نوشته شده توسط : مریم هاشمی

شما به عنوان والدین مسئول شادی و سلامت روانی فرزندانتان هستید. این موضوع گاهی می تواند به شدت استرس زا و گیج کننده باشد. خوشبختانه شما می توانید با رفتار درست یک کودک شاد تربیت کنید. اگر کودک شما از سلامت روانی برخوردار باشد و زندگی شادی داشته باشد، مسلما در مراحل زندگی و موفق تر از بقیه همسالانش خواهد بود. پس برای شاد بودن فرزندتان وقت بگذارید و تلاش کنید. به یاد داشته باشید که یک کودک شاد پیشرفت بهتری در زندگی خود خواهد داشت.

مشاوران مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه به دلیل اهمیت بالای سلامت روانی کودکان به مطالعه و تحقیق در رابطه با راهکارهایی برای شاد بودن کودک و شاد زندگی کردن او پرداخته اند. اگر شما نیز می خواهید یک کودک شاد تربیت کنید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

شادی برای کودکان

راهکارهایی برای تربیت کودک شاد

راه های ساده و زیادی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند یک کودک شاد تربیت کنید. شما می توانید با مراقبت از کودک، توجه به او، صحبت کردن با او در مورد احساساتش فرزند خود را به عنوان یک کودک شاد تربیت کنید. شما می توانید فرزندان خود را تشویق کنید تا روی شادی و خوشحالی خود در زندگی تمرکز کنند. راهکارهایی که به شما کمک می کند یک کودک شاد تربیت کنید عبارتند از:

به کودک خود کمک کنید تا احساسات خود را درک و شناسایی کند

کودکان به والدین خود تکیه می کنند و نیاز دارند تا احساسات خود را با والدین درمیان بگذارند. اگر فرزندتان ناراحت، خوشحال، غمگین است و یا هیجان دارد، در مورد آن با فرزندتان صحبت کنید. سعی کنید تجربه های خود را با او به اشتراک بگذارید. این امر به القای هوش هیجانی در کودکان کمک می کند و به آنها کمک می کند تا با احساسات خود هماهنگ شوند. مثلا اگر فرزندتان یک بازی جدید یاد گرفته و هنگام انجام آن خوشحالی می کند می توانید شما نیز به او بگویید: تو خیلی خوشحالی و من عاشق دیدن لبخند تو هستم. همچنین هنگامی که او احساساتی مانند ناراحتی و ... را دارد به او کمک کنید تا مشکلاتش را بیان کند و در مورد آنها صحبت کند.

فرزندانتان را تشویق کنید که با دوستانشان وقت بگذرانند

ارتباطات اجتماعی در تربیت کودکان بسیار مهم است. پس حتما به آنها اجازه دهید تا زمانی را با کودکان هم سن خود بازی کنند و وقت بگذرانند. سعی کنید به کودک خود کمک کنید تا حداقل دو ساعت در هفته را با دوستانشان بازی کنند. اگر کودکتان بسیار کوچک است و تنهایی نمی تواند از خانه بیرون برود، می توانید خودتان همراه او به خانه خاله یا دایی بروید تا کودک با فرزند آنها بازی کند. با سایر والدین هماهنگ کنید تا فرزندانتان با دوستان مختلف بازی هفتگی یا ماهانه داشته باشند.

اگر فرزند شما در دوست یابی و حفظ دوستان مشکل دارد، در مورد آن صحبت کنید. فرزندتان را تشویق کنید تا در فعالیت های گروهی شرکت کند. قرار گرفتن در گروه های هم سن باعث می شود که او شاد و پرانرژی باشد.

استفاده از وسایل دیجیتالی و تماشا کردن تلوزیون را محدود کنید

استفاده از تلفن همراه و یا تلوزیون را به دو ساعت در روز محدود کنید. مطالعات نشان می دهد که کودکان و نوجوانانی که زمان بیشتری را در روز مقابل نمایشگرها به بازی، ارسال پیامک و ... می گذرانند، احساس شادی کمتری دارند. اگر فرزندتان کمتر از 13 سال دارد سعی کنید او را از فضاهای مجازی و فعالیت های اینترنتی دور کنید. البته نباید فرزندتان را از استفاده از این وسایل منع کنید و بیش از اندازه سخت گیری کنید.

زندگی شاد کودکان

در مورد چیزهایی که کودک را خوشحال می کند، صحبت کنید

بهتر است گاهی از کودک خود در مورد آنچه که در روز باعث شادی و خوشحالی اش شده است سوال کنید. صحبت کردن در مورد احساساتی مانند شادی، خوشحالی، هیجان و ... راهی عالی برای تشخیص شادی در زندگی کودک و تغییر دادن تجربیات منفی است.  زمانی را مشخص کنید و با فرزندان خود در مورد چیزی که باعث خوشحالی آنها در روز شده است صحبت کنید. با بزرگتر شدن فرزندتان می توانید او را تشویق کنید تا یک دفترچه سپاس گزاری درست کند و آنچه که در روز او را خوشحال کرده یادداشت کند. صحبت کردن در مورد دلایل شادی و خوشحالی می تواند خوش بینی و خوش رفتاری کودکان را افزایش دهد.

مسئولیت های بیشتری را به کودکان بسپارید

با بزرگتر شدن کودکان، می توانید مسئولیت های بیشتری را به آنها واگذار کنید. این کار شما باعث می شود که او احساس کند عضو مهمی از خانواده است و می تواند به دیگر اعضای خانواده کمک کند. درگیر نگه داشتن آنها و دادن مسئولیت های جدید به آنها باعث ایجاد حس غرور و اعتماد به نفس برای آنها می شود. داشتن اعتماد به نفس نیز می تواند کمک کند تا کودک شما یک کودک شاد باشد. سعی کنید کارهایی متناسب با سن کودک را به آنها واگذار کنید. تا با درست انجام دادن آنها خوشحال شوند. اگر کودک نتواند کار سپرده شده را به درستی انجام دهد و یا توان انجام دادن آن را نداشته باشد، ممکن است ناامید شده و اعتماد به نفس خود را از دست بدهد.

کودکان را در بازی ها و فعالیت ها مشارکت بدهید

لذت بردن بخش مهمی از شاد بودن است. اجازه دهید فرزندتان در انواع بازی ها، کاردستی ها و فعالیت ها شرکت کند و او را تشویق کنید تا مهارت های خود را تقویت کند. در حین بازی، کودکان در هر سنی می‌توانند علایق جدیدی را کشف کرده و کارهایی را که در آن مهارت دارند، تمرین کنند. هنگام بازی مطمئن شوید که هیچ وسیله الکتریکی در اطراف کودک نیست. به این طریق او بهتر می تواند مهارت ها و خلاقیت خود را شکوفا کند. همراه شدن شما با فرزندتان برای بازی کردن او را خوشحال می کند. کودک متوجه خواهد شد که برای شما مهم است و به او اهمیت می دهید. همین موضوع می تواند او را به یک کودک شاد تبدیل کند.

الگویی مناسب برای فرزندانتان باشید

فرزندان، والدین را الگو خود قرار می دهند. آنها از شما یاد میگیرند که بخندند، گریه کنند و ... . به کودک خود نشان دهید که شادی بخش مهمی از زندگی شما است. با او صحبت کنید و نشان دهید که چگونه باید خوشحال و شاد بود. وقتی مرتکب اشتباهی می‌شوید، حتماً از فرزندانتان و هر کس دیگری که در آن نقش داشته است عذرخواهی کنید. رسیدگی به مسائل و اشتباهات با مهربانی برای بزرگسالان و کودکان مهم است. اگر کودک شما یاد بگیرد که به درستی با دیگران رفتار کند و ارتباط سالم برقرار کند، مسلما می تواند همیشه خوشحال و شاد باشد. زیرا هم مورد احترام دیگران قرار می گیرید و هم خود را از تنش ها و تعارضات دور می کند.

خوشحالی کودکان

سخن آخر

کودکانی که شاد زندگی می کنند و می توانند احساسات خود را بروز دهند، زندگی بهتری خواهند داشت. سعی کنید برای فرزندان خود وقت بگذارید و به آنها یاد بدهید که چگونه شاد باشند. اگر شما همیشه ناامید و افسرده باشید و هیچ گاه در کنار کودکتان خوشحالی نکنید، او چگونه می خواهد یاد بگیرد که شاد زندگی کند؟ پس در ابتدا باید رفتار خود را بسنجید و سپس به کودکتان کمک کنید که خوشحالی و شادی را در زندگی خود روانه سازد. می توانید به مشاوره تلفنی خانواده مراجعه کنید تا یاد بگیرید که چگونه زندگی شادی داشته باشید و این شادی را به فرزندان خود منتقل کنید.

مرکز مشاوره خانواده آویژه

 

 



:: بازدید از این مطلب : 271
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

برخی از افراد هستند که ارتباط نزدیکی با خانواده خود ندارند. حتی گاهی نوجوان احساس می کنند که از خانواده خود متنفر است. مسلما بوجود آمدن چنین احساسی در فرد اصلا خوب نیست و می تواند آسیب های زیادی را برای او به همراه داشته باشد. متنفر بودن از خانواده و یا دوست نداشتن اعضای خانواده خود می تواند احساساتی مانند گناه و شرم را در انسان ایجاد کند. پس اگر از خانواده خود متنفر هستید، مهم است که به دنبال راهی برای از بین بردن این احساس باشید. روابط خود را بازبینی کنید و برای ساختن یک زندگی شاد و روابط سالم در کنار خانواده خود تلاش کنید.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی این مشکل پرداخته اند. آنها سعی کرده اند در این مقاله شما را با راه هایی برای از بین بردن احساس تنفر نسبت به خانواده آشنا کنند. اگر شما نیز احساس می کنید از خانواده خود متنفر هستید، پس مطالعه این مقاله جامع و کامل را از دست ندهید.

متنفر بودن از خانواده

آیا داشتن احساس تنفر نسبت به خانواده طبیعی است؟

مسلما پاسخ به این سوال خیر خواهد بود. هر کسی می تواند گهگاهی با افراد خانواده خود مشکل داشته باشد و آنها را دوست نداشته باشد. اما اینکه احساس تنفر نسبت به آنها داشته باشد اصلا طبیعی نیست. اختلاف نظرها و مشکلاتی که در یک خانواده وجود دارد، کاملا طبیعی است. گاهی فرد در مقابل این مشکلات صبوری می کند. گاهی نیز نمی تواند صبر کند و عصبانی و پرخاشگر می شود. اما این مشکلات نمی تواند باعث شود که شما بگویید از خانواده خود متنفر هستید. پس داشتن احساس تنفر نسبت به خانواده اصلا طبیعی نبوده و حتما باید مورد بررسی قرار بگیرد.

چگونه احساس تنفر از خانواده را از بین ببریم؟

اگر احساس می کنید واقعاً از خانواده خود متنفر هستید و این احساس شما یک حس زودگذر نبوده است. پس بهتر است به دنبال راه هایی برای تغییر آن باشید. شما می توانید واکنش های خود در برابر خانواده و نحوه برخورد آنها را تغییر دهید. البته مسلما تنظیم مجدد رفتار و تغییر آن اصلا آسان نخواهد بود. اما ارزش این را دارد که کمی با تلاش و سعی آرامش از دست رفته خود را در محیط خانواده مجدد بدست آورید. شما می توانید از راهکارهایی که در این قسمت گفته شده است کمک بگیرید.

مشکلات را بررسی کرده و حل کنید

هنگامی که شما احساس می کنید از خانواده خود متنفر هستید، مسلما مشکل بزرگی وجود دارد که باعث ایجاد این احساس برای شما شده است. قبل از آنکه این نفرت یک احساس و عادت همیشگی شود، باید مشکلات را حل کنید. شناسایی کنید که مشکل شما چه بوده و تمام تلاش خود را برای یافتن راه حل مناسب انجام دهید. حتی تمایل به حل مشکل می تواند به شما کمک کند تا عصبانیت و تنفر خود را رها کرده و کاهش دهید.

با خانواده خود صحبت کنید

سعی کنید با آرامش و به دور از فریاد و اتهام زدن، در رابطه با مشکلات خود صحبت کنید. صحبت نکردن و بیان نکردن ناراحتی ها و عصبانیت می تواند احساس تنفر شما را افزایش دهد. اما اگر بتوانید خانواده خود را از دلیل ناراحتی خود مطلع سازید اوضاع بهتر خواهد شد. سعی کنید خودتان را کنترل کنید و به آنها بگویید که می خواهید در مورد مسائلی که بوجود آمده گفتگو کنید. به آنها بگویید که چه احساسی دارید، شاید آنها نمی دانند که شما تا چه اندازه ناراحت هستید.

با شخص دیگری صحبت کنید

اگر خیلی عصبانی یا ناراحت هستید که نمی توانید با اعضای خانواده خود در مورد ناراحتی و مشکلات صحبت کنید. بهتر است با دوستان مورد اعتماد خود در مورد ناراحتی و عصبانیتتان صحبت کنید. شاید لازم باشد تا احساسات خود را برای کسی تعریف کنید تا بتوانید آنها را از قلب خود دور کنید و احساس بهتری داشته باشید. دوستان شما نیز ممکن است تجربه این مشکل را داشته باشند و بتوانند با توصیه های مناسبی شما را در حل مشکلتان کمک کنند.

خودتان را جای آنها بگذارید

اگر احساس می کنید از خانواده خود متنفر هستید زیرا آنها رفتار منصفانه ای ندارند و یا به گونه ای رفتار می کنند که دائم شما را ناراحت می کنند، بهتر است کمی خودتان را جای آنها بگذارید. اگر شما جای آنها بودید چگونه رفتار می کردید؟ سعی کنید که از منظر خانواده نیز به مسائل نگاه کنید. شاید متوجه شوید که آنها نیز دلیل برای این رفتار دارند. یا رفتارهای قبلی شما مناسب نبوده و باعث شده است که چنین رفتار کنند. این کار می تواند به شما کمک کند تا آرام تر شوید و بخواهید با آرامش با خانواده خود صحبت کنید.

احساس تنفر داشتن

رفتار خود را ارزیابی کنید

آیا رفتارهای شما مناسب بوده و اشتباهی نداشته اید؟ آیا منصفانه رفتار می کنید؟ آیا خانواده شما مستحق تنفر شما هستند؟ بسیاری از افراد نسبت به چیزهایی که ناعادلانه هستند و یا نمی توان آنها را کنترل کرد، واکنش بیش از حد نشان می دهند. سعی کنید به رفتار، گفتار و کردار خود فکر کنید و از خود بپرسید آیا رفتار درست و مناسبی داشتید یا خیر؟ این کار می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید آیا خانواده شما سزاوار نفرت شما هستند یا خیر.

اگر منظوری ندارید، آن را نگویید

بهتر است درک کنید که جمله من از خانواده خود متنفر هستم تا چه اندازه می تواند بد و نگران کننده باشد. استفاده از این جمله می تواند باعث شود آسیبی جبران ناپذیر به شما و یا خانواده شما وارد شود. اگر واقعا نسبت به خانواده احساس تنفر دارید، پس مشکلی وجود دارد که بسیار بزرگ و غیر قابل پذیرش است و باید حل شود. اما اگر فقط از دست آنها عصبانی هستید و می گویید در حال حاضر به خاطر این ررفتار از خانواده متنفر هستید، اصلا درست نیست. باید گفت در چنین شرایطی شما از خانواده خود متنفر نیستید و فقط از آنها عصبانی و ناراحت هستید.

فهرستی از رفتار و کارهایی که از خانواده خود دوست دارید، تهیه کنید

اگر احساس کردید از خانواده خود متنفر هستید، همان لحظه یک دفترچه بردارید و چند مورد از خوبی های هر یک از اعضای خانواده خود را که آن را دوست دارید و تحسین می کنید بنویسید. این کار می تواند به شما کمک کند تا افکار منفی و احساس تنفر خود را کاهش دهید. همچنین می تواند شما را متوجه سازد که واقعا و از ته قلب از اعضای خانواده خود متنفر نیستید. زیرا آنها در کنار بدی ها و یا رفتارهای اشتباه،  خوبی های زیادی نیز دارند.

از مشاوره خانواده کمک بگیرید

اگر مطمئن هستید که خانواده شما رفتار اشتباهی دارند و احساس تنفر شما نابه جا و اشتباه نیست، پس بهتر است با اعضای خانواده خود به مشاوره خانواده رایگان مراجعه کنید. مواقعی وجود دارد که شما و خانواده نمی توانید ارتباط صحیح و سالمی باهم برقرار کنید و صحبت کردن و گفتگو کردن با یکدیگر شرایط را بدتر از قبل می کند. در این مواقع بهتر است از یک متخصص و یا فردی که در این زمینه تجربه دارد کمک بگیرید. بهترین فردی که می تواند به شما و خانواده شما کمک کند، مشاور است. مشاور خانواده می تواند کمک کند تا احساس تنفر شما از بین برود و همچنین با بررسی رفتار و گفتار اعضای خانواده شما، آنها را به سمت داشتن یک خانواده موفق حرکت دهد.

ناراحت بودن از خانواده

سخن آخر

خانواده مهم ترین و یکی از ارکان اصلی زندگی هر فردی است. اگر شما بتوانید با اعضای خانواده خود ارتباط سالم برقرار کنید می توانید در جامعه نیز به خوبی ظاهر شده و روابط اجتماعی پایدار و مناسبی داشته باشید. اما اگر شما نتوانید رفتار و کردار مناسبی در محیط خانواده داشته باشید و یا دائما با اعضای خانواده خود ناسازگار باشید، پس نمی توانید در محیط های بزرگتر مانند محل کار، مدرسه و ... نیز خوب باشید و مشکلی نداشته باشید. پس اگر احساس می کنید از خانواده خود متنفر هستید به دنبال راهکارهایی برای رهایی از این احساس باشید.

https://virgool.io/@family_counselling/



:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

داشتن یک خانواده موفق و بهبود زندگی خانوادگی می تواند به نزدیکتر شدن اعضای خانواده کمک کند و مانع از ایجاد تعارضات و مشکلات برای رسیدن به خوشبختی شود. داشتن یک خانواده موفق ممکن است گاهی اوقات سخت به نظر برسد. اما شما با کمی تلاش و کمی خلاقیت می توانید یک خانواده موفق داشته باشید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که موفق بودن ممکن است از دید هر کسی متفاوت باشد. شاید خانواده شما از نظر اعضای خانواده یک خانواده موفق باشند اما از دید یکی از دوستان خانوادگی شما، اینگونه نباشد. اما شما می توانید اصولی ترین و استانداردترین راه ها را برای رسیدن به یک خانواده موفق طی کنید.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده تلفنی رایگان آویژه به بررسی راهکارهایی برای داشتن یک خانواده موفق پرداخته اند و مقاله جامع و تخصصی زیرا را نگارش کرده اند. اگر شما نیز به دنبال داشتن یک خانواده موفق هستید پس این مقاله را مطالعه کنید.

داشتن خانواده موفق

نکاتی برای داشتن یک خانواده موفق

داشتن یک خانواده موفق حس هویت مثبت خانوادگی و فردی را ترویج می دهد، تعاملات رضایت بخش و سالمی را در محیط خانواده گسترش می دهد و سبب افزایش ارتباط سالم اعضای خانواده با یکدیگر می شود. پیشرفت در خانواده موفق بیشتر از خانواده هایی است که دائم با یکدیگر درگیری و تعارض دارند. اما سوالی که ممکن است برای شما نیز بوجود بیاید این است که برای داشتن یک خانواده موفق باید چه کارهایی انجام داد؟ رایج ترین و مهم ترین راهکارها و نکاتی که خانواده شما را به سمت یک خانواده موفق بودن هدایت می کند عبارتند از:

برنامه روزانه و هفتگی برای خانواده خود داشته باشید و آن را حفظ کنید

برای غذا خوردن، خوابیدن و فعالیت های منظم خانوادگی خود برنامه مشخصی داشته باشید. روال ها و داشتن برنامه منظم به ایجاد هویت خانوادگی، کاهش استرس در خانواده و ایجاد یک محیط امن و راحت کمک می کند. سعی کنید تا جایی که ممکن است کارهای خود را در محل کار خود تمام کنید و زمانی را که در خانه هستید، به خانواده خود اختصاص دهید.

مناسبت های مهم و تعطیلات را متفاوت بگذرانید

جشن تولدها، سالگرد ازدواج و تعطیلات را سعی کنید متفاوت بگذرانید. لازم نیست که یک تولد تجملاتی داشته باشید و یا برای هر مناسبتی روال خاصی داشته باشید. به عنوان مثال می توانید تولد پدر خانواده را در یک رستوران مورد علاقه او جشن بگیرید و روز تولد فرزند کوچک او را به یک شهربازی ببرید. شما می توانید فعالیت مورد علاقه آنها را در روز تولدشان انجام دهید.

تا زمانی که مقدور است با هم غذا بخورید

تمام سعی خود را بکنید تا وعده های غذایی را در کنار خانواده خود باشید و با هم غذا بخورید. البته شاید هر دو والد شاغل باشند. این موضوع می تواند در کنار یکدیگر غذا خوردن را سخت کند. داشتن وعده های غذایی خانوادگی یک روال کلیدی است و می تواند به بهبود روابط اعضای خانواده بسیار کمک کند. اگر یکی از اعضای خانواده دیر از سرکار می آید و به همین دلیل به سفره شام نمی رسد. هنگام صرف غذا در کنار او بنشینید. حتی اگر قبلا غذا خورده اید. این کار باعث می شود که شما وقت بیشتری را با اعضای خانواده خود بگذرانید و برقراری ارتباط شما با یکدیگر تقویت شود.

 زمان صرف غذا استفاده از تلفن همراه، لپتاپ و ... ممنوع

مشکل اصلی خانواده های امروزی این است که کمتر از قبل با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. با وضع یک قانون جدید، لذت غذا خوردن در کنار اعضای خانواده را به خانواده خود هدیه دهید. هنگام صرف غذا از تلفن، رایانه و یا هر دستگاه دیگری استفاده نکنید. کودکانی که والدین آنها زمان زیادی را با تلفن های همراه خود می گذرانند اغلب إحساس می کنند که توجهی به آنها نمی شود و یا برای خانواده اهمیت ندارند. این موضوع همچنین می تواند شانس ابتلا آنها را به بیماری های روانی مانند افسردگی را افزایش می دهد. پس سعی کنید هنگام صرف غذا با اعضای خانواده خود صحبت کنید و ارتباط از دست رفته را مجدد بدست آورید.

زمانی را برای فعالیت های منظم خانوادگی اختصاص دهید

فعالیت های سرگرم کننده و منظم برای خانواده می تواند شامل دوچرخه سواری، پیاده روی، شطرنج و ... باشد. تمام سعی خود را بکنید تا حداقل یک روز در هفته را به یک فعالیت خانوادگی اختصاص دهید. با اعضای خانواده خود برنامه ریزی کنید و روزی را مشخص کنید که همه اعضای خانواده بتوانند در آن فعالیت شرکت کنند. تفریح با اعضای خانواده و لذت بردن از همراهی یکدیگر می تواند خانواده شما را به سمت یک خانواده موفق بودن هدایت کند.

کارهای خانه را تقسیم کنید

تعداد کمی از مردم هستند که از انجام دادن کارهای خانه لذت می برند. اکثر افراد از انجام کارهای خانه تا حد امکان فرار می کنند. اما به اشتراک گذاشتن و تقسیم کارهای خانه می تواند به همه اعضای خانواده کمک کند تا بتوانند از وقت خود نهایت استفاده را داشته باشند. سعی کنید کارهای خانه را متناسب با سن افراد تقسیم کنید. اگر تمام مسئولیت های خانه تنها بردوش یک نفر باشد مسلما او همیشه خسته، افسرده و پریشان خواهد بود. اما هنگامی که مسئولیت ها تقسیم شوند، دیگر فشار و خستگی زیاد برای یک نفر نخواهد بود. همه افراد به یک میزان خسته شده اند و می توانند بهتر یکدیگر را درک کنند.

خانواده شاد

برای اعضای خانواده خود احترام قائل باشید

حفظ احترام یکدیگر یکی از کلیدی ترین موضوعات برای رسیدن به یک خانواده موفق و شاد است. به آنچه که یکی از اعضای خانواده شما می گوید احترام بگذارید. هنگامی که کسی نظری را بیان می کند او را نادیده نگیرید و یا حرفش را قطع نکنید. حفظ احترام و ارتباط باز با یکدیگر به شما و اعضای خانواده کمک می کند تا یک پیوند قوی را ایجاد کنید. به عنوان مثال، هر زمان که خواهر و برادر خود نظری بیان می کنند، از مسخره کردن آنها خودداری کنید.

از انتقاد و قضاوت تند دوری کنید

به یکدیگر اجازه دهید که احساسات، تفکرات و آنچه که در ذهن ها می گذرد را بدون ترس از قضاوت و یا مسخره شدن، بیان کنید. هنگامی که فردی دائم اعضای خانواده خود را مسخره کند و یا به اشتباه آنها را قضاوت کند، از جمع خانوادگی دور خواهد ماند و همچنین به اشتراک گذاشتن احساسات را سخت می کند. اگر والدین هستید، انتقادات مثبت و سازنده ای را ارائه دهید و سعی کنید فرزندان خود را از قضاوت عجولانه نجات دهید. رفتار شما می تواند الگو مناسبی برای فرزندانتان باشد.

به طور مکرر عشق و قدردانی خود را ابراز کنید

محبت های زبانی و غیر کلامی تاحد زیادی می تواند به خانواده شما کمک کند تا ارتباط سالم با یکدیگر برقرار کنند. سعی کنید راهکارهای مشخصی را پیدا کنید که نشان می دهد به یکدیگر اهمیت می دهید. بهتر است لحن مثبت خود را حفظ کنید و از کلماتی مانند ممنونم، لطفا، متشکرم و ... استفاد کنید. تا جایی که می توانید به والدین خود محبت کنید و آنها را با خریدن یک هدیه کوچک خوشحال کنید.

از مقایسه خانواده خود با کسانی که در شبکه های اجتماعی می بینید خودداری کنید

این موضوع که دیگران همیشه در عکس ها و فیلم هایشان می خندند و خوشحال به نظر می رسند، نمی تواند ثابت کند که در زندگی خانوادگی خود همیشه این گونه هستند. هیچ کسی نمی داند در درون خانواده دیگر چه میگذرد. پس هیچگاه خانواده خود را با دیگران مخصوصا با آنچه که در شبکه های اجتماعی مشاهده می کنید، مقایسه نکنید. همه خانواده ها مشکلات مالی، تعارضات، مشاجرات خانوادگی و ... دارند. اگر خانواده ای بیشتر به مسافرت می رود و یا وسایل گران قیمت بیشتری خریداری می کند، نشان دهنده این نیست که یک خانواده موفق است و مشکلی ندارد.

همدلی در خانواده موفق

سخن آخر

خانواده موفق خانواده ای است که هنگام مواجه با مشکلات، اختلاف نظرها و ... بتواند به درستی عمل کند و رفتارهای مناسب و منطقی داشته باشد. اگر خانواده شما با اختلاف نظر و یا درگیری هایی بین اعضای خانواده مواجه شد، باید بتواند به درستی از آن عبور کند و مشکلات را در محیطی امن و راحت حل کند. برای داشتن یک خانواده موفق باید تلاش کرد و همه اعضای خانواده به دنبال این باشند که یک خانواده موفق را در کنار یکدیگر تشکیل دهند. مشاوره تلفنی رایگان خانواده می تواند برای رسیدن به یک خانواده موفق به شما و اعضای خانواده شما کمک کند. پس اگر احساس کردید به تنهایی نمیتوانید خانواده موفق و ارتباطات سالمی را تشکیل دهید، بهتر است از مشاوره کمک بگیرید.

مرکز مشاوره روانشناسی آویژه



:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

سال اول ازدواج شما می تواند سخت ترین سال زندگی شما باشد. زیرا زندگی شما تغییرات زیادی را خواهد داشت و شما قرار است راه های جدیدی را همراه با همسرتان تجربه کنید. شما هنوز به طور کامل با خلقیات، افکار و آنچه که برای همسرتان مهم است آشنا نشده اید. به گفته محققان، نحوه مدیریت این دوره سازگاری، برای طول عمر ازدواج شما بسیار مهم و حیاتی است. پس شما باید بدانید که چگونه از این دوران به خوبی عبور کنید و اگر با مشکلاتی روبه رو شده اید چگونه آنها را رفع کنید تا زندگی مشترک شما بیش از اندازه درگیر مشکلات نشود.

بسیاری از زوجین هستند که به دلیل نداشتن تجربه و همچنین ناتوانی در کنارآمدن با سختی ها، در سال اول ازدواج خود با مشکلاتی مواجه می شوند. مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی اهمیت سال اول ازدواج و نحوه کنار آمدن با مشکلات و سختی ها پرداخته اند. اگر شما نیز در سال اول ازدواج خود با مشکل روبه رو شده اید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

حل مشکلات سال اول ازدواج

چرا اولین سال ازدواج مهم است؟

زندگی مشترک همراه با شادی ها و نشاط خود می تواند فراز و نشیب هایی نیز داشته باشد. مخصوصا در سال های اول ازدواج. اما نگران نباشید زیرا این مشکلات و مسائل بسیار طبیعی هستند. شما با درک برخی از گذارها و موانع و تجربه عبور از مشکلات و سختی ها یاد می گیرید که چگونه در کنار یکدیگر به خوبی زندگی کنید. همچنین برای ایجاد یک پایه قوی برای سال های آینده تجربه کسب می کنید.

محققان دریافته اند، کاهش عشق، محبت، افزایش دوسوگرایی در دو سال اول ازدواج می تواند پیش بینی کننده طلاق پس از13 سال زندگی باشد. زوج هایی که در دو سال اول زندگی مشترک طلاق گرفته اند، نشانه هایی از سرخوردگی را نشان داده اند. آنها در دو ماه اول ازدواجشان نسبت به یکدیگر احساس منفی داشته اند. زوج هایی ک ازدواج موفقی داشته اند، آنهایی بوده اند که توانسته اند در این دوره اولیه رابطه احساسات مثبتی نسبت به همسر خود داشته باشند.

تازه ازدواج کرده ها به دلیل انتظارات غیر واقعی و یا کم بودن تجربه هایشان، از ازدواج خود ناراضی باشند. انتظارات غیر منتظره رایج که فرد ممکن است نسبت به آنها تجربه کافی نداشته باشد عبارتنداز:

وفاداری و تعهد

ناامیدی در بحران های مالی

پذیرش مسئولیت های جدید و خطیر

پذیرش نقش های خود در زندگی

ارتباط جنسی

ناتوانی در خوش گذرانی باهم

فقدان احترام

فقدان روابط عاشقانه و صمیمیت

کم سن بودن یا به دلایل اشتباه ازدواج کردن

بیش از حد خرج کردن

خودخواهی

مشکلات جنسی

وابستگی بیش از حد به والدین

و ...

به دلیل مواردی که در بالا گفته شد و نداشتن تجربه کافی زوجین، سال اول ازدواج بسیار مهم است. کنار آمدن با یکدیگر و کمک برای حل مشکلات می تواند کمک کند این سال را به خوبی و موفقیت آمیز پشت سر بگذارید. اگر نتوانید با هم به تفاهم برسید و آنچه که گفته شد را حل کنید، پس نمی توانید ازدواج موفقی داشته باشید.

مهم ترین سال ازدواج

اگر در سال اول ازدواج خود دچار مشکل هستید چه کاری باید انجام دهید؟

برای گذراندن سال اول ازدواج به صورت موفق و سالم، بهترین کار این است که با همسرتان به صورت آزادانه و صادقانه صحبت کنید. شاید احساس کنید که شما و همسرتان نتوانسته اید به خوبی در کنار یکدیگر ظاهر شوید و دچار مشکل شده اید. اگر می خواهید زندگی مشترک طولانی مدتی داشته باشید و به خوبی با هم زندگی کنید پس بسیار مهم است که اجازه ندهید این مشکلات ادامه یابد. سریعا به فکر حل آنها باشید. بهترین راهکارها هنگام برخورد با مشکلات در سال اول ازدواج عبارتند از:

سرزنش کردن همسر ممنوع

از سرزنش شریک زندگی خود بپرهیزید. بازی سرزنش فقط باعث تشدید مشکلات شما و شریک زندگیتان می شود. در عوض، درباره آنچه احساس می‌ کنید نباید اتفاق می افتاد و اینکه چگونه می‌ توانید به عنوان یک زوج برای پر کردن شکاف و اختلافات با یکدیگر همکاری کنید، صحبت کنید.

انتظارات واقع بینانه داشته باشید

انتظارات نا به جا اصلی ترین سم برای شروع زندگی مشترک است. توقعات نادرست می تواند رابطه شما را بدتر کند. برخی از این توقعات و انتظارات غیر واقع بینانه ممکن است برگرفته از فیلم ها و سریال های عاشقانه باشد. شما نمی توانید از همسرتان انتظار داشته باشید که مانند آنچه که در فیلم ها رخ می دهد، رفتار کند. سعی کنید با دیدگاه منطقی به زندگی مشترک نگاه کنید و از همسرتان متناسب با شرایط، موقعیت مالی و ... او انتظار داشته باشید.

به خود و شریک زندگی خود زمان بدهید

برای سازگاری بیشتر و قبول تغییرات بوجود آمده در زندگی خودتان و همسرتان، باید زمان بدهید. ازدواج و شروع زندگی مشترک برای هر دو شما تازگی دارد. پس بسیار مهم است که برای داشتن یک زندگی عالی، هنگام تطبیق با نقش ها و مسئولیت های جدید خود، صبر داشته باشید و تلاش کنید.

برای رشد و موفقیت تلاش کنید

به یاد داشته باشید که می توانید به رشد همسرتان کمک کنید تا در زندگی رشد کند. همچنین خودتان نیز باید تلاش کنید تا نقاط قوت بیشتری را در وجود خود تقویت کنید. تلاش برای رسیدن به بهترین ها و رشد کردن بسیار خوب و پسندیده است. اما به یاد داشته باشید که نمی توانید شخصیت همسرتان را تغییر دهید. در حالی که نمی توانید شریک زندگی خود را تغییر دهید، می توانید واکنش ها و پاسخ های خود را تغییر دهید، که ممکن است باعث شود همسرتان نیز رویه و عادت های خود را تغییر دهد.

برای همسر خود ارزش قائل شوید

اکثر مشکلات در سال اول ازدواج نشات گرفته از این موضوع است که زوجین برای یکدیگر ارزش قائل نمی شوند. هرگز همسرتان را بدیهی نگیرید و برای لحظاتی که در کنار یکدیگر هستید برنامه مناسبی داشته باشید. شما با قدردانی کردن از همسرتان و احترام گذاشتن به او می توانید مشکلات و تعارضات را برطرف کنید. تلاش برای گفتن متشکرم و نشان دادن قدردانی میتواند کمک زیادی به ایجاد احساس خوب در مورد خود و رابطه شما به شریک زندگیتان بدهد.

زمان با کیفیتی را با هم بگذرانید

اگر با همسرتان به مشکل خوردید، هرگز سعی نکنید از یکدیگر فاصله بگیرید. فاصله گرفتن از یکدیگر هرگز نمی تواند روابط شما را بهبود بخشد. بلکه برعکس باعث می شود که شما به مرور از یکدیگر فاصله بگیرید. لذت بردن از یک به یک ساعت های کنار هم بودن می تواند به تقویت پیوند شما، ایجاد صمیمیت و ایجاد خاطرات ارزشمند در ازدواج شما کمک کند. پسی سعی کنید زمان با کیفیتی را در کنار یکدیگر سپری کنید. برای لحظات خود برنامه ریزی کنید و سرگرمی هایی که برای هر دو نفرتان جالب و جذاب است را امتحان کنید.

حل کردن مشکلات ازدواج

سخن آخر

درست است که سال اول ازدواج می تواند به شدت سخت و گیج کننده باشد. اما در کنار تمام این سختی ها می تواند بهترین سال زندگی شما نیز باشد. شما می توانید بهترین لحظات و خاطرات را در این سال برای خود ثبت کنید. مهم این است که بدانید چگونه باید رفتار کنید و چه بایدها و نباید هایی را در زندگی رعایت کنید. برای ساختن یک زندگی عالی صبور باشید و تلاش کنید. از خودگذشتگی و پذیرش مسئولیت ها و فداکاری در مقابل همسرتان می تواند به شما کمک کند تا زندگی مشترک خود را از لبه پرتگاه نجات دهید. اگر احساس می کنید که مشکلات زیادی در زندگی مشترک دارید و نمی توانید آنها را حل کنید بهتر است از یک مشاوره خانواده در این زمینه کمک بگیرید.

مشاوره خانواده تلفنی

 

 



:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 25 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

آیا به تازگی ازدواج کرده اید و نمی دانید چگونه باید رفتار کنید تا زندگی موفق و روابط سالمی داشته باشید؟ مسلما سال های اول ازدواج مخصوصا اولین سال آشنایی و شروع زندگی مشترک می تواند هم شیرین ترین سال زندگی شما باشد وهم پر استرس ترین سال. شروع زندگی مشترک آن هم بدون تجربه قبلی و پذیرش تغییرات اساسی در زندگی می تواند این دوران را کمی سخت و استرس آور کرده باشد. حتی گاهی برخی از زوجین در سال اول زندگی خود با مشکلاتی در زمینه افسردگی نیز دست و پنجه نرم می کنند. پس بسیار مهم است که بدانید چگونه باید این دوران را با موفقیت پشت سر گذاشت و اولویت های مهم در سال اول ازدواج کدام اند؟

مشاوران مرکز مشاوره تلفنی خانواده آویژه به دلیل  اهمیت بالای سال اول ازدواج در زندگی شما، به تحقیق و بررسی این موضوع پرداختند. اگر شما نیز به تازگی ازدواج کرده اید و به دنبال ساختن یک زندگی آرام و روابط سالم هستید پس مطالعه این مقاله جامع و کاربردی را از دست ندهید.

اولویت های سال اول ازدواج

اولویت ها در سال اول ازدواج

اگر بعد از عروسی و شروع زندگی مشترک احساس کردید کمی افسرده شده اید، اشکالی ندارد. این موضوع کاملا طبیعی است. درگیر تدارکات عروسی بودن، استرس برگزاری مراسم به نحو احسن، وضعیت مالی و ... همگی می تواند در ایجاد افسردگی برای شما نقش داشته باشد. مهم این است که اجازه ندهید این افسردگی کوچک به یک هیولا تبدیل شود و زندگی مشترک شما را تحت تاثیر قرار دهد.

علاوه بر زنده نگه داشتن عشق، اولویت های دیگری نیز وجود دارد که زوجین باید با آنها روبرو شوند. مهم ترین اولویت های سال اول ازدواج عبارتند از:

تصمیم بگیرید که پول خود را چگونه مدیریت کنید

در رابطه با اینکه می خواهید أمور مالی خود را جداگانه، مشترک و یا ترکیبی از حساب های جداگانه و مشترک مدیریت کنید، صحبت کنید. در هر صورت، هرگز دروغ نگویید. صداقت در اجتناب از درگیری بر سر پول کلیدی است.

نحوه انجام کارها و تقسیم وظایف را جدی بگیرید

تقسیم عادلانه کارهای خانه می تواند استرس را در خانه شما از بین ببرد و ازدواج شادی را برای شما تضمین کند. به خاطر داشته باشید که به احتمال زیاد مجبور خواهید بود هر از چند گاهی لیست کارها را دوباره ارزیابی کنید.

راه هایی برای گذراندن اوقات فراغت پیدا کنید

به یاد داشته باشید که زمان با هم بودن و وقت گذراندن با یکدیگر مهم است. به دنبال راه های سرگرم کننده ای باشید. که بتوانید با آن أوقات فراغت خود را پر کنید. شما باید راهکارهایی را بیابید که هم خودتان و هم همسرتان از انجام آن لذت ببرند.

برای رابطه جنسی وقت بگذارید

حتی زمانی که زندگی شلوغ و پرمشغله می شود، حفظ سلامت زندگی جنسی شما باید در اولویت باقی بماند. در حالی که اکثر زوج ها معمولاً هفته ای یک بار رابطه جنسی دارند. مهم است که بفهمید چه چیزی برای حفظ صمیمیت برای شما مفید است.

با همسرتان حد و مرز تعیین کنید

با همسرتان در مورد اینکه چه چیزی خوب است و چه چیزی خط قرمز شما است، صحبت کنید. به عنوان مثال، آیا آنها می توانند بدون اطلاع قبلی جایی بروند؟ یا انتظار دارید ابتدا با شما تماس بگیرند و سپس برای رفتن به مهمانی و .. برنامه ریزی کنند.

تفاوت ها را درک کنید

در حالی که ارزش های اصلی شما احتمالاً یکسان است. افکار و عقاید همسرتان ممکن است با شما متفاوت باشد. درک و احترام به این تفاوت ها به شما کمک می کند از قضاوت دوری کنید و رابطه خود را بهبود بخشید. به یاد داشته باشید که هیچگاه دو نفر نمی توانند از نظر تمام جنبه ها با یکدیگر یکسان باشند. پس انتظار نداشته باشید همسرتان همیشه آنگونه باشد که شما می خواهید. درک تفاوت ها و احترام گذاشتن به خواسته ها و نظرات همسرتان می تواند به ما کمک کند زندگی عالی داشته باشید.

مدیریت تعارضات را یاد بگیرید

در حالی که تعارض اجتناب ناپذیر است. نحوه برخورد شما با تعارضات می تواند تفاوت در ازدواج شما ایجاد کند. تمام تلاش خود را برای حفظ یک نگرش سازنده و احترام متقابل انجام دهید و مایل باشید که دیدگاه شریک خود را بشناسید. برای خواسته ها و نظرات او نیز احترام قائل شوید. سعی کنید بدون تعارض و کشمکش مشکلات را حل کنید.

در مورد انتظارات از یکدیگر صحبت کنید

از مسئولیت های خانه گرفته تا صمیمیت جنسی، مهم است که در مورد آنچه از شریک زندگی خود انتظار دارید صحبت کنید. همچنین به انتظارات و خواسته های همسرتان نیز متقابلا گوش دهید. به یاد داشته باشید که، انتظارات برآورده نشده یا غیر واقعی می تواند استرس قابل توجهی در رابطه شما ایجاد کند.

مهم ترین وظایف در سال اول ازدواج

سوالات متداول در مورد سال اول ازدواج

برخی از مهم  ترین سوالاتی که ممکن است در رابطه با سال های اول ازدواج برای افراد بوجود بیایند عبارتند از:

چرا سال اول ازدواج اینقدر سخت است؟

دلایل مختلفی وجود دارد که سال اول ازدواج می تواند سخت باشد. با این حال، اغلب به دلیل تغییرات زیاد در نحوه زندگی و تغییرات غیرمنتظره ای است که با نقش و مسئولیت جدید شما همراه است. همچنین به دلیل نبودن تجربه کافی برای گذراندن این دوره و انجام دادن مسئولیت های خود به نحواحسن این دوران می تواند سخت و همراه با مشکل باشد.

در سال اول ازدواج چه انتظاری باید داشته باشید؟

البته سال اول ازدواج برای هر زوج منحصر به فرد است. در حالی که همه ممکن است انتظار داشته باشند که سال اول ازدواج چیزی جز شادی و نشاط و عشق نباشد، گاهی اینگونه نیست. شما همچنین با یاد گرفتن زندگی جدید و نقش‌ های جدید، فراز و نشیب ‌هایی را نیز تجربه خواهید کرد.

در سال اول ازدواج چه چیزی یاد می گیرید؟

باز هم تجربه هر کسی در ازدواج متفاوت است. با این حال، برای بسیاری از زوج ها، سال اول ازدواج زمانی است که می توانید چیزهای زیادی درباره خود و همسرتان بیاموزید. این یادگیری از کار با یکدیگر برای مدیریت امور مالی، تقسیم کارها، درک تفاوت ها، مدیریت درگیری ها، تعیین مرزها، مدیریت انتظارات و موارد دیگر حاصل می شود.

چند زوج در سال اول ازدواج طلاق می گیرند؟

آمار روشنی از میزان طلاق در سال اول ازدواج وجود ندارد. اما بر اساس جدیدترین داده ها، متاسفانه بیش از 20 درصد از اولین ازدواج ها در پنج سال اول به طلاق ختم می شود.

اهداف واقع بینانه برای سال اول ازدواج چیست؟

تعیین اهداف ازدواج در نهایت به شما و شریک زندگیتان بستگی دارد. با این حال، هر چه که باشند، مهم است که به وضوح تعریف شده و واقع بینانه باشند تا بتوانید با هم به عنوان یک تیم روی آنها کار کنید.

داشتن یک ازدواج عالی

سخن آخر

اگرچه گفته می شود که یکی دو سال اول ازدواج سخت ترین سال ها است. اما اغلب به عنوان شادترین سال ها نیز یاد می شود. این سال ها می توانند زمان فوق العاده ای برای صمیمیت و کشف یکدیگر باشند. چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد یکدیگر وجود دارد و چیزهای زیادی برای بیان به یکدیگر وجود دارد. شما در سال اول ازدواج خود می توانید پایه و اساس یک شراکت مادام العمر و معنادار را بسازید. پس از کنار یکدیگر بودن لذت ببرید و عاشقانه زندگی کنید.

مشاوره تلفنی رایگان خانواده



:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 25 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

مسلما طلاق گرفتن و جدا شدن از همسر زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. تاثیرات منفی طلاق بر جسم و روان فرد بر کسی پوشیده نیست. ترک عادت متاهل بودن می تواند برای هر فرد به شدت طاقت فرسا باشد. اگر به تازگی از همسر خود طلاق گرفته اید، ممکن است خوشبختی برای شما بسیار دور به نظر برسد. اما باید گفت شاید در حال حاضر آینده روشنی را برای خود نبینید اما زندگی شاد پس از طلاق و خارج شدن از یک زندگی مشترک که پر از درگیری ها و تعارضات و آزار و اذیت است، می تواند برای شما بسیار نزدیک تر از آن چیزی باشد که تصور می کنید.

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به دلیل آسیب های فراوان طلاق در زندگی فردی و تحت تاثیر قرار دادن جسم و روان فرد، به مطالعه و تحقیق در رابطه با راه هایی برای ادامه زندگی پس از طلاق پرداخته اند. اگر شما نیز به دنبال ساختن یک زندگی جدید و شروع دوباره هستید پس مطالعه مقاله جامع و کامل زیر را از دست ندهید.

 

راه هایی برای ادامه زندگی پس از طلاق

ادامه زندگی پس از طلاق نیاز به همت عالی و صبر و تلاش شما دارد. اگر شما بتوانید جدایی و طلاق گرفتن خود را درک کنید و با امید فراوان برای ساختن یک زندگی شاد و موفق تلاش کنید، حتما موفق خواهید شد. مهم ترین نکاتی که بعد از طلاق باید به آن توجه کرده و رعایت کنید عبارتند از:

احساسات خود را بپذیرید

سعی کنید احساسات منفی خود را بپذیرید و آنها را رها کنید. تحقیقات نشان داده است که پذیرش احساسات خام خود پس از طلاق می تواند به شما کمک کند تا به طور مثبت به جلو حرکت کنید و سپس احساسات منفی خود را کاهش دهید.

از مشاور کمک بگیرید

بعد از آنکه طلاق گرفتید، بسیار مهم است که در مورد آنچه که اتفاق افتاده است بتوانید با کسی صحبت کنید. شما باید فردی را پیدا کنید که احساسات شما را درک می کند و می تواند با شما ارتباط سالم و مفیدی را برقرار کند. فردی که درک کند چقدر گذراندن این لحظات و تجربه طلاق می تواند دردآور بوده و برای شما بسیار دشوار است. بهترین فردی که هم علم و دانش نسبت به وضعیت روانی بعد از طلاق دارد و هم شما را به اشتباه قضاوت یا سرزنش نمی کند، مشاوره تلفنی خانواده است. مراجعه به روانشناس به شما کمک می کند احساس انزوا کمتری داشته باشید. همچنین به شما کمک می کند تا افکار و احساساتی را که ممکن است برای شما اضطراب ایجاد کند، حل کنید.

برروی دوست داشتن خود تمرکز کنید

به بیان ساده، باید قبل از اینکه شخص دیگری را دوست داشته باشید، خود را دوست داشته باشید. هیچ زمانی بهتر از اکنون برای مراقبت از خود و پرورش نیازهای شما وجود ندارد. از آنجایی که وضعیت روانی و سلامت جسمانی شما بر نحوه ظاهر شدن شما به عنوان شریک یا همسر تأثیر می گذارد، مهم است که ابتدا روی این موارد برای خودتان کار کنید.

چند هدف برای خود تعیین کنید

اکنون که وارد مرحله جدیدی از زندگی شده اید، زمان مناسبی است که برای خود اهداف مناسبی را مشخص کنید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید. ممکن است بخواهید مهارت های بیشتری را در زمینه شغل خود و یا هنرهایی که دوست دارید کسب کنید. شما می توانید با تهیه فهرستی از تمام کارهایی که از انجام آنها لذت می برید، شروع کنید. مثلا شاید شما برخی از فعالیت های زیر را دوست داشته باشید امتحان کنید.

نواختن موسیقی

رنگ آمیزی

مجسمه سازی

دویدن در میان جنگل

گذراندن یک روز در ساحل

بازدید از موزه ها یا گالری های هنری

رفتن به مسافرت

شرکت در فعالیت های خارج از منزل مانند پیاده روی، کوهنوردی، قایق رانی و ...

شاید فراموش کرده باشید که در سال های آخر رابطه خود از چه چیزهایی لذت می بردید. این علایق را دوباره زنده کنید و برای آنها وقت بگذارید.

 

خودتان را به عنوان یک پدر یا مادر تنها قبول کنید

اگر فرزند دارید، قبول کنید که شما اکنون یک والد تنها هستید و باید با قدرت بیشتری به سمت جلو حرکت کنید. این ممکن است سختترین قدم برای شما باشد. متاسفانه طلاق بر فرزندان شما در آینده تاثیر می گذارد. تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط خوب با والدین دیگر انجام دهید و هرگز در حضور فرزندانتان درباره آنها صحبت نکنید. بزرگ کردن فرزندان به تنهایی کار آسانی نخواهد بود. اما این موضوع نباید باعث شود که امید خود را از دست داده و سعی و تلاش نکنید. پس قبول کنید که شما یک پدر یا مادر تنها هستید که مسئولیت های بیشتری نسبت به قبل خواهید داشت و باید با همت و سعی و تلاش به جلو حرکت کنید.

انتظار از دست دادن تعدادی از دوستان خود را داشته باشید

وقتی طلاق می گیرید، طبیعی است که برخی روابط تیره می شود. اشکالی ندارد که برخی از دوستی ها را از دست بدهید. شما نمی توانید همان دوستانی را که قبل از طلاق داشتید حفظ کنید، اگر آنها به تصمیم شما احترام نگذارند یا از تصمیم شما حمایت نکنند.

هر چند وقت یکبار یک چیز خوب برای خود بخرید

به یاد داشته باشید که شما اکنون تنها هستید و ممکن است هدایایی را از طرف کسی دریافت نکنید. بهتر است هر چند وقت یکبار برای خود یک خرید خوب داشته بشاید تا روحیه شما تغییر کند. این کار شما را شاداب تر می کند و فکر و خیال را از شما دور خواهد کرد. پس سعی کنید با خودتان مانند یک دوست رفتار کنید. فعلا بهترین دوست و یا شریک زندگی خود باشید تا زمانی که شخص دیگری وارد زندگی شما شد که با شما خوب رفتار کند.

این احساس را که اشتباه کردید طلاق گرفتید، متوقف کنید

شاید به دلیل روان بهم ریخته گاهی احساس کنید طلاق شما بدترین اتفاقی است که تا به حال در زندگی شما رخ داده است. یا شما اشتباه کردید طلاق گرفتید و ...  اما واقعا باید یک قدم به عقب بردارید و آن را ارزیابی کنید. ممکن است نکاتی را در مورد خودتان یا حتی مهم ‌تر از آن در مورد همسرتان متوجه شوید. که به وضوح نشان میدهد که شما هرگز نمی توانستید زندگی خوبی در کنار هم داشته باشید. خوب است که برای رابطه خراب شده ناراحت باشید و یا احساسات خود را قبول کنید و آنها را نشان دهید. اما خوب نیست که خودتان را برای یک رابطه ناسالم که امیدی به آن نبوده، سرزنش کنید. هنگامی که این اتفاق می افتد، شما نه تنها خود را در سختی ها و دردهای غیر ضروری قرار میدهید، بلکه فرزندان و همه افراد را نیز تحت تأثیر قرار میدهید.

سخن آخر

اگر واقعاً با عواقب طلاق خود دست و پنجه نرم می کنید، به دنبال کمک گرفتن از یک مشاور خوب باشید. به یاد داشته باشید که تصمیم برای پایان دادن به ازدواجتان به سادگی گرفته نشده است. پس از سالها تلاش، صحبت و مشاوره به وجود آمد. اگر رابطه تان درست نشد، شکست خورده نیستید. اگر بتوانید سخت ‌ترین زمان‌ ها را بگذرانید، چیزهای خوبی در آینده پیش رو دارید. مهمتر از همه این است که به عنوان یک فرد شاد و سالم بعد از طلاق بتوانید به زندگی خود ادامه بدهید. مشاوره خانواده تلفنی

مرکز مشاوره روانشناسی آویژه



:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 24 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

آیا شما نیز دوست دارید که تمام توجه همسرتان برای شما باشد؟ آیا با ناز کردن برای شوهر، آنچه که می خواهید را بدست می آورید؟ اکثر زنان و یا بهتر است بگوییم همه زنان دوست دارند که شوهرانشان به آنها توجه کرده و همیشه آنها را بپرستند. آنها دوست دارند که شوهرانشان خریدار نازهای زنانه آنان باشند و به همسر خود به شدت اهمیت بدهند. ناز کردن برای شوهر را تا حدودی هر زنی بلد است. اما سوال اینجا است که چیکار کنم شوهرم نازم بکشه؟

مشاوران مرکز مشاوره خانواده آویژه به بررسی این موضوع پرداخته و به شما کمک کرده اند تا کاری کنید که شوهرتان ناز شما را بکشد. اگر شما نیز می خواهید همیشه مورد لطف و نوازش همسرتان قرار بگیرید و دائم برای او ناز کنید، پس مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

راهکارهایی برای ناز کشیدن شوهر

مسلما با گذشت زمان، زندگی مشترک شما از هیجان های اولیه خود دور می شود. توجه به یکدیگر و عشق و علاقه نشان دادن طبیعی شده و با زندگی واقعی تطبیق داده می شود. شما و همسرتان آهسته آهسته آنقدر به هم عادت می کنید که دیگر ناز و نوازش را یک عادت می دانید و حتی ممکن است گاهی از آن فاصله بگیرید. بسیاری از زنان به دنبال راهکارهایی برای ناز کردن برای شوهرانشان هستند و هر بار با ترفندهای مختلفی اجازه نمی دهند که زندگی آنها یکنواخت شده و از هیجانی بودن و عشق و علاقه فاصله بگیرد. ناز کشیدن شوهر می تواند زن را به زندگی امیدوارتر کرده و به او قدرت مدیریت و کنترل خانواده را بدهد. پس این مهم است که شوهرتان علاوه بر اینکه به نیاز های مادی شما و خانواده اهمیت می دهد، به نیازهای روحی و روانی شما نیز اهمیت بدهد.

برای اینکه شوهرتان ناز شما را خریدار باشد باید چه کرد؟ بهترین راهکارها برای موضوع عبارتند از:

لباس های زیبا بپوشید

اگر می خواهید ناز شما خریدار داشته باشد، پس علاوه بر ناز کردن برای همسر به ظاهر و لباس های خود اهمیت بدهید. پوشیدن لباس های زیبا و اهمیت دادن به ظاهر می تواند شما را دلرباتر کرده و باعث شود همسرتان به سمت شما آمده با نوازش موهایتان و یا در آغوش گرفتن شما، ناز کشیدن همسر را انجام دهد.

لطافت زنانه داشته باشید

زنانی که به شدت رفتارهای مردانه دارند و از لطافت زنانه داشتن دوری می کنند، ناز کردن را بلد نیستند. همچنین این زنان نمی توانند به گونه ای رفتار کنند که همسرشان ناز آنها را بکشد و به آنها اهمیت بدهد. برخی از زنان به دلیل داشتن کارهایی با روحیات مردانه، دیگر نمی توانند مانند دیگر خانم ها لطافت زنانه را داشته باشند. اگر شما نیز در حرفه مردانه و زمخت فعالیت دارید، سعی کنید اجازه ندهید که کار شما بر رفتار و ویژگی های زنانه شما تاثیر بگذارد. به دبنال این باشید که رفتارهای زنانه خود را حفظ کنید و به حرف زدن مانند مردان و یا رفتار کردن مانند آنها عادت نکنید.

شما می توانید در مهمانی های زنانه حضور فعال داشته باشید تا فراموش نکنید ناز کردن، لطیف بودن و نرم و آرام بودن جز ویژگی های اصلی زنان است. این درست است که زنان نیز می توانند مانند مردان سرسخت باشند. اما سرسخت بودن زنان باید در کنار لطافت زنانه آنها باشد تا معنا پیدا کند. در غیر این صورت آنها نمی توانند به نیازهای ظریف و لطیف زنانه خود پاسخ مناسب بدهند.

کمی لوس شوید

اگر می خواهید شوهرتان ناز شما را بکشد و به شما توجه کند. می توانید کمی لوس شوید. سر به سر او بگذارید و با لوس بازی هایی که نه افراطی هستند و نه کم، شوهرتان را مجذوب کنید. لوس بودن تا حدودی می تواند باعث شود که شوهرتان به سمت شما جذب شود و ناز کشیدن را یاد بگیرد. مثلا اگر برای شما سخت است درب بطری را باز کنید می توانید با صدایی بچگانه از همسرتان بخواهید درب را باز کند و از او تشکر کنید. یا به هر روشی و در هر موقعیتی که احساس می کنید مناسب است، از لوس شدن برای رفتن در آغوش همسر و یا ناز کشیدن شوهر استفاده کنید.

ناز کردن را بلد باشید

برای اینکه شوهرتان ناز شما را خریدار باشد، شما باید ناز کردن بلد باشید. اگر می خواهید همسرتان دائم به دنبال ناز کشیدن باشد اما خودتان هیچ کاری نکنید. مسلما نتیجه درستی نخواهید گرفت. ابتدا شما باید ناز کردن برای شوهر را بلد باشید. همچنین آن را به نحوی تاثیر گذار انجام دهید. راه های مختلفی برای ناز کردن وجود دارد. شما می توانید راه حل مناسبی که برای همسرتان نیز مهم است را بیابید. با ناز کردن برای همسر، ناز کشیدن او را مشاهده کنید.

رمانتیک باشید

یاد بگیرید که رفتارهای رمانتیک گونه داشته باشید تا همسرتان نیز خریدار ناز شما باشد. از سوپرایز کردن های شوهر و یا صرف یک شام عاشقانه غافل نشوید. رمانتیک بودن می تواند به شما کمک کند تا برای شوهر خود ناز کنید و او نیز پاسخ مناسبی به نازهای شما بدهد.

با شوهرتان صبت کنید

گاهی مردها نمی دانند که باید چگونه رفتار کنند و یا چه عملکردی در برابر همسر خود داشته باشند. بسیاری از مردان خبر ندارند که زنان عاشق ناز کردن و ناز خریدن شوهرانشان هستند. پس قبل از اینکه از آنها توقع ناز کشیدن داشته باشید. در این باره با او صحبت کنید. به او بگویید که گاهی نیاز دارید به شما توجه ویژه ای داشته باشند. در آغوش بگیرند و موهایتان را نوازش کنند و به هر طریقی ناز کشیدن از همسر را بلد باشند.

به آنها ناز کشیدن را یاد بدهید

برخی از مردان اصلا ناز کشیدن را بلد نیستند. آنها در خانواده ای بزرگ شده اند که والدین آنها نسبت به هم مهربانی کردن و عشق و علاقه نشان دادن را نداشته اند. یا حداقل در جمع و در کنار فرزندان این گونه رفتار نمی کردند. آنها ناز کردن مادرشان برای پدر و ناز کشیدن پدر از همسر را ندیده و بلد نبوده اند. پس سعی کنید به آنها یاد بدهید که چه باید بکنند و چگونه ناز همسر را خریدار باشند.

سخن آخر

ناز کردن برای شوهر می تواند برای شما آسان باشد. اما ناز کشیدن مردان گاهی می تواند سخت باشد. مرد مطابق با روحیه خود و ویژگی هایی که دارد شاید نداند که چگونه باید خریدار ناز همسر خود باشد. پس سعی کنید اگر همسرتان خریدار نازهای شما نبود. عصبانی نشوید و در آرامش کامل دلیل این موضوع را متوجه شوید. اگر او بلد نبود و نمی داند چگونه باید این کار را انجام دهد. به او یاد بدهید و آنچه را که از او انتظار دارید بیان کنید. مسلما با تلاش و صبوری شما می توانید ناز کشیدن را به شوهر خود یاد بدهید.

منبع: مشاوره خانواده تلفنی 

 



:: بازدید از این مطلب : 275
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

طغیان نافرمانی بخشی طبیعی از دوره نوجوانی و بزرگ شدن فرزند شما است. نوجوانان با شورش علیه اقتدار، عقاید و ترجیحات والدین بیچاره سعی می کنند خود را به عنوان فردی متمایز از والدین خود نشان دهند. یکی از جنبه‌های مهم نوجوان بودن، فرآیند ایجاد حس هویت شخصی منحصر به فرد است. این فرآیندی که روانشناس نوجوان به آن جداسازی شخصیت نوجوان می‌گوید.

اما درک کردن چرایی و عادی بودن عصیان و نافرمانی و سرکشی یک نوجوان برای والدین دشوار است. به خصوص اگر والدین و فرزندان اولویت ها، ارزش ها و انتظارات متفاوتی از یکدیگر داشته باشند. به قول معروف حالا بیا و درستش کن????????

5 نشانه یک نوجوان سرکش

رفتارهای خود تخریبی و خود ویرانگر????????

انجام ندادن تکالیف مدرسه برای مدت طولانی????????

نوشیدن الکل و آزمایش مواد مخدر????????

زیر پا گذاشتن قوانین و حتی قوانین جامعه????????

درگیر شدن در فعالیت های با ریسک بالای فیزیکی، مانند ورزش‌های شدید یا سایر فعالیت‌های خطرناک.????????

راهکار برای برخورد با نوجوان سرکش و یاغی

چرا نوجوانان سرکش هستند؟

چرا نوجوانان علیه شما شورش می کنند؟ مطالعات مرکز مشاوره نوجوان آویژه نشان داده است که بسیاری از عوامل ژنتیکی و محیطی در سرکشی نوجوانان نقش دارند. با درک این عوامل، والدین می توانند به راحتی به چالش های نوجوانان حرف گوش نکن خود رسیدگی کنند.

شورش نوجوانان نوعی رفتار توجه طلبانه است.

به عنوان مثال، آنها ممکن است به توجه والدینشان به خواهر و برادرهای کوچکتر حسادت کنند.

  1. عدم رشد عصبی لوب فرونتال در نوجوانان منجر به قضاوت نابالغ و تکانشگری بیشتر می شود.
  2. اضطراب اجتماعی یکی دیگر از دلایل یاغی گری نوجوانان است، به ویژه اگر نوجوانان احساس کنند که کنار گذاشته شده اند و انزوا را تجربه کنند.
  3. فشار همسالان می تواند منجر به رفتارهای آسیب زننده شود، از جمله سوء مصرف مواد و رفتارهای جنسی پرخطر.
  4. همانطور که نوجوانان تغییرات فیزیکی زیادی را تجربه می کنند، نوسانات خلقی هورمونی ناشی از آن ممکن است روندهای شورش نوجوانان را تقلید کند.

برخورد با کودک یا نوجوان سرکش

نکاتی برای برخورد با کودک یا نوجوان سرکش باید بدانید

یافتن بهترین رویکردها برای نحوه برخورد با یک نوجوان سرکش کار آسانی نیست. در اینجا چند نکته برای برخورد با یک کودک سرکش و در عین حال احترام به نیاز آنها به استقلال و خودمختاری آورده شده است.

۱. مجموعه ای واضح از قوانین و انتظارات خانواده را ایجاد کنید. وقتی نوجوانان قوانین اساسی را درک کنند، به احتمال زیاد انتظارات را برآورده می کنند.

۲.با پرسیدن سوال و گوش دادن بر ارتباط صادقانه با فرزند نوجوان خود تمرکز کنید. اگر یک نوجوان احساس کند شنیده می شود، احتمال بیشتری دارد که حرف دلش را بزند. اگرچه بسیاری از نوجوانان سرکش کم حرف هستند، اما می توان بر دیوارهای سکوت غلبه کرد. همدلی در ایجاد پل های ارتباطی با یک نوجوان بسیار مفید است.

۳. خطوط قرمز خود را انتخاب کنید و صبر داشته باشید. والدین باید در مورد آنچه واقعاً مهم است فکر کنند که از چه چیزی می توانند کوتاه بیایند. هیچ کس صبر ایوب ندارد، اما به خود یادآوری کنید که در هنگام کار در این موقعیت های دشوار صبور باشید.

۴. برای جستجوی کمک و پشتیبانی حرفه ای مشاوره نوجوان به فکر باشید. بسیاری از خانواده ها تمایلی به پذیرش مشکلات فرزندشان ندارند. با این حال، ترکیب کمک های حرفه ای می تواند نقطه عطفی در بهبودی و هماهنگی بیشتر دردسرهای خانواده باشد.

نشانه های سرکشی نوجوان را بشناسید.

نافرمانی نوجوانان شامل بسیاری از رفتارها و "علائم هشداردهنده" است که به شما امکان می دهد متوجه شوید که فرزندتان به حرفتان گوش نمی دهد.

مراقب کاهش نمرات او باشید

مشکل نوجوان خود در در مدرسه بررسی کنید

خلق و خوی منفی و بیشتر عصبی شدن او را جدی بگیرید.

نوجوان شما احتمالاً با نافرمانی و یاغی گری های کوچک شروع می‌کند تا محدودیت‌های بیشتری را باید انجام دهد یا نباید انجام دهد را زیر پا بگذارد.

نشانه های سرکشی نوجوان

بیش از حد سختگیری نکنید

زیاد سختگیر نباشید زیرا ممکن است بهانه ای به نوجوان یاغی خود بدهید تا رفتار خود را مثلا برای استقلال توجیه کند. عصیان کردن علیه والدینی که زیاد سختگیر نیست واقعاً سخت است زیرا بهانه ای وجود ندارد برای توجیه سرکشی!!.

سخت گیی های جزئی همیشه بهترین روش برای رفتار با نوجوان سرکش است. اما گاهی اوقات مجبورید وارد درگیری با فرزند سرکش خود نشوید. در این مواقع به نوجوان خود کمی فضا بدهید. اجازه دهید فکر کند تا حدودی می تواند نگاه و فضای شخصی خود را تغییر دهند.

 در مقابل سرکشی به راحتی تسلیم نشوید

تسلیم نشوید. هنگامی که به نوجوان سرکش خود می گویید کاری را انجام بده یا نده، اجازه ندهید بدون دلیل قانع کننده از آن کار اجتناب کنند.

در همان حالی که نباید سختگیر باشید، پس از اینکه رفتاری را مشخص کردید باید مصمم باشید که فرزندتان آن را انجام دهد.

اگر قرار بود نوجوان شما یک ساعت پیش سطل زباله را بیرون ببرد. اما هنوز به هر دلیلی این کار انجام نشده است. مهم است که آنها را مجبور به انجام این کار بکنید. تسلیم این سرکشی های جزئی نشوید. زیرا آنها زمینه را از این سرکشی های کوچک برای نافرمانی های دیگر شروع می کنند.

دلایل نافرمانی نوجوان

دلایل نافرمانی نوجوانتان را بررسی کنید

توجیه های فرزندتان را برای سرکشی و گوش ندادن به حرف تان را بررسی کنید. آنها ممکن است دلایلی برای تمایل به انجام یا انجام کاری داشته باشند که شما به آن فکر نکرده اید. اگر منطق درستی دارند، انعطاف پذیر باشید.

از تغییر نظر خود نترسید یا به نوجوان خود بگویید برای فکر کردن در مورد آن باید صبر کنند.

دلیلی برای پنهان کاری باقی نگذارید

به نوجوان خود فضایی برای استقلال بدهید. دروغ گفتن و پنهان کردن چیزها، اقدامات کوچکی هستند که نشان می دهند که فرزندتان آماده شورش های بزرگتری هستند.

نباید به فرزندتان خود فضایی بدهید که برای دروغ گفتن یا پنهان کردن چیزها از شما، توجیهی داشته باشد.

روش های برخورد با نوجوان سرکش و یاغی

قوانین خود را مبهم تعریف نکنید

قوانین روشنی برای پیروی کردن تعیین کنید. نوجوان شما هرگز نباید بتواند ادعا کند که منظور شما را از قوانین نمی‌دانستند.
با این حال، از تعیین قوانین برای چیزهایی که احتمالاً محدودیت های نوجوان شما را در نظر نخواهند گرفت خودداری کنید. شما نباید برای فرزند خود قوانینی ترسیم کنید که قادر به انجام آن نباشد.

روش تربیتی مشخصی را برای فرزندتان تعیین کنید

تصمیم بگیرید که با نوجوان خود چه کنید. مشغول نگه داشتن آنها راه خوبی برای جلوگیری از ریشه دواندن هر گونه امیال سرکش است. سعی کنید نوجوان شما وقت اضافی برای تلف کردن نداشته باشد.

شغل (داوطلبانه یا با حقوق)، ورزش و سایر فعالیت های وقت گیر روش های خوبی هستند.

اگر نوجوان شما به تلاش شما برای پر کردن وقتش در نوجوانی توجهی نشان نمی دهد، فقط باید به او اجازه دهید خود راهش بیابد.

اجازه دهید نوجوان شما در خارج از خانه دچار مشکلات متوسطی شود. هنگامی که مدرسه آنها را برای خرابکاری یا اینکه آنها از کلانتری به شما زنگ می زنند که یک کار بد انجام داده اند، دیگر یاغی بود برای آنها سرگرم کننده نخواهد بود.

منبع :



:: بازدید از این مطلب : 307
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

 

مشاوره تلفنی خانواده آویژه

خانواده درمانی: تمام آنچه نیاز است شما باید بدانید.

مشکلات خانوادگی اغلب، پیچیده، عمیق و دردناک هستند. اعضای خانواده هم می توانند خودشان جزئي از راه حل مشکل باشند و هم دردسرساز باشند!. اما در حالت ایده آل، خانواده، بهترین مجموعه ای است که در آن می توانیم بهترین و واقعی ترین شخصیت خودمان را بسازیم.

هدف مشاوره خانواده تلفنی رایگان ایجاد خانواده های شاد است. مشاوران خانواده هم از ما حمایت می کنند و هم به رشد ما کمک می کنند. مشاوره خانواده زمانی که شما احساس آسیب پذیری می کنید، سعی می کنند احساس امنیت را برای شما فراهم کنند. همه انسان ها دلشان میخواهد یک خانه گرم و صمیمی داشته باشند. اما دستیابی به این هدف همیشه آسان نیست. گاهی اوقات مشکلات خانوادگی بسیار سخت است. در این لحظات حساس مشاوره خانواده تلفنی باید توانایی ارتباط متفکرانه و توانایی دیدن مشکلات از منظرهای مختلف را داشته باشد. اینها مهارت هایی نیستند که همه افراد به طور طبیعی آن را داشته باشند بلکه مهارت هایی است که نیازمند تجربه بالینی است. گاهی اوقات برای بهبود مشکلات خود باید تصمیم  بگیرید که مشاوره خانواده مراجعه کنید.

مشاوره خانواده تلفنی رایگان می تواند به درمان مشکلات شما کمک کند. مشاوارن خانواده دارای مجوز برای راهنمایی عزیزانی که در ارتباطات خود با یکدیگر مشکل دارند آموزش دیده اند. مشاوران خانواده مرکز مشاوره آویژه راه حل های موثری  برای ایجاد یک خانواده شاد ارائه می کنند و می توانند دانش خود را از طریق جلسات مشاوره محرمانه و بدون قضاوت با شما به اشتراک بگذارند. اگر برای تقویت پیوندهای خانوادگی خود به کمک مشاوره و روانشناس خوب نیاز دارید، درمانگران ازدواج و خانواده دارای مجوز آویژه برای کمک به همه شما آماده هستند. در بخش های زیر می توانید اطلاعات بیشتری در مورد نحوه مشاوره خانواده تلفنی رایگان بخوانید.

مشاوره خانواده چیست؟

خدمات مشاوره خانواده رایگان اشکالی از گفتگو درمانی هستند که به دنبال کمک به خانواده هایی است که به دنبال بهبود ارتباطات، حل تعارضات و در نهایت تقویت روابط خود هستند. مشاوره رایگان خانواده توسط روانشناسان واجد شرایط و مشاوران حرفه ای دارای مجوز و مددکاران اجتماعی بالینی مجاز که آموزش های گسترده ای در زمینه پویایی خانواده و گروه درمانی دارند، انجام می شود. مشاوران خانواده اغلب توسط سازمان نظام روانشناسی و اداره بهزیستی تایید صلاحیت می شوند.

جلسات مشاوره خانواده رایگان معمولا کوتاه مدت و متمرکز بر رسیدن به یک راه حل است. اکثر خانواده ها در 12 جلسه یا کمتر به اهداف درمانی خود می رسند.

چه کسانی در جلسات مشاوره خانواده شرکت می کنند؟

جلسات مشاوره خانواده معمولاً همه اعضای خانواده را شامل می شوند. خواه آنها والدین و فرزندان، پدربزرگ و عمه، خواهر و برادر خوانده، خواهر و برادر یا هر گروهی از افراد دارای روابط نزدیک باشند.

مشاوران خانواده برنامه‌های درمانی خود را بر اساس مشخصات، مسائل و مشکلات منحصر به فرد هر خانواده طراحی می‌کنند. برخی از جلسات خانواده درمانی ممکن است یک گفتار درمانی ساده باشند، که در آن همه به نوبت در چارچوب نظرات مشاور صحبت می کنند و روانشناس به آنها گوش فرا می دهد. سایر جلسات ممکن است شامل بازی‌ درمانی یا تمرین‌هایی برای کمک به شکستن یخ رابطه یا کسب بینش درباره مشکلات باشد.

مرکز مشاوره آویژه

 

مشاوره خانواده تلفنی رایگان چه می کند؟

مزایای خانواده درمانی در چیست؟ اعضای خانواده معمولاً ارزش زیادی برای حل مشکلات خود در کنار یک روانشناس با تجربه قائل می شوند. چرا؟ زیرا یک شخص ثالث بیرونی اغلب می تواند به نقاط کور مشکلات اشاره کند و به شما کمک کند منبع نهایی چالش های خود را شناسایی کنند. اما مشاوران خانواده فقط مشکلات را مشاهده نمی کنند. آنها همچنین در یافتن راه حل به شما کمک می کنند.

برخی از راه حل های خانواده درمانی منحصر به موقعیت های خاص است و برخی دیگر کلی تر هستند. به عنوان مثال، برخی از مزایای رایج مشاوره خانواره رایگان شامل موارد زیر است:

۱.مهارت های ارتباطی بهبود یافته است

۲.کاهش تعارض

۳.استرس و اختلال عملکرد کمتر

۴.رفتارهای بهبود یافته

۵.مرزهای سالم تر

۷.مهارت های مقابله ای و تاب آوری بهبود یافته است

۸.رشد همدلی و شفقت

بهبود روابط خود با عزیزانتان همچنین می تواند منجر به بهبود در سایر زمینه های عملکرد زندگی شما شود. روابط معنی دار و ایمن باعث افزایش رفاه کلی انسان می شود. و آموختن اینکه چگونه باید خود و دیگران را دوست داشته باشید ، درسی است که می توانید در طول زندگی خود بیاموزید.

مشاوره خانواده تلفنی رایگان ۲۴ ساعته

 

3 هدف مشاوره خانواده چیست؟

افراد به دلایل مختلف به دنبال بهبود روابط خانوادگی خود هستند. در واقع، یک مشاوره خانواده معمولاً درمان را با پرسیدن اهداف مشاوره از مراجع شروع می کند. اهداف مراجع ممکن است از «من می‌خواهم خواهر بزرگم مرا در برنامه‌های بازی‌اش قرار دهد» تا «می‌خواهم پدرم را به خاطر ترک ما در زمانی که به مواد مخدر معتاد شده بود ببخشم» متغیر باشد.

اعضای خانواده ممکن است در مورد مسائل بسیار خاص یا در مورد عملکرد کلی به کمک مشاوره خانواده نیاز داشته باشند. اما خانواده درمانی سه هدف اصلی دارد:

۱. آموزش دادن

یک مشاوره خانواده می تواند به سوالات زیر پاسخ دهد:

موضوع مشکلی که با آن مواجه هستید، چیست؟

چگونه این مشکل ممکن است بر سایر اعضای خانواده تأثیر بگذارد؟

راه‌های قبلی شما برای واکنش به مشکل چیست؟

دلبستگی ایمن چیست و چگونه می توان به آن دست یافت؟

مرزهای رابطه سالم چیست؟

گوش دادن فعال چیست؟

۲. برای مشاوره

یک مشاوره خانواده رایگان از مداخلات درمانی مختلف برای کمک به مراجعان برای تأیید اعتبار و حمایت از یکدیگر استفاده می کند.

۳. برای تقویت و بهبود

یک مشاوره خانواده رایگان به مراجع کمک می کند تا پیوندهای عمیق تر، مهارت های ارتباطی بهتر، انعطاف پذیری درونی و راهبردهای مقابله ای را که برای مدیریت عوامل استرس زای خانواده، به کار بگیرد.

مشاوره خانواده برای مشکلات گسترده ای کاربرد دارد! اما در عمل، اغلب افراد با اهداف خاصی مانند موارد زیر به سراغ خانواده درمانی می روند:

  • برای شفا یا آشتی دادن
  • برای کاهش درگیری و تنش
  • برای حل مشکلات فوری یا عبور از یک مانع خاص
  • برای بهبود مهارت های حل مسئله طولانی مدت
  • بخشیدن خیانت، یا طلب بخشش
  • برای ایجاد مرزهای سالم رابطه
  • برای مدیریت خشم
  • برای ایجاد یا بازسازی اعتماد
  • برای کشف سوء تفاهم ها
  • برای جلوگیری از درگیری در آینده
  • برای یافتن حمایت فردی
  • برای درک و مدیریت یک موضوع بهداشت روانی در خانواده
  • احساس دوست داشتن و قدردانی کردن
  • تا زمان بیشتری را با شریک زندگی خود بگذرانیم
  • همسرم مسئولیت بیشتری به عهده بگیرد
  • برای مدیریت و بهبود غم و اندوه یا تروما
  • برای مدیریت یک مشکل خانوادگی بزرگ مانند طلاق
  • برای تشخیص و بهبود ناسازگاری های خانواده

شماره مشاوره خانواده تلفنی رایگان 24 ساعته

 

یکی از گزیته های مشاوره خانواده تلفنی رایگان 24 ساعته سازمان بهزیستی است که شماره آن ۱۴۸۰ به صورت شبانه روزی است. شما می توانید در صورت نداشتن بیمه یا هزینه های خدمات درمانی روانشناسی از این شماره کمک بگیرید.
 
 
منبع: مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه
 

 

 


:: بازدید از این مطلب : 289
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مریم هاشمی

روانشناسی خیانت (psychology of betrayal)
روانشناسی خیانت یکی از شاخه ها و زمینه هایی از علم روانشناسی است که عموم مردم با آن سر و کار دارند . روانشناسی خیانت به خیانت در ابعاد گسترده میپردازد و محققانی که در این زمینه فعالیت میکنند به موارد و مسائل مربوط به این مطلب به طور گسترده میپردازند . روانشناسی خیانت گاهی ریشه را در ضعف زوجین در ارتباط سازی مطرح میکند .گاهی فرهنگ و ضعف در این زمینه بعوان مشکل اصلی در روانشناسی خیانت مورد بررسی قرار می گیرد . روانشناسی خیانت موضوعات و موارد مرتبط با مسائل مالی و عواقب مشکلات مالی در به وجود آمدن خیانت نیز میپردازد . از دیگر مواردی که روانشناسی خیانت به آن میپردازد مهم بودن کیفیت رابطه جنسی در زندگی زناشویی است و این شاخه از روانشناسی کمک شایانی در بهبود این موضوع به افراد میکند که در ادامه به صورت کامل تر به این موارد میپردازیم .

روانشناسی خیانت زنان (psychology of betrayal of women)
روانشناسی خیانت زنان به مشکلات خیانت و موضوعات پیرامون آن در خصوص زنان میپردازد . روانشناسی خیانت زنان بیشتر مباحثی را مطرح میکند که روی صحبتشان با مردا است . برای مثال میتوان به موضوع کمبود محبت و تاثیر آن در خیانت زنان اشاره کرد . روانشناسی خیانت زنان تاکید میکند که زنان در برابر عدم وجود رابطه حسی قوی در زندگی زناشویی ممکن است روی به خیانت بیاورند . بنابراین نکاتی را به مردان گوش زد میکند تا توجهشان به این مسئله ازبین نرود . همچنین روانشناسی خیانت زنان میتواند برنامه های مدونی را برای مردان ارائه کند . مردان درصورت رعایت نکاتی که در این برنامه ها آورده شده است میتوانند به راحتی رابطه زناشویی خود را مدیریت کنند و همسرشان را از انواع آسیب های خیانت محافظت کنند .

 

روانشناسی خیانت مردان (psychology of betrayal of men)
روانشناسی خیانت مردان نیز به اتفاقات زمینه ساز خیانت برای مردان اشاره میکند و آنها را توصیف میکند . بررسی شرایط روحی و روانی مردان بسیار متفاوت تر از زنان است . ممکن است انجام عملی یا برعکس انجام ندادن آن برای زنان اصلا مهم نباشد اما برعکس زندگی روانی مردان را تحت تاثیر قرار دهد . روانشناسی خیانت مردان برنامه ها و نکاتی را بیان میکند که اگر زنان آنها را یاد بگیرند و به کار ببندند میتوانند از اتفاق تلخ و مضری مثل خیانت جلوگیری کنند . در صورت بروز این اتفاق نیز این شاخه از روانشناسی راههایی برای اطمینان از وقوع آن و همچنین پیشنهاداتی برای اینکه چگونه با این موضوع مقابله کنیم به ما ارائه میکند . روانشناسی خیانت مردان همچنین از بروز بسیاری از سوءتفاهم ها جلوگیری می کند و باعث می شود که خیلی از زوجین با ی کم دیگر به چالش و کشمکش کشیده نشوند .

اهمیت روانشناسی خیانت
اهمیت روانشناسی خیانت به این دلیل که به موضوعاتی میپردازد که عموم مردم با آن در زندگی اجتماعی و شخصی سروکار دارند میتواند بسیار زیاد باشد . اگر بخواهیم بیشتر به اهمیت روانشناسی خیانت پی ببریم بهتر است به برخی از کاربرد های آن توجه کنیم .

 

کمک به افراد برای این که بتوانند در مورد خیانت طرف مقابل بهتر قضاوت کنند .
کمک به اشخاص برای این که خود را در برابر هیجانات منفی حاصل از خیانت طرف مقابل کنترل کنند .
آموزش به منظور پیشگیری از وقوع خیانت بین زن و شوهر .
کمک به مراجعان برای گرفتن بهترین تصمیم در زمان پس از اثبات خیانت انجام شده توسط زن یا شوهرش . گاهی اوقات افراد به این دلیل که بسیار آشفته هستند و نمیتوانند خودشان را کنترل کنند تصمیمات عجولانه ای میگیرند که بعد از آن پشیمان می شوند . مثلا اقدام به جدایی میکنند .
نظریات روانشناسی خیانت (psychological theories of betrayal)
نظریات روانشناسی خیانت بر پایه تحقیق در ابعاد مختلف أین شاخه از روانشناسی طرح ریزی شده است . نظریات روانشناسی خیانت به بررسی راههای علمی و کاربردی برای جلوگیری از بروز خیانت بین زوجین میپردازد و نکات آموزشی بسیاری برای گرم نگه داشتن زندگی و داشتن عشق بیشتر در در رابطه زناشویی را آموزش می دهد . را های تشخیص خیانت موضوع دیگری است که در این حیطه بررسی میشود . مردان و زنان هرکدام نسبت به ویژگی‌های جنسیتی خود در زمان خیانت نشانه هایی را از خود بروز می دهند  که میتوان با درک آنها به صورت هوشیاار تر با این مسئله برخورد کرد . بنابراین آشنایی هرچند اندک با این نظریات نمیتواند تاثیر مثبت زیادی در روند زندگی زناشویی ما داشته باشد .


تعریف از خیانت (definition of betrayal)
خیانت زن به شوهر در نگاه اول شاید فقط خیانت جنسی برداشت شود . یعنی زن در خفا با مرد دیگری معاشقع دارد یا رابطه جنسی کامل را با او برقرار میکند . اما این تفکر اشتباه است . خیانت زن شوهردار میتواند به گونه های دیگر هم صورت بگیرد . وقتی با برخی از زنانی که خیانت آنها اثبات شده است سخن می‌گوییم ، به ما میگویند من به شوهر خود خیانت نکرده ام . فقط با یک مرد دیگر که به من محرم یا وابسته نبوده از لحاظ احساسی در گج بری شده ام . آن مرد حتی به من دست هم نزده بنابراین من خیانت نکرده ام . وقتی که این سخنان در جلسه مشاوره خانواده ابراز میشود روانشناس باز هم تشخیص خود را بر خیانت به همسر قرار میدهد . چرا که او به اعتماد احساسات و عواطف همسر خود خیانت کرده است .

چند نوع خیانت
در تعریف خیانت از دید مشاوره خیانت میتوانیم به این نکته اشاره کنیم که : خیانت یعنی رابطه پنهانی و فراتر از حد معمول یک فرد متاهل با کسی که همسر قانونی او نیست . برای مثال زن خیانتکار با مردی به جز شوهر خودش رابطه جنسی برقرار میکند . یا آنکه خیانت به شوهر به این صورت انجام میشود که زن مال و پول شوهر خود را بدون اطلاع آن و در خفا برای رابطه فرازناشویی خود و برای یک مرد دیگر خرج میکند که بعنوان خیانت مالی شناخته میشود . از نشانه های خیانت زنان میتوان به این نکته اشاره کرد که زنان خیانت کار دیگر ابراز احساساتی به شوهر خود نمیکنند و کم کم دچار طلاق عاطفی میشوند . این نوع رفتار نیز خیانت به عواطف شوهر محسوب میشود و اصطلاحا به آن خیانت عاطفی گفته میشود .

نحوه کار مشاور
زمانی که افراد برای حل مشکل خود مشاوره خانواده و روانشناسی را انتخاب می‌کنند در مورد حل مسائله خود در روند مثبت قرار میگیرند . چه مشاوره در مورد خیانت زن باشد و چه مشاوره در مورد خیانت شوهر تفاوتی نمیکند ، بنا به داستان منحصر به فردی که هر زوج برای خودش ممکن است داشته باشد روانشناس برنامه ةنها را مشخص میکند . برای مثال گاهی خیانت زنان متاهل به أین دلیل است که از نظر جغرافیایی از شوهر خود دور هستند . دور بودن زن و شوهر از هم بدون شک میتواند در رابطه آنها تاثیر منفی داشته باشد . شاید هم دلیل بروز خیانت بی کیفیتی در رابطه جنسی باشد  . یک روانشناس قطعا برای هر یک از این دو دلیل درمان های متفاوتی درنظر میگیرد و هر برنامه بسته به نیاز زوجین میتواند کوتاه مدت یا بلند مدت باشد .


خیانت مرد به زن
خیانت مرد به زن در رابطه های زناشویی معمولا دو برابر بیشتر از خیانت زنان به مردان است . خیانت مردان متاهل نیز مانند زنان میتواند مربوط به ویژگی‌های جنسیتی آنها باشد . مثلا در کل مردان از زنان تنوع طلب تر هستند . مردانی که به پختگی کامل و کافی رسیده باشند میتوانند این امیال طبیعی خود را کنترل کنند و به همسر خویش وفادار بمانند . نشانه  خیانت مردان را میتوان از طریق آموزش و کسب اطلاعات در مورد این موضوع به خوبی شناخت . شرکت در کلاسها و سمینار های آموزشی نیز به شرط کیفیت آموزش دهنده توصیه میشود . البته راحت ترین و ارزان ترین راه برای کسب اطلاعات در این زمینه مراجعه به کتاب هایی است که در مورد این موضوع سخن میگویند . خوشبختانه امروزه کتابهای زیادی در این زمینه در بازار موجود است .

نتیجه خیانت به همسر
عاقبت خیانت به همسر در نهایت به جز ویرانی چیزی نخواهد بود . رنج خیانتی که زن تحمل میکند میتواند زندگی او را نابود کند . اکثر زنانی که به آنها از طرف شوهرشان خیانتی انجام گرفته در نهایت به زنانی افسرده و سرخورده تبدیل میشوند که هیچ چیزی در دنیا شادشان نمیکند . زندگی زوجین به قدری سرد میشود که گاهی طلاق تنها چاره خیانت میشود نه چیز دیگری . حکم خیانت مرد به زن در قانون ، شرع و عرف هرچه که باشد به احتمال قریب به یقین دیگر به ساختن مجدد آن زندگی امیدی نیست . در مشاوره خیانت زناشویی همیشه توصیه میشود که در ابتدا و تا نگرفتن تصمیم قطعی موضوع را با فرزندان در میان نگذارید . از نظر روانشناسی خیانت ، بچهایی که والدینشان درگیر مقوله خیانت هستند در معرض صدمات جبران ناپذیری قرار میگیرند .

رابطه عشقی انتقامجویانه
برخی از زنان از مردان و برخی از مردان از زنان به دلایل مختلف بیزار هستند و تنفر دارند . مثلا فرض کنید زنی را که عاشقانه و خالصانه مردی را دوست می داشته  و تمام زندگی و وقت و انرژی خود را صرف او کرده است . اما با گذشت زمان ناگهان متوجه میشود که فرد مقابل به هیچ وجه او را جدی نمی گرفته و به راحتی به او خیانت می کرده است .

در این حالت حس انزجار و تنفر شدیدی نسبت به جنس مخالف در زن شکل میگیرد . یا تصور کنید که مردی که اکثر ساعات روز را برای راحت زندگی کردن خانواده اش کار میکند ناگهان متوجه خیانت همسرش میشود . اینگونه افراد با نیت انتقام افراد آسیب پذیر و ساده و زود باور را انتخاب میکنند . آنها به شکل های مختلف فرد را مجذوب و وابسته خود میکنند و در ادامه انتقام اتفاقات گذشته خود را از أین افراد بی گناه میگیرند و آنها را قربانی میکنند .

رابطه جنسی رفاقتی (comrade's sex)
امروزه در جامعه ما نوعی خیانت رواج پیدا کرده است که در آن اکثرا هر دو نفر متاهل و دارای همسر هستند . دو نفر رابطه جنسی را اصول و پایه دوستی و رفاقت خود قرار میدهند . در أین ارتباط حسی مانند عشق بین دو طرف وجود ندارد . نمیتوان گفت ادعای دوطرف نسبت به تعهد در رابطه نیز حقیقت دارد . زیرا هر دو نفر با شروع این رابطه اصول تعهد را خود به خود زیرپا گذاشته اند . اکثرا افرادی آلوده این رابطه میشوند که از لحاظ جنسی در رابطه خود با همسرشان مشکل دارند . البته بعضی از افراد نیز به دلیل احساس نیاز به شیطنت های جنسی و زیاده خواهی به سمت این روابط کشیده میشوند . چون در این رابطه فعالیت های جنسی و خواسته های جنسی آنها قضاوت نمی شود به راحتی افکار جنسی خود را بروز میدهند .


رابطه جنسی دیوانه وار (maniac sex)
بعضی از افراد به شکل بیمار گونه ای علاقه به رابطه جنسی دارند . نمیتوان گفت که أین نوع روابط بیشتر در زنان شیوع دارد یا بیشتر در مردان بروز میکند . این نوع رابطه جنسی در جوامع جهان اول بیشتر به چشم میخورد . جایی که رابطه جنسی جزو نیاز های روزانه به حساب می‌آید و مانند رفع تشنگی و گرسنگی با آن برخورد می شود . معمولا به این ترتیب رخ میدهد که دو طرف در یک نقطه به صورت اتفاقی با یکدیگر برخورد میکنند و به هم احساسات جنسی پیدا میکنند . مثلا در یک مهمانی شبانه بعد از استفاده از مشروبات الکلی و مواد مخدر نا گهان بدون این که حتی اسم یکدیگر را بدانند با هم رابطه جنسی برقرار میکنند . در این نوع اعتیاد به رابطه جنسی فرد هر چقدر با افراد مختلف بیشتری رابطه جنسی داشته باشد احساسی مانند غرور و پیروزی به او دست میدهد .

تاثیر خیانت والدین در فرزندان
شاید در نگاه اول خیانت کردن پدر و مادر به یکدیگر آسیبی باشد که ربط و تاثیر خاصی روی پدر و مادر نداشته باشد ولی وقتی با دقت بیشتری به این موضوع نگاه کنیم متوجه میشویم اینگونه نیست . وقتی فرزندان در این فضا رشد میکنند قطعا تعهد به خانواده هیچگاه برایشان  معنی خاصی نمیدهد و به اصطلاح قبح این قضیه برای آنها ریخته میشود . از طرفی آنها به احتمال زیاد از جنس مخالف خود بیزار میشوند . مثلا پسر ها یا کلا با جنس مخالف خود ارتباط نمیگیرند یا آنها را قربانی کینه و عقده های خود میکنند . این مساله در دخترها با عدم تمایل به ازدواج یا بی اعتمادی نسبت به همسر همراه میشود .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده تلفنی و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره خیانت به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:Trust and Betrayal 



:: بازدید از این مطلب : 316
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 28 بهمن 1401 | نظرات ()