دروغین باشد. فردی که دارای عشق واقعی نسبت به شما است دارای ویژگی هاییست که در زیر تعدادی از آنها را می آوریم :

  • در مقابل شما فروتن است و سعی نمیکند خودش را بالاتر از شما ببیند.
  • به پیشرفت هایتان حسادت نمیکند و از موفقیت هایتان خرسند میشود.
  • شمارا کامل میپذیرد و به دنبال شرایط بهتر درافراد دیگر نیست.
  • با شما کاملا بی پرده رفتار میکند و دروغ نمیگوید.

نشانه های عشق دروغین

عشق دروغین مردان

عشق دروغین مردان میتواند دلایل متعددی داشته باشد. پول ، موقعیت بهتریا شهوت، میتواند از دلایلی باشد که یک مرد در مورد عشقش به شما دروغ بگوید. مردی که عشق حقیقی نداشته باشد معمولا تمایلی برای معرفی شما به خانواده اش ندارد وعلاوه براین، برنامه و هدفی برای آینده ی رابطه تان درنظر ندارد. مردی که به شما دروغ میگوید مدام رابطه تان را دچار ابهام میکند و از پذیرش مسئولیت و تعهد در مقابل شما سربازمیزند. پیشنهاد میکنم قبل ازاینکه رابطه از طرف شما جدی شود به مرکز مشاوره خانواده مراجعه کنید. البته عشق هوس آلود مردان این روزها مسئله ای فراگیر است و دختران بسیاری را میتوان دید که درگیر شکست های عاطفی شده اند. دختران و پسران باید در رابطه هایشان محتاط باشند. دقت در انتخاب شریک عاطفی مناسب میتواند شمارا از این آسیب ها دور نگه دارد.

عشق دروغین زنان

عشق دروغین زنان میتواند ناشی از عدم توجه به آنها در خانواده باشد. شخص برای جبران محبت ها یا سایر کمبود هایش وارد رابطه ای دروغین میشود. عشق دروغین زنان را نیز میتوان با نشانه های آن شناخت. زنی که عاشق شما نباشد معمولا در رابطه به چیزی غیر از شما توجه میکنند. پول، اشیاء و موقعیت های شغلی یا اجتماعی. اگر زنی عشق کامل نسبت به شما نداشته باشد مدام در افراد دیگر دنبال موقعیت های بهتر است و از شما ایراد گیری های غیرمنطقی میکند. زنی که حقیقتاً عاشق شما باشد با کمبود های شما کنار می آید و در برابر اشکالات شما صبور و مهربان است. از سرکوفت زدن به شما خودداری میکند و در تمام مشکلات شمارا یاری میکند. البته ممکن است این ویژگی ها جزو خصوصیات فرد باشد یا فرد درگیر انواعی از اختلالات باشد.

عوامل شکل گیری عشق دروغین

عوامل و تشخیص عشق دروغین را میتوانید در رابطه ی فرد با خانواده مخصوصا در سنین بلوغ  که مفهوم عشق برای فرد شکل میگیرد جستجو کنید . در بسیاری از موارد افراد برای کسب چیزهایی که ندارند وارد رابطه های دروغین میشوند. گاهی برای فرار از شرایط بدی که در خانه وجود دارد تن به عشق دروغی میدهند یا در بعضی موارد برای زیاده ‌خواهی های فردی و رسیدن به موقعیت های بهتر، ثروت بیشتر یا از روی شهوت، خواهان رابطه ای دروغین هستند. در مواردی ممکن است فرد به خاطر شخصیت ضد اجتماعی خود قصد فریب شما را داشته و به همین جهت وارد رابطه با شما میشود و زمانی که شما حس وابستگی پیدا کردید، رابطه را پایان میدهد. گاهی افراد عادت کرده اند تنها نباشند و از تنها بودن واهمه دارند درنتیجه وارد رابطه میشوند و به دروغ خود را عاشق میدانند.

برخورد با عشق دروغین نیازمند هوش هیجانی بالاست. مراقب باشید که در این شرایط حساس، احساسی عمل نکنید و بهترین تصمیم را بگیرید. زمانی که رابطه تان هنوز وارد مراحل جدی نشده و متوجه عشق نادرست فرد مقابلتان شده اید ، سعی کنید به آرامی از آن رابطه خارج شوید و بعد با مراجعه به مرکز خدمات مشاوره و روانشناسی، آسیب هایی که از این رابطه ی دروغین دیده اید، درمان کنید. مراقب باشید که به هیچ وجه برای فرار از شکست، رابطه ای که در آن عشق ناب وجود ندارد را ادامه ندهید. به خودتان اجازه دهید که احساس خشم و غم داشته باشید. بگذارید زمان سوگواری برای رابطه ی اشتباهتان کامل به پایان برسد. اجازه ندهید این خاطره ی بد شمارا نسبت به تمام رابطه ها بدبین کند. بهترین راه برای بهبود وضعیتتان کمک گرفتن از مشاور است.

تشخیص عشق دروغین

سرانجام عشق دروغین

سرانجام عشق دروغین مردان زمانیست که شما با عشقی دروغین ازدواج کرده اید و صاحب فرزند هستید و اکنون پس از سالها، متوجه دروغین بودن عشق همسر خود شده اید. چیزی که اهمیت دارد، کنترل هیجانات و احساسات است برای فراهم کردن شرایطی که فرزندتان کمترین آسیب روحی را ببیند. ادامه دادن یا ندادن رابطه در این زمان، تصمیمی شخصی است و کاملاً به شما بستگی دارد اما چیزی که شما بابد بدانید این است که زمانی خانواده ها به خاطر فرزندانشان، زندگی ای را ادامه میدهند که از لحاظ عاطفی مرده است. آسیب های زندگی کردن در این شرایط برای فرزند شما، کمتر از آسیب های  جدایی نیست. اگر قصد جدایی دارید، کاملاً منطقی شرایط را برای فرزندتان توضیح دهید و به او بگویید که قرار نیست هیچ کدام از شما او را تنها بگذارید و حتما این مراحل را زیرنظر مشاور و کنترل شده انجام دهید.

 برای جلوگیری از شکست عاطفی باید چه کرد ؟

دختران و پسران باید در رابطه هایشان محتاط باشند. دقت در انتخاب شریک عاطفی مناسب میتواند شمارا از این آسیب ها دور نگه دارد.

 

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره عشق به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: psychology.avije.org

https://www.mehrnews.com/news/5450211/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC-%D9%88-%DB%B1%DB%B2-%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF

 


:: بازدید از این مطلب : 299
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

عشق چیست ؟ شاید عجیب نباشد که بگوییم هر آدمی که تا به امروز پا به زندگی گذاشته به دنبال این بوده که بداند عشق چیست  و چگونه یک انسان ناگهان بدون اینکه از قبل برنامه ریزی کرده باشد خود را غرق در تبلور احساسات و درگیر محبت کسی میبیند. اگر بخواهیم یک تعریف تئوریک از عشق داشته باشیم میتوانیم بگوییم عشق نوعی احساس و گرایش درونی است، که بدون اختیار ما نسبت به فردی دیگر میباشد. برای عشق و ماهیت آن در طول تاریخ شعرها سروده شده و قصه ها تعریف شده است. در زمانه ای که زندگی میکنیم نیز با وجود وارد شدن به عصر ارتباطات و تکنولوژی هنوز این حس عجیب و غریب هنوز هم قلب انسان ها را تسخیر میکند. روانشناسی عشق نشان میدهد شکل و شمایل و تعریف آن نسبت به گذشته تغییر کرده است اما هنوز ماهیت خود را از دست نداده است.

از نظر روانشناسی عشق چیست ؟

از نظر روانشناسی عشق چیست ؟ این مبحث به قدری گسترده است و در زندگی انسان تاثیر میگذارد که میتوان آن را از دید مطالعه علم رفتار کند و کاو و بررسی کرد. اگر بخواهیم بدانیم از نظر روانشناسی عشق چیست، ممکن است با حوزه های متفاوتی برخورد کنیم که تعجب ما را برانگیزد. روانشناسی گاهی از دید علم زیست شناسی عشق را برای ما به عنوان ترشح یک سری هورمون خاص در بدن انسان تبیین میکند. گاهی نیز از نظر علم یادگیری به ما میگوید که انسان ها می آموزند که عاشق شوند. این آموزش از طریق بزرگترها و مخصوصا پدر و مادر صورت میپذیرد. به همین منوال مشاوره روانشناسی از دیدگاه های مختلف عشق را برای ما باز میکند تا ما بفهمیم که عشق چگونه در ما به وجود می‌آید و رشد میکند.

از نظر روانشناسان عشق چیست؟

از نظر روانشناسان عشق تعریف متفاوتی دارد. از نظر یک روانشناس عشق احساس وابستگی و دلبستگی به شخص دیگری است. گاهی این احساس میتواند مثل یک شمشیر دو لبه عمل کند. بعضی از مواقع عشق در موقع و شرایط خوبی پیش می آید. در این حالت عشق میتواند یک نیروی محرکه برای پیشرفت در زندگی فرد محسوب شود. در نظر بگیرید پسری که زندگی مجردی و تنها را تجربه میکند و به او خو گرفته عاشق دختری میشود. بعد از مدتی تصمیم میگیرد که با آن دختر ازدواج کند که این مستلزم فراهم کردن شرایط زندگی مشترک است. بنابراین تلاش خود را چندین برابر میکند تا پیشرفت کند. حالا اگر عشق در زمان یا مثلا سن ویا با فرد نامناسبی به سراغ فرد بیاید نتیجه ای جز افسردگی، بی انگیزگی و نخوت برای فرد شکست خورده به همراه نخواهد داشت.

عشق

نشانه های عشق چیست؟

نشانه های عاشق چیست؟ پاسخ دادن به این سوال خیلی ساده هم نیست. اما برای پاسخ دادن به این سوال که نشانه های عشق را بگویید میتوان چند مورد از علائمی که در بین انسان ها در هنگام عاشق شدن به وجود می‌آید را بیان کرد. از جمله این نشانه ها میتوان به نکات زیر اشاره کرد:

  • فرد عاشق آرامش و تمرکز خود را نسبت به گذشته بیشتر از دست می‌دهد.
  • فرد عاشق در مواقعی که از معشوق خود دور است آشفته میشود.
  • فرد عاشق دائما به هر بهانه ای میخواهد که در کنار معشوق خود باشد.
  • شور و حرارت و امید به زندگی در فرد عاشق به مراتب از فردی که در این شرایط نیست بیشتر است.
  • فرد عاشق رضایت و حال خوب کسی که دوستش دارد را در اولویت اهداف اعمال خود قرار میدهد و هر کاری میکند که رضایت‌مندی معشوق را فراهم کند.

علائم عشق چیست؟

علائم عشق چیست؟ زمانی که فرد عاشق میشود علائمی از خود بروز میدهد که تفاوت رفتاری او را نسبت به گذشته نمایان میکند. اگر کسی از شما پرسید عشق چیست حتما برای پاسخ دادن به او میتوانید گذشته و حال فرد عاشق را برای او شرح دهید.  فرد عاشق حال بهتر و بشاش تری نسبت به زمانی دارد که به شخصی دلبستگی نداشت. زمانی که فردی مهر شخص دیگر را در سینه می پروراند رنگ و بوی او را میگیرد و رفتارهایی را از خود بروز میدهد که مورد پسند معشوق باشد. فردی که در گیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

ماهیت اصلی

هرمون عشق چیست؟

هرمون عشق شدن چیست؟ شاید منظور از هورمون عشق که توسط روانشناسان به آن پرداخته میشود بررسی عشق از دید و منظر روانشناسی فیزیولوژیکی باشد. به عقیده برخی از روانشناسان یکی از  پایه های اصلی به وجود آمدن احساس جذب شدن به سمت نفر دوم یا همان عشق  غریزه جنسی افراد میباشد. بنابراین شاید پاسخ این سوال که هرمون عشق چیست ؟بتوان پاسخ داد که هورمون عشق همان هورمون تستوسترون در مردان و آندروژن در زنان است. وقتی فردی از لحاظ جنسی در سلیقه ما باشد و قوه شهوت ما را تحریک کند، به احتمال فراوان شانس بیشتری دارد که احساسات و قلب و روح ما را نیز تسخیر کند. مورد یاد شده در مورد مردان بسیار بسیار صدق میکند. بنابراین هورمون عشق را هم در حین بررسی های انجام شده در مورد این مقوله پیچیده و گاهی عجیب نباید از قلم انداخت.

عشق ماندگار چیست؟

شاید اگر از هرکسی بپرسیم که نشانه های عاشق چیست یا اینکه چه توقعی از فردی که با او در رابطه عاشقانه هستند دارند، بی درنگ بگویند که دوست داریم یک رابطه عاشقانه و رمانتیک و بدون دغدغه را با او تجربه کنیم. البته که این توقع خیلی هم بی جا نیست. هر کسی از ارتباط عاطفی برقرار کردن یک آرامش خاص میخواهد که قبلا تجربه نکرده است. اشتباه غالب افرادی که از رسیدن به خواسته خود باز میمانند این است که هر یک از طرفین رابطه فکر میکند که دیگری باید این اتفاقات را در رابطه رقم بزند. زوجبن باید توجه داشته باشند که رابطه عاشقانه ساختنی است. این تصور که خوشبختی و رابطه خوب خود به خود اتفاق می‌افتد کاملا غلط است. زوجین باید کاملا برای هر چه با کیفیت تر کردن این رابطه تلاش و هم یاری داشته باشند.

خیانت آفت عشق است را توضیح دهید؟

علائم عاشق چیست؟ آیا هر ابراز محبتی نشانه عشق است ؟ گاهی دو نفر یک رابطه را از ابتدا عالی شروع میکنند و هر دو نفر باهم رابطه خوبی دارند اما اتفاقی تلخ همه چیز را خراب میکند. یکی از دو نفر وارد رابطه ای میشود که دیگری از آن خبر ندارد. خیانت ویران کننده ترین موردی است که میتواند سر راه یک رابطه قرار بگیرد. اگر در رابطه ای معلوم شود که خیانت اتفاق افتاده تمام معادلات در این رابطه تغییر خواهد کرد. اعتماد اولین چیزی است که از بین میرود. سردی بعد از خیانت از سمت فرد خیانت دیده اجتناب ناپذیر خواهد بود. سردی یکی از طرفین به کل رابطه سرایت میکند و میتوان گفت که هیچگاه رابطه مثل قبل از این اتفاق نخواهد شد. بنابراین افرادی که در رابطه عاطفی هستند خیلی باید مراقب این باشند که این احساس پاک را به سمت خیانت نکشند.

عشق

عشق و رابطه جنسی چه ارتباطی دارند؟

بدون شک رابطه جنسی از نمادها و اصول یک رابطه عاطفی میباشد. یک رابطه جنسی خوب و با کیفیت قطعا به تحکیم روابط زوج می انجامد. اما افراد باید در رابطه های عاطفی خود توجه داشته باشند که رابطه جنسی زمانی باعث شیرین تر شدن فضای رابطه میشود که بر مبنای عواطف و احساسات بنا شده باشد. گاهی افراد سود جو افراد ساده تر را به خود وابسته میکنند و به دروغ ابراز عشق میکنند. تمام ابراز عشق آنها فقط وسیله ای است برای رسیدن به اهداف شوم و ناپاکی که در ذهن دارند. عشق و هوس را هیچگاه نباید باهم اشتباه گرفت و باید همیشه این سوال را از خودمان بپرسیم که عشق چیست و آیا عشق لایق این رابطه است یا نه؟ رابطه جنسی بر مبنای هوس عمقی ندارد ولی رابطه جنسی همراه با عشق میتواند میزان رضایت فرد از زندگی را افزایش میدهد.

سوالات متداول

عشق چیست ؟

میتوانیم بگوییم عشق نوعی احساس و گرایش درونی است که بدون اختیار ما نسبت به فردی دیگر اتفاق می افتد .

نشانه های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فردی که درگیر دلبستگی به شخص دیگری باشد بسیار بیشتر به ظاهر خود اهمیت میدهد و انگیزه بیشتری برای خوش پوش بودن و بهتر و زیبا تر به نظر آمدن دارد.

یکی از اولویت های فرد عاشق را بیان کنید ؟

فرد عاشق رضایت و حال خوب کسی که دوستش دارد را در اولویت اهداف اعمال خود قرار میدهد و هر کاری میکند که رضایت‌مندی معشوق را فراهم کند.

هدف مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره روابط عاطفی به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

https://psychologist1.blog.ir/1400/12/25/%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82%D8%AA%20%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C%20%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87%20%D8%B9%D8%B4%D9%82



:: بازدید از این مطلب : 322
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 اسفند 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

لجبازی کودک 7 ساله از جمله مسائلی است که ذهن پدر و مادرها و به خصوص والدین کم تجربه تر را به خود مشغول میکند . لجبازی کودک 7 ساله از جمله مسائلی است که در صورت تشخیص و اقدام به موقع معمولا جای نگرانی ندارد آما اگر برعکس این موضوع اتفاق بیفتد والدین حتما آسیب این خصلت را در کودک خود مشاهده خواهند کرد . لجبازی کودک میتواند دلایل و ریشه های مختلفی داشته باشد . مشاوره کودک میتواند در راه تشخیص و درمان لجبازی کودک به والدین او بهترین کمک و یاری را داشته باشد . یک اختلال و آسیب روانی مثل لجبازی کودک باید بعد از تشخیص علائم بالینی clinical signs تعریف شده توسط  روانشناسی کودک مورد درمان قرار بگیرد تا بتوان کودک را از خطراتی که این مسئله میتواند در آینده برای او بوجود بیاورد محافظت کرد . در ادامه بیشتر در مورد لجبازی کودک توضیح میدهیم .

علت لجبازی کودک 7 ساله

علت لجبازی کودک 7 ساله شاید این باشد که کودک در این سن خود را مرجع اصلی دنیا میداند و به حد زیادی از خودشیفتگی میرسد . بنابراین بروز چنین علایمی در کودک دوساله غیر عادی نیست . البته علت لجبازی کودک 7 ساله میتواند این نیز باشد که علاوه بر خودشیفتگی  ، کودک در این سن دائم در حال شناخت و محک زدن افرادی است که با آنها زندگی میکند . علت لجبازی کودک 7 ساله هر چه که باشد والدین حتما باید مراجعه به یک متخصص بالینی کودک را در برنامه‌های ضروری خود قرار دهند .

یکی از دلایلی که میتوان به عنوان علت لجبازی کودک 7 ساله نام برد به مبحث ژنتیک برمیگردد . شاید این علت از جمله علت هایی است که کمتر توسط والدین اللخصوص پدران و مادران کم تجربه مورد توجه قرار گیرد . اما علم ثابت کرده است که اگر هر دو یا یکی از والدین لجبازی را به عنوان صفت دائمی داشته باشند کودک آنها نیز به احتمال زیاد لجباز خواهد بود . دلایل محیطی نیز نباید  در این مورد فراموش شود .

درمان لجبازی کودک 7 ساله

درمان لجبازی کودک 7 ساله قطعا امکان پذیر است و شاید آنچنان هم پیچیده نباشد . اما این امر مستلزم توجه برخی نکات است که در ادامه به آن اشاره میکنیم :

  • در اقدام برای درمان لجبازی کودک 7 ساله پدر و مادر باید نقش مکمل یکدیگر را بازی کنند . نباید هریک سیستم و اصول درمانی خود را در پیش بگیرد .
  • حتما در روند درمان لجبازی کودک 7 ساله خود اقتدار داشته باشید . در هر خانواده ای با هر اعتقاد و طرز تفکر و سبک زندگی باید قانون وجود داشته باشد تا نظم و ترتیب و شاکله خانواده حفظ شود .
  • والدین باید توجه داشته باشند که لجبازی فرزندشان قرار نیست به صورت آنی ناپدید و ریشه کن شود . پدر و مادر باید سعی در تعدیل رفتار هایی مثل لجبازی را در دستور کار قرار دهند .

درمان لجبازی کودک ۲ساله

راه های برخورد با لجبازی کودک 7 ساله

راه های برخورد با لجبازی کودک 7 ساله میتواند بنا به تشخیص هر روانشناس کودک متفاوت باشد اما در اینجا به یک نوع از بهترین راه های برخورد با لجبازی کودک 7 ساله اشاره میکنیم . والدین باید یک لیست از خصلت ها و رفتارهای مثبت کودک تهیه کنند .  این لیست میتواند هم دارای خصلت های مثبتی که کودک دارد و ما میخواهیم این خصلت ها پر رنگ تر شوند باشد و هم شامل خصلت های مثبتی که میخواهیم در آن به وجود بیاید .

در ادامه  باید یک لیست نیز از خصلت های منفی کودک نیز توسط پدر و مادر تهیه شود . حتما تعداد و نوع موارد یادداشت شده باید متناسب با سن کودک ما باشد . لیست نوشته شده را حتما طبق اهمیت اولویت بندی میکنیم . برای کودک یک پاداش انتخاب کنید و مثلا بگویید که هر چقدر در درمان لجبازی مثبت تر عمل میکند ستاره بیشتری میگیرد و در نهایت به پاداش میرسد . این مورد قطعا میتواند موثر باشد .

بهترین نوع تربیت برای لجبازی کودک 7 ساله

بهترین نوع تربیت برای لجبازی کودک 7 ساله باید به دقت انتخاب شود . این انتخاب باید نسبت به این کودک و البته جنسیت و خلق و خوی کودک انجام بگیرد . مثلا ممکن است محروم کردن یک کودک از چیزی که دوست دارد به مدت معین یک راهکار خوب و تاثیر گذار باشد اما برای یک کودک در مکان و موقعیت متفاوت سرخوردگی و حتی افسردگی را در پی داشته باشد . البته نباید فراموش شود که بهترین نوع تربیت برای لجبازی کودک 7 ساله حتما میتواند توسط یک مشاوره کودک کودک به والدین پیشنهاد شود .

راه های برخورد با لجبازی کودک ۲ساله

نشانه های یک کودک لجباز

پدران و مادران حتما باید توجه داشته باشند که لجبازی نیز در علم روانشناسی جزو اختلالات محسوب می‌شود . بنابر این باید تعدادی از علائم تعریف شده را در کودک خود مشاهده کنیم تا بتوانیم احتمال دهیم که او لجباز شده است .

حداقل چهار مورد از هشت موردی که در ادامه آورده میشود برای تشخیص در این زمینه لازم است که به آنها اشاره میکنیم :

  1. این کودکان خیلی زود از کوره در میروند . آستانه تحمل در این کودکان بسیار پایین است .
  2. أین کودکان غالبا بسیار زود رنج هستند .
  3. معمولا کودکان لجباز را عصبانی میبینیم . والدین دائم حالت پرخاشگری را در کودک خود میبینند .
  4. با مراجع قدرت (والدین و بزرگترها) زیاد بحث میکنند .
  5. اصولا با هر چیزی مخالفت میکنند .
  6. از عمد دیگران را آزار میدهند و ناراحت میکنند .
  7. در مقابله با یک رفتار بد بارها و بارها از فرد مقابل انتقادات میکنند .
  8. در طی شش ماه حد اقل دو بار کودک از خود رفتار کینه توزانه از خود ابراز کرده باشد .

رفتارهای کینه توزانه کودک لجباز

در بالا به برخی از علایم بالینی اشاره شد که در تشخیص کودک لجباز حتما باید مورد توجه قرار بگیرد . کینه توزی از جمله مهمترین مشخصه های اصلی برای شناسایی لجبازی کودکان است .شاید بهتر باشد که رفتار کینه توزانه را برای درک دقیق تر والدین توضیح دهیم . کودکی که که کینه توز است اگر با شخص یا گروهی درگیری یا تنشی را تجربه کند حتما در صدد تلافی برخواهد آمد .

ممکن است که موضوع تنش به هیچ وجه قابل اعتنا نباشد اما کودک کینه توز ماه ها زمان بگذارد تا نقشه ای را فراهم کند که حرص و خشم خود را بر سر فرد یا افراد مورد نظر خالی کند . اگر این رفتار در کودک حل نشود و نهادینه شود قطعا میتواند باعث بروز رفتار های شدید تر و وسیع تر او در دوره بزرگسالی شود . بنابراین والدین در صورت دیدن نشانه های یاد شده حتما باید به یک متخصص بالینی كودک مراجعه کنند .

بهترین نوع تربیت برای لجبازی کودک ۲ساله

زود رنج بودن کودک لجباز

زود رنج بودن کودک لجباز از جمله نشانه های بسیار آشکار او به حساب می‌آید . البته در سن ۲تا ۶سالگی که معمولا سن لجبازی  stubborn))کودکان شناخته میشود ، زود رنج بودن جزو عکس العمل های معمولی کودک به حساب بیاید اما این خصلت نباید از حد نرمال خود فراتر رفته و زندگی فردی و اجتماعی کودک مورد نظر را مختل کند یا از حد تعادل خارج کند . کودک لجباز بیش از هم سن و سال های خود از موارد کوچک و بزرگ رنجیده میشوند . برای مثال معلم کودک در مدرسه با مهربانی تذکر کوچکی به او میدهد که بیشتر تلاش کند . کودک ممکن است به قدری این موضوع را برای خود بزرگ کند که تا چند روز گریه کند و با این موضوع درگیر باشد .

سوالات متداول

چرا کودک 7 ساله لجبازی میکند ؟

لجبازی کودک ۲ساله در این دوران به دلیل خودشیفتگی بسیار زیادی است که  کودکان در این سن دارا هستند که بسیار طبیعی است .

چگونه لجبازی یک کودک 7 ساله را کاهش دهیم ؟

را های موثر زیادی در أین باب توصیه شده است که از جمله آن میتوان به استفاده از صحبت کردن با کودک یا تنبیه و تشویق اشاره کرد.

بهترین راه برخورد با لجبازی کودک 7 ساله چیست؟

هر مقدار که از او عصبانی هستیم حتما باید آرامش خود را در آن لحظه حفظ کنیم و از پرخاش به کودک خود حتما خود داری کنیم .

هدف مرکز مشاوره و روانشناسی آویژه از ارائه اطلاعات لازم در زمینه مشکلات روانی، افزایش آگاهی شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود کیفیت زندگی خود، گامی مهم بردارید. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خیانت همسر به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد.

منبع: 

 


:: بازدید از این مطلب : 332
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 20 اسفند 1400 | نظرات ()